میهمانان نهمین برنامه هیئت‌آنلاین با اجرای مصطفی صابرخراسانی، سیدحجت بحرالعلوم شاعر آیینی و مداح اهل‌بیت و سعید قانع مداح اهل‌بیت بودند.


هوای پیرغلامان را بیشتر داشته‌باشیم

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از ایسنا، سیدحجت بحرالعلوم درباره آغاز شاعری خود گفت: از ۹۲ شاعری را آغاز کردم.اعتقادم این است کسانی که با شعر سروکار دارند همگی پتانسیل شاعر شدن را دارند. به‌نظر من جای تعجب ندارد. اولین‌بار در سفر زیارتی به نجف حسی پیدا کردم که موجب شد تا این بیت را بگویم که « من آمده‌ام که با ادب برگردم/ با کیسه پر از رطب برگردم/ جا دارد که به حرمت تو مولا تا کشورم عقب‌عقب برگردم» این  از اولین اشعارم شاید باشد.

وی اظهار کرد: بزرگ‌ترین درس کرونا این بود که قدر خیلی از نعمت‌ها را مثل بغل کردن مادر بدانیم. اوهمچنین بزرگ‌ترین سوال خود را از هستی این دانست که چرا و برای چه به دنیا آمده‌ایم.

بحرالعلوم در جواب این‌که اگر بخواهی پیامکی به امام حسین بدهی چه می‌نویسی افزود: ما به امام حسین، در عرض حال‌مان خیلی دروغ می‌گوییم اما همیشه به ایشان می‌گویم آقا اگر بخواهم یک حرف راست بزنم این است که دوستت دارم و تمام افتخارم به دوستی شما و نوکری اهل‌بیت است.

این شاعر آیینی درباره عجیب‌ترین صحنه واقعه کربلا تشریح کرد: سوال سختی است اما آمدن حضرت علی‌اصغر به میدان به عنوان آخرین سرباز حضرت سیدالشهدا آن هم بدون سلاح، جزو شگفتی‌های کربلاست.

وی همچنین گفت: اگر رئیس ستاد مقابله با کرونا بودم به سازمان بهداشت جهانی اعتماد نمی‌کردم. ما در داخل متخصصان زیادی چه در حوزه پزشکی امروز و چه در حوزه‌ی طب اسلامی داریم و به همین‌ها اعتماد می‌کردم.  

او اضافه کرد: من اگر شعری گفته باشم برای خودم نگه نمی‌دارم و به رفقای مداحم می‌دهم. اما این شعر را که چندسال پیش گفتم خیلی دوست دارم و زمزمه می‌کنم که محمدحسین پویانفر آن را خوانده و خیلی هم معروف است:« امام رضا قربون کبوترات  یه نگاهی هم بکن به زیر پات...» ملودی‌ این کار  برای آقای محمد اسداللهی است. کار جدیدتری هم  برای آقا علی‌بن‌موسی‌الرضا انجام‌شده که خیلی دوستش دارم و معمولاً در مناسبت‌های هفتگی حرم اگر برنامه باشد می‌خوانم که به سبک و ملودی آقای دولتمند خواننده تاجیک« شاه پناهم بده است» است: «ای کرم و لطف تو شامل حال همه  دل به تو داده‌ام فقط ای پسر فاطمه...»

وی درباره غلبه سبک هندی و پاکستانی برکارهایش و علاقه‌اش به خوانش عربی گفت: در یکی دو سال اخیر دنبال کار چندزبانی و اثرگذاری فراتر از ایران هستم. برای همین در حال فراگیری زبان انگلیسی و عربی و همین‌طور نغمه‌های هندی هستم. این بیشتر علاقه شخصی است. در گذشته سفرهایی به بنگلادش و برخی کشورها داشتم و از آن فرهنگ‌ها و موسیقی‌شان بهره بردم. خیلی نغمه‌ها و موسیقی‌های کشورهای اطراف خودمان تاجیکستان، افغانستان،ترکیه و عراق را دوست دارم. ولی نغمه‌های هندی بیشتر به خواندنم نشسته است. در این اواخر زیارت آل یس را به این سبک اجرا کردم است که با نغمه ماژور  و همان ماهور خودمان است اما اصالتش هندی است.

بحرالعلومی در انتقاد از قانع، دوست صمیمی خود اظهار کرد: مدتی هست در راستای افزایش همدلی میان مداحان در مشهد جمع‌هایی را صورت دادیم اما سعید نمی‌آید ولی قول داده که این بار بیاید. در مشهد یک حلقه مفقوده همین نبودن مداحان در کنار هم است.

او در بیان نقطه قوت قانع نیز افزود: من نماز اول وقت و احترام به پدر و مادر را از سعید یاد گرفتم. وی در ادامه با قدردانی از همسرش گفت: زندگی با ما سختی‌هایی دارد که باید قدردان همسران‌مان باشیم.  

یک هیئتی برای هیئت‌ها تصمیم‌گیری کند

سعید قانع مداح اهل‌بیت نیز در این گفتگو از تجربه کرونا صحبت و بیان کرد: کرونا نشان داد برای انجام بعضی از کارها، باید زور بالای سر ما باشد. دست شستن و این نکات بهداشتی را ۱۴۰۰ سال پیش پیامبر ما گفته بود ولی ما بی‌توجه بودیم اما کرونا موجب شد تا رعایت کنیم.

او اظهار کرد: اگر زخم روحی داشته باشم به حرم امام رضا، پناه می‌برم اما جز امام رضا (ع)، همسرم تمام زخم‌های روحی مرا درمان می‌کند. با او درددل می‌کنم و رفیق هستم.

وی در پاسخ به صابرخراسانی که اگر خواب امام حسین را ببینی و به تو بگوید دیگر برای من نخوان چه می‌کنی، گفت: از ایشان می‌خواهم تا دعا کند که دیگر از خواب برنخیزم. چون این زندگی بدون نوکری امام حسین، فایده‌ای ندارد و بهتر است در همان خواب بمانم.

قانع همچنین درباره عجیب‌ترین صحنه حادثه کربلا تصریح کرد: این‌که امام حسین (ع) هر چه را داشت به میدان آورد عجیب است. آوردن حضرت علی‌اصغر به میدان صحنه خیلی عجیبی است. برای من مایه حیرت است که چرا حضرت این کار را کرد.

او در ادامه بیان کرد: اگر یک ماه رئیس ستاد کرونا بودم اولین کاری که می‌کردم این بود که در تصمیم‌گیری برای هر کاری، آدمی از همان جنس می‌گذاشتم. الان این‌طوری نیست. مثلاً برای هیئات مذهبی، کسی تصمیم‌گیری کند که از آن سردربیاورد.

این مداح درباره پدرش حاج رضا قانع مداح اهل‌بیت خاطرنشان کرد: سرلوحه پدرم در نوکری اهل‌بیت، اخلاص بوده‌است و همیشه مرا نصیحت کرده که که اخلاص در نوکری‌ات را بالا ببر تا عیار نوکری‌ات بالا رود.

قانع همچنین درباره بحرالعلومی نیز گفت: اخلاق خوبی که آقاسید دارد این است که هر شعری دارد به مداحان می‌دهد و هر بار زنگ زدیم یک‌بار نشده که بگوید شعر ندارم. من انتقادی از بحرالعلومی ندارم ولی از دستش خیلی حرص می‌خورم چون خیلی زحمت می‌کشد ولی قدرش را نمی‌دانند. من می‌گویم آنقدر زحمت نکش ولش کن. آقاسید موقعیت‌های خوبی در مداحی داشته و بیشتر راه را رفته‌است. او هر چه برای خودش می‌خواهد برای رفقایش هم می‌خواهد.

وی اضافه کرد: هوای پیرغلامان را بیشتر داشته‌باشیم گاهی احوال‌شان را بپرسیم یا در جلسات‌مان دعوت کنیم. تا هستند قدرشان را بدانیم نه این‌که بعد از فوت، برای‌شان یادواره بگیریم. تا هستند قدر این پیرغلامان را بدانیم.

«هیئت‌آنلاین» ویژه‌برنامه ۳۰ قسمتی تهیه‌شده در پلتفرم هیئت‌آنلاین به نویسندگی حامد عسگری، اجرای صابر خراسانی و کارگردانی امیر تاجیک است. این مجموعه فاخر مذهبی در شب‌های ماه رمضان از وبسایت و اپلیکیشن «هیئت‌آنلاین» و سامانه‌های دیگر در فضای مجازی برای مخاطبان منتشر  می‌شود.

قسمت‌های مختلف این مجموعه هر روز ساعت ۱۸:۳۰ پخش خواهد شد.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار