بخش بزرگی از کمک‌های عربستان به داعش به‌طور غیرمستقیم و در پوشش شهروندان این کشور انجام می‌شود

داعش از سوی سعودی تامین مالی میشود!

 تا امروز سؤال‌های زیادی درباره حمایت‌های مالی عربستان از گروه داعش مطرح‌شده است. برای پاسخ‌گویی به سؤالات در این حوزه نیازمندیم درک بهتری از مسائل در سه حوزه داشته باشیم. یکی از این حوزه‌ها میزان و حجم حمایت رسمی دولت عربستان از گروه داعش است، مسئله دوم مجوز حکومت ریاض مبنی بر اعطای کمک‌هایخصوصی شهروندان این کشور به گروه داعش و موضوع سوم هم اهمیت نسبی کمک‌های عربستان به گروه داعش در مقایسه با جریان‌های دیگری است که به این گروه کمک می‌کنند.

داعش

درباره کمک‌های دولتی عربستان به گروه تروریستی داعش باید گفت عربستان سعودی به‌شدت دراین‌باره پنهان‌کاری می کند. ریاض ظاهراً ادعا می کند داعش یک گروه تروریستی است ولی شواهد متنوعی نشان می‌دهد پول اصلی این گروه از عربستان تأمین می‌شود همچنان که پیش‌ازاین منابع مالی القاعده هم از سوی سعودی تأمین می‌شده است. ریاض از تحرکات اخیر گروه داعش به‌عنوان یک جریان سنی در برابر حکومت شیعه عراق و همچنین موفقیت‌های نیروهای جهادی در برابر نیروهای بشار اسد در سوریه ابراز رضایت کرده است. تحلیلگران می‌گویند کمک‌های عربستان به این گروه عمدتاً در حوزه‌های هماهنگی‌های لجستیکی برای موفقیت‌های بیشتر این گروه در سوریه و خارج از سوریه کمک‌هایی به آن ارائه شود. همچنین موسسه واشینگتن مواردی از کمک‌های مستقیم را هم فاش کرده است.

اما تحلیلگران می‌گویند بخش بزرگی از کمک‌های عربستان به داعش به‌طور غیرمستقیم و در پوشش شهروندان این کشور انجام می‌شود.امروزه شهروندان عربستان سعودی بخش عمده‌ای از کمک‌های مالی موردنیاز گروه‌های تروریستی فعال در سوریه را تأمین می‌کنند. اعطاکنندگان کمک به تروریست‌ها در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس در سال‌های اخیر میلیون‌ها دلار به تروریست‌های فعال در سوریه ازجمله به گروه داعش و دیگر گروه‌های تروریستی کمک کرده‌اند. در داخل عربستان هم از گروه داعش حمایت می‌شود و این گروه با منابع مالی عربستانی‌ها اهداف این کشور را هدف قرار می‌دهد.

توجه به این نکته هم مهم است که هرچند تصور می‌شود که شهروندان عربستانی و شهروندان دیگر کشورها درگذشته بخش عمده‌ای از کمک‌های مالی موردنیاز داعش را تأمین کرده‌اند اما منابع مالی مستقل داعش باعث شده که کمک‌های شخصی و خصوصی که به آن اعطا می‌شود در حاشیه قرار بگیرد. اکنون منابع مالی مستقل داعش از منابع مالی که از اشخاص و مراکز دیگر دریافت می کند به‌مراتب بیشتر است. داعش منابع مالی مستقل خود را با انجام فعالیت‌هایی مانند قاچاق نفت، سلاح و آثار هنری و همچنین دریافت باج و مالیات از فعالیت‌های محلی و جرائمی مانند آدم‌ربایی و جعل و تقلب به دست می‌آید. گروه داعش بعد از اشغال موصل در یازدهم ژوئن ده‌ها میلیون دلار از بانک مرکزی این شهر غارت کرد.

ارسال نظر

آخرین اخبار