یادداشت؛ ویژه انتخابات 1400؛

هر چقدر مشارکت بالا باشد قدرت ملی آن واحد سیاسی از نظر تحلیلگران سیاسی دنیا افزایش می یابد و بالعکس.

 تاثیر مشارکت حداکثری بر سرنوشت مردم

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از سراج24؛ محسن پناهیان: مشارکت مردم در انتخابات و حضور مردم در صحنه، یکی از عوامل مورد بررسی در مولفه ویژگی‌های ملی به عنوان یکی از عناصر قدرت دولت ها می باشد. در تحلیل سیاست خارجی دولت ها یکی از رهیافتهایی که مورد تحلیل و بررسی قرار می‌گیرد موضوع قدرت می‌باشد. به طور عام مفهومی که از قدرت در ذهن انسان متبادر می‌شود توانمندی‌های نظامی می باشد در حالی که عوامل متعددی در قدرت اثر گذار هستند نظیر: ایدئولوژی، میزان جمعیت، ویژگی‌های ملی، روحیه ملی، یکپارچگی اجتماعی، عوامل سیاسی، جغرافیایی، نظامی و اقتصادی.

 مشارکت مردم در انتخابات در حیطه مولفه ویژگی های ملی مورد تحلیل و بررسی قرار می‌گیرد؛ هر چقدر مشارکت بالا باشد قدرت ملی آن واحد سیاسی از نظر تحلیلگران سیاسی دنیا افزایش می یابد و بالعکس. و این موضوع بالاخص در مذاکرات سیاسی که در راستای تامین منافع ملی صورت می‌گیرد می‌تواند پشتوانه محکمی برای مذاکره‌کنندگان محسوب شود.

 کشور ما در برهه خاصی از تاریخ، آماده برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا می شود. ویژگی‌های این برهه خاص عبارتند از:

 ۱) برگزاری دور دوم مذاکرات برجام

 ۲ )ظهور نشانه های واقعی افول قدرت آمریکا در دنیا بنا به اظهارات دانشمندان مطرح آمریکا نظیر نوام چامسکی، فرانسیس فوکویاما ،فرید زکریا و...

 ۳)حاکم شدن آرامش و ثبات نسبی در جبهه مقاومت.

 ۴) دوخته شدن چشم جبهه مقاومت به حوادث سیاسی ایران و تاثیر پذیری از آن

 ۵)شکست سیاست فشار حداکثری و تحریم های به اصطلاح فلج کننده آمریکا علیه ایران .

۶)پیروزی اخیر حماس و غزه در جنگ با اسرائیل .

درست است که هم اکنون کشور ما در یکی از شرایط سخت اقتصادی به سر می برد اما قهر از صندوقهای رای به خاطر  فشارهای اقتصادی راه علاج موضوع نبوده و اتفاقاً بازی در میدان دشمن محسوب میشود و بلعکس حضور پرشور و مقتدر در انتخابات و انتخاب اصلح، تنها راه برون رفت از شرایط فعلی است. یقیناً انتخابات یکی از مولفه‌های مورد تحلیل و بررسی اثرات تحریم توسط کشورهای تحریم کننده می باشد آنان به زعم خود امیدوارند که فشار حداکثری مردم را از نظام و آینده کشور دلسرد خواهد نمود و این دلسردی در انتخابات نمود پیدا خواهد کرد و به عبارت بهتر هرچقدر مشارکت پایین باشد این پیام در محاسبات آنها متبادر خواهد شد که تحریم‌ها اثرگذار بوده و مردم از مقاومت و حمایت از نظام خودشان دلسرد شده اند و بالطبع این موضوع مجوزی خواهد بود بر افزایش فشارها و تحریم ها؛ و در غیر اینصورت یعنی در صورت مشارکت بالا دشمن سعی در تجدیدنظر در سیاست فشار حداکثری خواهد نمود بالاخص این موضوع برای تصمیم‌گیری دولت تازه کار بایدن و کشورهای ۱+۴ در خصوص تحریم ها در قالب مذاکرات برجام خیلی موثر میباشد.

 پس در یک بررسی منطقی و معقول، راه برون رفت از شرایط فعلی هم از منظر داخلی و هم از منظر خارجی مشارکت حداکثری در انتخابات، انتخاب اصلح و ایفای نقش در سرنوشت کشور می باشد.  باشد که از این طریق  دشمنان قسم خورده کشور متوجه اشتباه محاسباتی خود گردند.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار