ناکارآمدی مدیران بخش کشاورزی گلستان در حمایت از سیبزمینیکاران
سالها پیش تعدادی از مسوولان گلستانی در زمان برداشت سیبزمینی استان به دلیل آنکه اینمحصول با قیمت مناسبی از کشاورز خریداری نمیشد، تصمیم گرفتند در راستای حمایت از سیبزمینیکاران با قیمت توافقی و بیش از قیمت تضمینی سیبزمینی را از کشاورز خریداری کنند؛ اما این روزها مسوولان و مدیران بخش کشاورزی گلستان همچنان مشغول پیگیری مشکلات سیبزمینیکاران از طریق مقامات بالا هستند!!
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از فارس از گرگان، حدود یک دهه میشود هر سال و در زمان برداشت سیبزمینی، به دلیل نامناسب بودن قیمت خرید، عدم حمایت دولت و پایین بودن قیمت تضمینی کشاورزان گلستانی با مشکلات زیادی مواجه میشوند، باوجود پیگیری رسانههای مختلف، مسوولان امر تنها به سخنان تکراری و وعدههای نافرجام میپردازند سال بعد مجدد قصه پر غصه سیبزمینیکاران تکرار میشود.
سالهاست مدیران بخش کشاورزی گلستان تولید بیش از تقاضا را یکی از دلایل مهم قیمت پایین خرید سیبزمینی اعلام میکنند حال آنکه بنابر گفته مدیران همان سازمان مربوط امسال به دلیل خشکسالی حدود ۵۰ هزار تن کاهش عملکرد تولید سیبزمینی در استان داشتیم از سویی سطح کشت سیبزمینی در گلستان براساس برش استانی که از سوی وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ میشود در استان انجام شد، گویا داستان قیمت محصول ارتباطی به کاهش یا افزایش سطح تولید ندارد بلکه آن چه در اینمیان مهم است عدم کارایی برخی مدیران کشاورزی و مسوولان بالایی سطح استان در رفع مشکلات کشاورزی این بخش مهم اقتصادی استان میباشد!
*پیگیری برای خرید سیبزمینی گلستان از طریق سایر استانها در حال انجام است!
در همین رابطه مدیر تنظیم بازار جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه یکی از سیاستهای مهم این سازمان حمایت از کشاورزان در زمان مواجه با ضرر و زیانمیباشد، اظهار کرد: امسال تقریبأ ۶ هزار و ۳۰۰ هکتار سطح کشت سیبزمینی در استان داشتیم و برآورد تولید ۱۵۰ هزار تن بود اما به دلیل خشکسالی و سرمازدگی شاهد کاهش عملکرد در سطح هکتار بودیم، وقتی عملکرد کاهش یابد به دنبال آننیز قیمت محصول صرفه اقتصادی نخواهد داشت.
سعید حسنپور تصریح کرد: امسال ۴۰ تا ۵۰ هزار تن کاهش عملکرد سیبزمینی داشتیم با این وجود ما تابع مصوبات و تصمیمات ابلاغیه خرید تضمینی هستیم که شورای اقتصاد هر ساله اعلاممیکند، امسال قیمت تضمینی ۸۱۹ تومان اعلامشد و ورود ما به قیمت خرید تضمینی کاهش قیمت را به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه قیمت خرید تضمینی اعلام شده توجیه اقتصادی برای کشاورز ندارد و مطالبه افزایش قیمت خرید تضمینی را اعلام کردهایم، افزود: یکی از مباحثی که برای حمایت از سیبزمینیکاران در حال پیگیری است بحث خرید توافقی است که سازمان تعاون روستایی به اینامر ورود پیدا کند اگر برای این بحث اعتباری در نظر گرفته شود خرید توافقی انجام خواهد شد در کنار این مباحث سازمان جهاد کشاورزی استان با سایر استانها در حال تعامل و گفتگوست تا میادین میوه و ترهبار و مشتریها را به سمت گلستان برای خرید سیبزمینی سوق دهند با این وجود قیمت در سطح بازار روند ثابت تا نزولی خود را طی میکند و منتظر این هستیم از سطوح ملی پیگیریهای لازم انجام شود.
مدیر تنظیمبازار جهاد کشاورزی گلستان، نبود صنایع تبدیلی در استان را یکی از مشکلات مهم عنوان کرد و گفت: اگر صنایع تبدیلی مرتبط با سیبزمینی در استان وجود داشت بخش اعظمی از مشکلات سیبزمینیکاران رفع میشد.
*شورای اقتصاد چگونه به خود اجازه میدهد قیمت ۸۱۹ تومان برای سیبزمینی را مصوب کند؟/ عدم تصویب هیئت دولت برای خرید توافقی سیبزمینی
دبیر انجمن ملی سیبزمینیکاران ایران با ابراز نارضایتی از تصمیمات شورای اقتصاد در خصوص تعیین قیمت خرید تضمینی سیبزمینی اظهار کرد: قیمت تمامشده سیبزمینی در گلستان ۲ هزار و ۵۰۰ تومان و در سایر استانها به ۳ هزار تومان میرسد با توجه به افزایش قیمت نهادهها، نیروی کار و ... چطور اعضای شورای اقتصاد به خودشان اجازه میدهند قیمت ۸۱۹ تومان را برای سیبزمینی مصوب کنند؟
رمضان مقصودلو در خصوص خرید توافقی از سوی سازمان تعاون روستایی گفت: این امر نیز انجامشدنی نیست طی تماس تلفنی با یکی از نمایندگان مجلس در رابطه با خرید توافقی سازمان تعاون روستایی به من اعلام کردند هیئت دولت این امر را مصوب نخواهد کرد و هیچ اعتباری برای آن در نظر گرفته نشده است.
وی بیان کرد: وقتی از سوی وزارتخانه سطح کشت ۶ هزار و ۵۰۰ هکتاری اعلام میشود چرا قیمت تضمینی ۸۱۹ تومان که برای چهار سال پیش است را مصوب میکنند؟ چرا افزایش قیمت تراکتور را ۳۵ درصد مصوب میکنید اما با وجود افزایش هزینهها در کاشت و تولید سیبزمینی افزایش قیمتی برای خرید آن مصوب نمیشود؟
* رفع مشکلات بخش کشاورزی گلستان نیازمند همت استانی است
دبیر انجمن ملی سیبزمینیکاران ایران، راه حل مشکلات سیبزمینیکاران در زمان فعلی را پای کار آمدن مدیران و مسوولان گلستانی عنوان کرد و گفت:در حال حاضر استان ۱۵ هزار تن ظرفیت سردخانهای دارد مسوولان جهاد کشاورزی به جای آنکه برای خرید سیبزمینی با بقیه همکارانتان در سایر استانها مکاتبه کنید به صورت امانی سیبزمینی را از کشاورز خریداری و تا یکی دو ماه آینده که قیمت آن رو به افزایش است مطالبات را به کشاورز پرداخت کنید.
مقصودلو بیان کرد: سالها پیش وقتی قیمت خرید تضمینی سیبزمینی ۱۰۰ تومان اعلام و کشاورز از این بابت متضرر میشد با حضور استاندار وقت، مدیران سازمان جهاد کشاورزی و نماینده ولایت فقیه مصوب شد تا سیبزمینی با قیمت توافقی ۲۰۰ تومان از کشاورز خریداری شود به محض آنکه قیمت توافقی سیبزمینی ۲۰۰ تومان اعلام شد شاهد افزایش قیمت اینمحصول شدیم در واقع برای رفع مشکلات کشاورزان باید یک همت استانی داشته باشیم.
براساس این گزارش، کشاورزی یکی از پایههای مهم اقتصادی در استان محسوب میشود با این وجود مدتهاست کشاورز و مشکلات مربوط به بخش کشاورزی به حال خود رها شدهاند و مدیران بخش کشاورزی همواره دلیل مشکلاتی از جمله افزایش قیمت نهادهها و نامناسب بودن قیمت خرید محصولات را تصمیمات و مصوبات در سطح ملی عنوان میکنند.
در حالی که گلستان تولیدکننده بسیاری از محصولات مهم و استراتژیک کشور محسوب میشود و بدون تردید اگر مدیران سطح استان از قابلیت و کارایی لازم برخوردار باشند میتوانند از حقوق کشاورزان دفاع و حتی در تصمیمات ملی نیز تأثیرگذار باشند.
ارسال نظر