تمدید مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل تا پانزدهم تیرماه
مدیرکل امور مالیاتی گلستان از تمدید مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی صاحبان مشاغل تا پانزدهم تیرماه ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: این مهلت غیرقابل تمدید میباشد.
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از فارس از گرگان، از دیرباز مالیات یکی از روشهای رایج برای مدیریت اکثر کشورها محسوب میشد که البته امروزه هم برای هزینههای عمرانی و جاری کشورها مالیات به روشهای مختلفی اخذ میشود.
بر خلاف تصور عامه که مالیات را نوعی هزینه اضافی تحمیل شده به اقشار مختلف جامعه میپندارند، مالیات یک نوع هزینه اجتماعی محسوب میشود که افراد برای برخورداری از رفاه و امکانات در سطح جامعه ملزم به پرداخت آن هستند مالیات نقش مهمی در پیشرفت و آبادانی کشورها ایفا میکند، اکثر جوامع صنعتی و پیشرفته به مزایای مالیات آگاهی کامل دارند از این رو یکی از باورهای اصلی در این جوامع کار کردن برای پرداخت مالیات میباشد.
چند سالی میشود در کشور ما در قانون بودجه نقش مالیات پر رنگشده و البته توفیقاتی نیز در این خصوص حاصل شده است. در رابطه با آگاهی بیشتر از مزایای پرداخت مالیات گفتگویی با مدیر کل امور مالیاتی گلستان علیاصغر هزار جریبی انجام شده است که در زیر میخوانید.
چرا مردم ملزم به پرداخت مالیات هستند؟
هزارجریبی: قسمتی از درآمدهای مردم در جامعه به عنوان مالیات از آنها اخذ میشود در واقع مالیات یک نوع هزینه اجتماعی است که افراد در قبال درآمدی که دارند پرداخت میکنند چون این امکانات را دولت در اختیار مردم قرار میدهد و برای استمرار خدماتدهی و رفاه در جامعه بایستی افراد نسبت به درآمدی که دارند و با اعمال موارد قانونی که مشخص شده است طبق قانون، مالیات اخذ شود و این مالیاتها به عنوان منبع اصلی درآمد دولت محسوب و برای انجام هزینههای جاری و عمرانی صرف میشود.
وضعیت پرداخت مالیات در کشور را چگونه ارزیابی میکنید؟
هزارجریبی: در سالهای اخیر در قانون بودجه کشور اتفاقات خوبی رقم خورد ما کشوری بودیم که عمده درآمدمان از فروش نفت بود که البته یکی از معضلات قانون بودجه کشور نیز محسوب میشد اما در سالهای اخیر درآمدهای غیرنفتی جایگزین درآمدهای نفتی شده است و در واقع میتوان به شفافسازی درآمدها کمک کرد همچنین شناسایی فرارهای مالیاتی موجب تحقق درآمدهای مالیاتی خواهد شد.
*تحقق درآمدهای مالیاتی در گلستان/ درآمدهای مالیاتی در هر استان صرف عمران و آبادانی همان منطقه میشود
پیشبینی مالیات در سال گذشته چه مقدار بود و آیا تحقق درآمدهای مالیاتی انجام شد؟
هزار جریبی: در سال گذشته در قانون بودجه ۱۹۰ هزار میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی پیشبینی شد که برای اولینبار ۱۰۷ درصد تحقق درآمدهای مالیاتی در کشور اتفاق افتاد، در گلستان نیز ۱۴۴ میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی تعیین شد که ۹۱۹ میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی اخذ شد البته بخش اعظمی از این تحقق درآمدهای مالیاتی از طریق شناسایی پروندهها و افرادی که فرار مالیاتی داشتند، انجام شد.
درآمدهای مالیاتی در چه اموری صرف میشود و آیا درآمدهای مالیاتی اخذ شده از استان خارج میشود؟
هزارجریبی: بیش از یک پنجم تا یک ششم از هزینههای عمرانی و جاری در استان ها از محل درآمدهای مالیاتی تأمین میشود سال گذشته بالغ بر یکهزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی در استان وصول که همه آن در خود استان هزینه شد در واقع درآمدهای مالیاتی صرف هزینههای عمرانی و جاری در هر استان خواهد شد با این وجود گلستان یک استان کشاورزیخیز است و طبق قانون فعالیتهای مربوط به کشاورزی معاف از پرداخت مالیات هستند.
بسیاری از اصناف و صاحبان مشاغل در شرایط کرونا دچار مشکل شدند آیا مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی برای این افراد تغییری کرده است؟
هزارجریبی: مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی برای صاحبان مشاغل سال ۱۳۹۹ طبق قانون مالیاتهای مستقیم تا پایان ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ بوده است اما در ستاد ملی مقابله با کرونا این تاریخ تا پانزدهم تیرماه تمدید و این مهلت قابل تمدید نخواهد بود.
* اختصاص تسهیلات ویژه برای مؤدیان مالیاتی در شرایط کرونا
با توجه به شرایط کرونا آیا تسهیلات ویژهای برای مؤدیان مالیاتی در نظر گرفته شده است؟
هزار جریبی: در این رابطه تبصره ماده ۱۰۰ ابلاغ شد که براساس آن مؤدیانی که بدهی مالیات قطعیشان در سال ۱۳۹۸ مبلغ ۳ میلیون تومان بود بدون تغییر میتوانند مالیات سال ۱۳۹۹ خود را تنظیم کنند همچنین تسهیلات ویژه برای پرداخت مالیات هم قرار دادیم مالیات ابرازی همراه با اظهارنامه باید نقدأ پرداخت شود که در حال حاضر میتوان در پنج قسط به طور مساوی آن را پرداخت کنند، همچنین مؤدیانی که مالیات قطعیشان۳ میلیون تومان تا ۶ میلیون تومان است چهار درصد، افرادی که مالیات آنها ۶ میلیون تومان تا ۱۲ میلیون تومان میباشد هشت درصد و مالیات بیش از ۱۲ میلیون تومان نیز ۱۲ درصد به مالیات آنها اضافه میشود.
مالیات بر ارزش افزوده چه تأثیری در جامعه دارد؟
هزارجریبی: مالیات بر ارزشافزوده نوعی مالیات بر مصرف است که فرد در قبال مصرف کالاها و خدمات آن را پرداخت میکند و میزان آن ۹ درصد است چهار درصد آن عوارض شهرداریها و دهیاریها میباشد که با توجه به ضریب جمعیت ۷۰ درصد به شهرها و ۳۰ درصد به روستاها توزیع میشود در واقع مالیات بر ارزشافزوده بر توسعه و آبادانی شهرها و روستاها تأثیرگذار است و بسیاری از پروژههای انجام شده در شهر یا روستا از محل عوارض واریزی به حساب دهیاری و شهرداریهاست.
ارسال نظر