کشت برنج با آب چاه آبخوانهای گلستان را نابود میکند
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای گلستان گفت: کشت شالی به روش غرقابی و با استفاده از منابع آبی زیرزمینی، به صلاح استان نیست و آبخوانهای استان را به شدت تخریب میکند.
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از ایسنا، جواد تیموری در جمع خبرنگاران با اشاره به محدودیتهای منابع آبی استان گلستان، اظهار کرد: ۲۴۱ میلیون مترمکعب از ذخیره آبخوانهای استان به علت خشکسالی کاهش پیدا کرده و باید در زمینه استفاده از آب به ویژه در بخش کشاورزی، بازنگری شود.
وی، درباره کشت شالی در استان، گفت: شرکت آب منطقهای استان در این باره یک موضع ثابت داشته است. از نظر عملی سه شیوه کشت برنج در استان انجام میشود، بخشی به روش خشکهکاری است که با توجه به آمار و اطلاعاتی که جهادکشاورزی در زمینه مصرف آب این روش میدهد، مورد تأیید ما هم هست.
تیموری افزود: در اراضی نسقی استان هم که حدود ۱۵ هزار هکتار است، از قرون گذشته تاکنون با استفاده از آب رودخانهها، شالیکاری میشد و در این بخش هم چون از آب سطحی استفاده میشود، نگرانی نداریم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای گلستان تأکید کرد: اما حرف اصلی ما بر روی کشت شالی غرقابی با استفاده از منابع آب زیرزمینی است. کشت غرقابی برنج با استفاده از آب چاهها به مصلحت استان نیست و آبخوانهای استان را به شدت تخریب و نابود میکند و بنا به گفته کارشناسان کشاورزی بافت خاک را هم دچار مشکل میکند.
تیموری یادآور شد: سال ۹۷ مصوب شده بود که به جز گیلان و مازندران کشت برنج در همه استانها ممنوع باشد اما ما معتقد بودیم این مصوبه ایراد دارد چون کشت برنج در اراضی نسقی استان بلامانع است.
وی بیان کرد: در سالهایی که خشکسالی اتفاق میافتد و آبی نیست، باید از آب موجود برای محصولات بیشتری استفاده شود و جهادکشاورزی هم باید کشت جایگزین به کشاورزان معرفی کند، مانند امسال که کارشناسان جهادکشاورزی بر روی کشت نباتات علوفهای تأکید دارند.
ارسال نظر