به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از ایسنا، در طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی نکات مهم نهفته‌ که ذکر آن برای افکار عمومی به‌ویژه دست‌اندرکاران فضای مجازی حائز اهمیت است.

نکته اول:

عدم اطلاع‌رسانی قبلی و آگاهی نبخشیدن قبل از ارجاع طرح به کمیسیون‌های ۸ گانه موضوعی غیرقابل دفاع می‌باشد.

نکته دوم:

افکار عمومی انتقاد دارد که چرا در این زمان که مردم با مشکلات حاد معیشتی، کرونا، قطعی آب و برق و نیز گرانی سرسام‌آور دست‌وپنجه نرم می‌کنند مجلس موضوع طرح حمایت از حقوق کاربران را در دستور کار قرار داده است.

این انتقاد در ظاهر کاملاً درست به نظر می‌رسد اما در واقع اتفاقاً مجلس آن را از اولویت بررسی در صحن مجلس خارج و برای اینکه به موضوعات مهم‌تری بپردازی آن را اصل ۸۵ نمود تا در ۸ کمیسیون تخصصی بدون اینکه وقت صحن علنی را بگیرد، موردبررسی قرار گیرد.

نکته سوم:

برخلاف تبلیغات برخی مخالفان و منتقدین ارجاع این طرح به ۸ کمیسیون تخصصی امکان بهره‌مندی از خرد جمعی، نظرات صاحبان اندیشه و کارشناسان فضای مجازی را بسیار بیشتر فراهم خواهد آورد و اگر مقرر می‌شد این طرح در دستور کار مجلس و در صحن علنی موردبررسی و تصویب قرار می‌گرفت، فرصت هم‌اندیشی با اصحاب و صاحب‌نظران فضای مجازی بسیار کمتر فراهم می‌شد زیرا نمایندگان فرصت کمتری را برای جلب نظر کارشناسان خارج از مجلس پیدا می‌کردند.

نکته چهارم:

برخلاف ادعای منتقدین همان‌طوری که از نام این طرح پیداست هدف متولیان و حامیان این طرح حمایت از حقوق کاربران است نه محدودیت فضای مجازی.

 نکته پنجم:

این طرح نه تنها هیچ‌گونه محدودیتی را برای کسب‌وکار مجازی ایجاد نمی‌کند بلکه باعث اعتماد و وثوق کاربران برای تجارت و کسب‌وکارهای الکترونیکی خواهد شد به‌طوری‌که کاربران با آرامش خاطر می‌توانند در فضای کسب‌وکار فعالیت نمایند.

استفاده کاربران از تسهیلات بانکی، معافیت‌های مالیاتی، الزام دولت به ارائه خدمات بیشتر به‌صورت الکترونیکی، ایجاد فضا و فرصت‌های جدید کسب‌وکار، امکان تبلیغات محصولات داخلی و خارجی در فضای مجازی و ده‌ها امتیاز و فرصت کسب‌وکار که موردحمایت دولت نیز خواهد بود از جمله مزیت‌ها و فواید طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی می‌باشد.

نکته ششم:

 این طرح باعث جلوگیری از کلاهبرداری‌ و سوءاستفاده و تخلفات احتمالی در فضای مجازی می‌گردد.

نکته هفتم:

در این طرح به ‌هیچ عنوان و به ‌هیچ ‌وجه من الوجوهی مسدود شدن شبکه‌ها مجازی مانند اینستاگرام و... مطرح نبوده و نیست و حتی فیلترشکن‌ها هم با تصویب طرح به‌صورت قانونی قابل استفاده خواهد بود.

نکته هشتم:

از همه منتقدین درخواست می‌گردد که با مطالعه دقیق و مجدد طرح که در سامانه مجلس شورای اسلامی و مرکز پژوهش‌های مجلس وجود دارد، حتی یک مورد یا یک جمله و بند در این طرح که خلاف مطالب فوق است را ارائه نمایند تا باعث تنویر افکار عمومی شود.

نکته نهم:

هتاکی و بیان مطالب خلاف نزاکت توسط برخی افراد به اصطلاح مدافع فضای مجازی ثابت کرد که این طرح در واقع جلوی سوءاستفاده و امور خلاف آن دسته از افراد که به دنبال فعالیت‌های غیرقانونی هستند را خواهد گرفت.

نکته دهم:

مخالفت شبکه‌های خارجی با این طرح و حمایت مرموزانه آنها از آزادی فضای مجازی که حتی در خود اروپا و آمریکا نیز آزادی مطلق در فضای مجازی وجود ندارد، خود دلیل بر حقانیت و درستی این طرح است.

در آخر لازم است یادآوری شود تایید این طرح به معنای بدون عیب و نقص بودن تمامی مفاد آن نیست. ان‌شاء‌لله صاحب‌نظران منصف و دلسوز در مدت بررسی آن نقاط قوت و ضعف را به کمیسیون‌های مربوطه ارائه خواهند داد.

علی شاهینی، دکتری حقوق و تحلیل‌گر مسائل اجتماعی

 

ارسال نظر

آخرین اخبار