مردم غرب گلستان به ویژه بندرترکمن و گمیشان با اینکه در ساحل خزر واقع شده‌اند اما با کمبود آب روبه‌رو هستند و رفع مشکل‌ آنان نیازمند انجام اقدامات اضطراری است.

رفع کمبود آب شرب در غرب استان گلستان نیازمند اقدامات اضطراری است

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از تسنیم از  گرگان،هرچند تصور کم آبی در استان همیشه سبز گلستان کمی دور از انتظار بود اما کاهش حدود 40 درصدی بارش در این استان مهر تأییدی بر وقوع خشکسالی شدید در این استان زد و از جمله اثرات این خشکسالی ها،  افت تراز آب زیرزمینی در استان به میزان 240 میلیون متر مکعب بود که منجر به کاهش سطح  آب چاه های شرب در استان نیز شد.

 به دلیل اینکه حدود 95 درصد از آب شرب استان از آب‌های زیرزمینی تامین می شود این افت تراز بر کاهش آبدهی چاه های شرب تاثیر بسیاری داشت و شرکت آب منطقه ای استان در سال جاری با اجرای برنامه های اضطراری تامین آب (حفر  چاه های جدید و تجهیز و برقرسانی و نصب منصوبات چاه های محفوره قبلی)  سعی در حل بخشی از مشکل تامین شرب استان از جمله شهرستان های غرب استان، که با مشکل کم آبی رو به رو بودند ، را در دستور کار قرارداد.

هر چند علاوه بر کاهش آبدهی چاه های شرب شهرستان و رواناب رودخانه ها و خشک شدن چشمه های تامین آب ، اما شبکه های فرسوده نیز در اتلاف همین آب موجود شهرستانهای غرب استان نقش موثری دارند که تامین اعتبار بالایی برای رفع آن نیاز است.

در مراسمی در همین راستا، با حضور مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان، فرماندار شهرستان کردکوی و قائم مقام شرکت آب و فاضلاب استان گلستان، افتتاح، تجهیز و راه اندازی یک حلقه چاه طرح آبرسانی گمیشان، بندرترکمن و کردکوی با دبی 34 لیتر بر ثانیه انجام و به شبکه شرب متصل شد.

اعتبار 65 میلیارد ریالی برای حفر و تجهیز و برق‌رسانی

سید محسن حسینی ، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان در این جلسه گفت: ظرف15 روز با تلاش پیمانکار ، مشاور و نماینده مجری طرح و دیگر عوامل شرکت آب منطقه ای گلستان، عملیات تجهیز، برقرسانی و نصب منصوبات و اتصال به شبکه این حلقه چاه شرب، انجام شد و از امروز به شبکه توزیع متصل می شود.

وی بیان کرد: عمق این چاه 187 متر بوده و دبی آن  34 لیتر بر ثانیه است و در حدود 6 و نیم میلیارد تومان برای حفر، تجهیز، برقرسانی و اتصال آن به شبکه و غیره هزینه صورت گرفته است.

حسینی افزود: در بخش آبرسانی به برخی شهرها، شرکت آب منطقه ای تکلیفی دارد که در حال انجام است که از جمله اجزای این طرح ها، حفر تعدادی چاه، شبکه های جمع کننده آب، شبکه های برقرسانی ، شبکه های انتقال آب و مخازن تا اتصال به شبکه های توزیع آب در شهرهایی که هدف طرح های آبرسانی هستند.

شبکه های فرسوده از دلایل هدر رفت آب در شهرستان

فرماندار شهرستان کردکوی نیز در این جلسه ضمن تقدیر از تلاش شرکت آب منطقه ای گلستان، در تجهیز 15 روزه چاه شرب این مجتمع، این کار را کاری جهادی دانست و اظهار کرد: 25 چاه آب شهرستان جوابگو نیست و اقدامات شرکت آبرسانی در تامین آب شهرستان قابل تقدیر است.

ابراهیم قدمنان افزود: امسال سال خشکسالی است و دبی چاه های شرب نیز کاهش یافته است و لزوم صرفه‌جویی عمومی در استان و شهرستان ضروری به نظر می‌رسد.

وی تصریح کرد: احداث آب شیرین کن در بندرگز می تواند برای مردم کردکوی نیز قابل استفاده باشد.

 قدمنان افزود: لوله کشی آب در روستاها و شهرها مشکلات خاصی دارد که لازم است برای ترمیم این لوله کشی ها ، اعتبارات قابل توجهی در نظر گرفته شود.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار