رییس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مینودشت واقع در شرق استان گلستان گفت که متقاضیان ایجاد ۳۰ واحد بوم‌گردی در مناطق روستایی این شهرستان که مراحل اداری، دریافت استعلام‌ها و صدور موافقت اصولی برای آنها انجام شده، اکنون چشم انتظار دریافت تسهیلات ارزان قیمت هستند.

۳۰ واحد بوم‌گردی مینودشت منتظر دریافت تسهیلات هستند

به گزارش گلستان ۲۴؛ رضا پورمهدی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: تعدادی از این متقاضیان صاحب زمین بوده و خواستار احداث واحد بوم‌گردی‌ هستند اما بیشتر آنان پیگیر تبدیل فضای فعلی خود به اقامتگاه‌های بوم‌گردی به منظور جذب گردشگر می‌باشند.

وی افزود: طی ۲ سال گذشته و به سبب شرایط کرونایی و نبود تسهیلات ارزان قیمت در حوزه عشایری و روستایی در سطح کشور، هیچ وامی برای احداث یا توسعه واحدهای گردشگری مینودشت پرداخت نشده در صورتی که تمام متقاضیان برای راه‌اندازی واحدهای بوم‌گردی خود نیاز به دریافت وام دارند.

پورمهدی اضافه کرد: تا کنون ۱۷ مرکز بوم‌گردی روستایی در مناطق خوش آب و هوای جنگلی و کوهستانی مینودشت با هزینه تقریبی ۲۵۰ میلیارد ریال راه‌اندازی شده که بخش قابل توجهی از این هزینه‌ها در قالب تسهیلات بانکی ارزان قیمت از سوی دولت به متقاضیان پرداخت شده است.

وی همچنین یادآور شد که هم اکنون ۲۲ خانه مسافر در شهرهای مینودشت و دوزین و برخی روستاهای شهرستان مینودشت فعالیت دارند.

بوم گردی یا همان گردشگری روستایی شکلی جدید از صنعت گردشگری رواج یافته در کشور است که در آن افراد به جای حضور در هتل ها و اماکن شلوغ و پرازدحام راهی روستاهای بکر و دورافتاده می شوند تا به دور از هیاهوی زندگی روزمره دمی و ساعتی، شاید هم روزی و هفته‌ای را در آرامش برآمده از این ویژگی ناب سپری کنند.

به معنای دقیق تر گردشگران بوم‌گرد به روستاها می‌روند تا همانند آنها زندگی کنند، مانند آنها غذای محلی بخورند، مانند آنها به طبیعت بروند تا لذت‌های یک زندگی ساده و صمیمی روستایی را تجربه کرده و از آن بهره‌مند شوند.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مینودشت ادامه داد: امسال پنج درخواست برای راه‌اندازی مزرعه گردشگری به این اداره ارجاع شده که مجموعه ۲۰ هکتاری کشت و صنعت دکتر بسکی واقع در پنج کیلومتری جاده مینودشت - آزادشهر پروانه بهره‌برداری خود را  نیز دریافت کرده و هم اکنون به صورت محدود فعالیت دارد.

وی گفت: سه متقاضی دیگر راه‌اندازی مزرعه گردشگری در روستاهای معرکه محله، امام عبدالله و القجر مینودشت نیز در مرحله دریافت استعلامات لازم از ادارات مربوطه هستند.

استفاده از ظرفیت جاذبه های کشاورزی استان در حوزه گردشگری نتایجی مانند گسترش بهره برداری از مزرعه، نوآوری در درآمد و کسب درآمد مازاد، یافتن مصرف کنندگان جدید محصولات کشاورزی، افزایش آگاهی و استفاده از محصولات و خدمات محلی، کمک به احیا و توسعه سنت ها، هنرها و صنایع محلی، حفظ بافت سنتی روستاها و در نهایت جلوگیری از مهاجرت به شهرها خواهد داشت.  

موقعیت جغرافیایی کم نظیر مینودشت در حاشیه جاده بین المللی شمال - مشهد، در کنار طبیعت زیبا و بکر این شهرستان با انبوهی از منابع طبیعی خدادادی مانند جنگل‌های هیرکانی، آبشارها، چشم اندازهای زیبا، مناطق مرتفع و روستاهای جنگلی و کوهستانی و صنایع دستی اقوام آن، فرصت مناسبی برای توسعه گردشگری مینودشت فراهم کرده است.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار