معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی گلستان گفت: مهم‌ترین برنامه‌ای که حوزه پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی گلستان در دست اقدام دارد، توسعه‌ کشت و فرآوری گیاهان دارویی در سطح استان گلستان است. این موضوع جزو برنامه‌های مصوب برنامه ششم توسعه حوزه پژوهش جهاددانشگاهی استان است.

توسعه‌ کشت و فرآوری گیاهان دارویی، مهم‌ترین برنامه حوزه پژوهش

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی گلستان؛ دکتر محسن قلی‌پور گفت:مهم‌ترین برنامه‌ای که حوزه پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی گلستان در دست اقدام دارد، توسعه‌ کشت و فرآوری گیاهان دارویی در سطح استان گلستان است و این موضوع جزو برنامه‌های مصوب برنامه ششم توسعه حوزه پژوهش جهاددانشگاهی استان است.

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی گلستان گفت: طرح توجیهی فنی و اقتصادی دهکده گیاهان دارویی در سال 1397 در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مصوب شده است. کار اجرایی دهکده گیاهان دارویی از خرداد 1400 شروع شده است. دهکده گیاهان دارویی در شهرستان گالیکش، شهر صادق‌آباد، روستای بش‌اویلی قرار دارد.

وی افزود: در این پروژه اقداماتی از جمله تامین نهاده‌ها، صنایع تبدیل، فراوری گیاهان دارویی، خدمات گردشگری با رویکرد ترویج و توسعه گیاهان دارویی، آموزش به کشاورزها، دانشگاهیان و... انجام می‌گیرد. وسعت دهکده گیاهان دارویی بیش از 8 هکتار است که فاز نهایی آن شامل گلخانه، 15600 متر مربع، مزارع الگویی نمایشی و مزارع آموزشی و پژوهشی به مساحت بیش از 5 هکتار و سوله فراوری گیاهان دارویی می‌باشد.

دکتر محسن قلی‌پور اظهار کرد: در حال حاضر 1200 متر مربع از گلخانه و یک هکتار از مزارع نمایشی در حال ساخت می‌باشد. مزارع پژوهشی - آموزشی در یک هکتار در حال آماده‌سازی است که این مزرعه نمایشی جدای از بحث کشت، بیشتر جنبه آموزشی و پژوهشی دارد. نقشه فنی سوله فراوری گیاهان دارویی در ماه جاری تکمیل و پس از آن عملیات اجرایی آن آغاز می شود.

وی گفت: : قرارداد دستگاه استحصال اسانس با ظرفیت 3000 لیتر به زودی امضا خواهد شد که ظرف پنج ماه آینده تحویل داده شود.

دکتر محسن قلی‌پور ادامه داد: در حوزه گیاهان دارویی یکی از اقدامات شاخصی که جهاددانشگاهی انجام داده است، ورود به ترویج کشت سیاه‌دانه بوده است. مصارف سیاه‌دانه علاوه بر جنبه دارویی، در زمینه بهداشتی، خام‌خواری و طب سنتی نیز کاربرد دارد. از سال 1397 موضوع کشت سیاه‌دانه در جهاددانشگاهی گلستان مورد توجه قرار گرفت که از سال 1398 با بیش از 100 هکتار زیر کشت شروع شد و هم‌اکنون به 1000 هکتار افزایش پیدا کرده است.

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی گلستان اظهار کرد: با مشاوره‌ای که به کشاورزان استان در خصوص جایگزینی کشت و توسعه سیاه‌دانه ارایه شده، هم‌اکنون درآمد کشاورزان از کشت سیاه‌دانه نسبت به محصولات قبل به دو برابر افزایش یافته است.

وی افزود: زمینه‌های جدید در دست مطالعه بر اساس مزیت‌های استانی جهت تدوین برنامه هفتم توسعه، برنامه اقتصادی نمودن تولید نژادهای اسب ترکمن، برنامه توسعه پرورش دام، برنامه بازسازی و تکثیر ذخایر آبزیان، برنامه توسعه نوغان‌داری به منظور پرورش کرم ابریشم، برنامه توسعه پایدار جهت استحصال ماده معدنی ید، مرکز خدمات تخصصی در زمینه پزشکی می‌باشد.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار