ابرپروژه آبرسانی گلستان گرفتار کمبود اعتبار است/ نرماب و یک دهه چشمانتظاری
پروژه سد نرماب از سال 1391 کلید خورد تا این سد بزرگ مخزنی طبق وعدههای مسوولان بعد از چهار سال به بهرهبرداری برسد اما تراژدی کمبود اعتبار، پروژهای که حالا 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد را بیش از 9 سال چشمانتظار افتتاح گذاشته است.
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از گلستان ما، وعده آبگیری سد نرماب بارها و بارها از سوی مسوولان رسانهای شد و این پروژه برای بهرهبرداری کش و قوسهای فراوانی به خود دید؛ عدم تزریق به موقع اعتبارات برای این پروژه از سوی دولت دوازدهم سبب شد تا نرماب هنوز در پیچ و خم کمبود اعتبارات گرفتار بماند و حالا مسوولان ملی و استانی، آبگیری این سد را به سال بعد موکول میکنند.
قرارگاه خاتمالانبیاء (ص) در حرکتی فوقالعاده پیشرفت فیزیکی این پروژه را به مرحله بهرهبرداری سرعت داد اما دولت وقت نتوانست در تزریق 15 درصدی منابع خوشقولی کند و همین امر افتتاح سد نرماب را به درازا کشاند.
سد نرماب با ظرفیت ذخیرهسازی 125 میلیون مترمکعب میتواند تامینکننده آب شرب 550 هزار نفر باشد و 130 روستای شرق گلستان و چهار شهر را از نعمت آب بهرهمند سازد.
در سفری که امروز مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب به استان گلستان داشتند و از نزدیک روند اجرای سد نرماب را بازدید کردند خبرهای خوش تزریق اعتبارات برای طرحهای آبرسانی اعم از شهری و روستایی را اعلام کردند و قرار شد اعتبار 8 هزار میلیارد ریال به این بخش اختصاص پیدا کند.
حمیدرضا جانباز در خصوص تامین آب شرب مناطق مختلف استان گلستان افزود: باید به گونهای برنامهریزی کنیم که بخشی از آب مورد نظر با احداث تصفیهخانههای موقت تامین شود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون برای بزرگترین سد مخزنی استان گلستان 950 میلیارد تومان هزینه شده است، گفت: در افق سالهای آینده 35 درصد آب شرب روستایی استان مخصوصا در نوار مرزی (مراوهتپه و گنبدکاووس ) که در حال حاضر با تانکر آبرسانی میشوند با بهرهبرداری سد نرماب از نعمت آب شرب برخوردار شوند.
جانباز با بیان اینکه سد نرماب در سال آینده آبگیری میشود، اظهار کرد: اگر این اتفاق بیفتد ما میتوانیم تا پایان 1401 به شهرهای پایین دست از جمله مینودشت که از مناطق اولویتدار است در بازه زمانی پنج الی شش ماهه آبرسانی کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان گلستان نیز با بیان اینکه بدنه سد نرماب نزدیک به 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفت: این سد مزایای فراوانی در آبرسانی و مهار سیلاب دارد.
سید محسن حسینی از دلایل تاخیر در بهرهبرداری پروژه نرماب را کمبود منابع مالی برشمرد و افزود: حدود یکهزار و 600 میلیارد تومان دیگر برای تکمیل این پروزه اعتبار نیاز است.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: استفاده از ظرفیت دریای خزر برای سیراب کردن گلستان از برنامههای بلندمدت برای تامین آب شرب است.
امانقلیچ شادمهر گفت: قرار است 10 حلقه چاه در کنار دستگاههای آب شیرین کن و تانکرهای آبرسانی؛ کمبود آب شرب گنبدکاووس را برای سال آینده جبران کند.
به گفته وی؛ در کنار همه طرحهای زیربنایی که وزرات نیرو برای مدیریت منابع آب در دست اقدام دارد باید توجه داشته باشیم آنچه میتواند ما را از خشکسالی عبور دهد مدیریت بهینه مصرف آب در بخش کشاورزی و خانگی است.
به گزارش گلستان ما، حدود 32 میلیون مترمکعب مجوز برداشت آب از دریا صادر شده است که مسوولان استانی باید از وزارت نیرو پیگیری کنند تا استان گلستان بتواند از آب دریا و آب چاههای لب شور استفاده کند.
ارسال نظر