معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به برنامه‎های کشت پاییزه در فصل زراعی جدید گفت: پیش‎بینی می‎شود در سال زراعی جدید 384 هزار هکتار از اراضی گلستان زیر کشت محصولات پاییزه برود.

دلایل عدم اجرای الگوی کشت در استان گلستان/ پیش‎بینی کشت محصولات پاییزه در 384 هزار هکتار از اراضی گلستان

به گزارش گلستان ۲۴؛ محمدرضا عباسی امروز در گفت‌گو با خبرنگار فارس از گرگان با بیان اینکه مقدمات لازم برای کشت‎های پاییزه در استان فراهم شده است، اظهار کرد: در سال زراعی جدید ۲۱۱ هزار هکتار گندم، ۷۵ هزار هکتار جو، ۹۰ هزار هکتار کلزا و ۶ هزار هکتار چغندرقند در اراضی گلستان زیرکشت خواهد رفت.

وی تصریح کرد: برای اولین بار بعد از چند سال قیمت تضمینی محصولات پاییزه قبل از فصل کشت اعلام شده و هم کشاورزان می‎توانند برنامه‎ریزی‎های لازم برای کار خود را داشته باشند و هم سازمان جهاد کشاورزی می‎تواند زیرساخت‎ها و بسترهای لازم برای کشت پاییزه را فراهم کند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گلستان اضافه کرد: در سال زراعی جاری بیش از ۴۰ هزار تن بذر گندم تدارک و در ۱۷ مرکز بوجاری آن را آغاز کرده‎ایم.

*بی‎توجهی دولت به سرمایه‎گذاری در بخش کشاورزی

عباسی با اشاره به افزایش هزینه‎های کشاورزی در چند سال اخیر اذعان کرد:یکی از مشکلات اصلی ما در بخش کشاورزی نامناسب بود زیرساخت‎ها و عدم توجه به سرمایه‎گذاری در این بخش مهم است در واقع میزان سرمایه‎گذاری که قرار است دولت برای بخش کشاورزی به عنوان بخشی که امنیت غذایی کشور را فراهم می‎کند در نظر بگیرد بسیار ناچیز و با توجه به سیاست‎ها و برنامه‎های موجود تاکنون به آن توجه نشده است.

وی نبود تشکل‎های خاص و منسجم در بخش کشاورزی را از جمله دیگر مشکلات مهم این بخش عنوان کرد و گفت: باید تشکل‎های منسجم و خاص در بخش کشاورزی وجود داشته باشد تا بتوانند خواسته‎های خود را به دولت انتقال دهند در واقع ما تا حدی می‎توانیم در خصوص مشکلات رایزنی کنیم در حالی که اگر تشکل‎ها نیز فعالیت داشته باشند می‎توان خیلی زودتر به نتیجه بهتری برای رفع مشکلات رسید.

* ابتر ماندن پروژه اصلاح الگوی کشت به دلیل داشتن بار مالی برای مجلس

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان در خصوص عدم اجرا شدن پروژه اصلاح الگوی کشت در استان گفت: الگوی کشت از سال ۱۳۸۲ آغاز و به مدت چند سال با حضور خبرگان بخش کشاورزی کارهای تحقیقاتی آن را انجام دادیم و توانستیم مصوبه استانی برای این پروژه را اخذ کنیم.

عباسی بیان کرد: تمام استان‎ها الگوی کشت خود براساس پتانسیل‎ها و توجیه اقتصادی تعریف کردند و الزامات و اصلاح قانون دیده شد این طرح در سال ۱۳۸۵ در مجلس بررسی و به دلیل آنکه بار مالی برای مجلس داشت این طرح مصوب نشد.

وی افزود: تا مصوبه قانونی برای الگوی کشت در تمام استان‎های کشور نداشته باشیم و الزامات و اعتبارات قانونی برای این طرح در نظر گرفته نشود نمی‎توانیم از نظر قانونی کاری انجام دهیم.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار