با گذشت ۲ ماه از سال آبی جدید؛ چند سد استان گلستان همچنان خشک است
با وجود اینکه دو ماه از آغاز سال آبی جاری میگذرد اما هنوز برخی از سدهای استان گلستان همچنان خشک و بیآب است.
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از تسنیم از گرگان، گلستان در سال آبی گذشته ( مهرماه 1399 تا پایان شهریور 1400) یکی از کم سابقهترین دوران خشکسالی را پشت سر گذاشته است.
کاهش شدید در ذخیره آبخوانهای استان تا 270 میلیون مترمکعب، افت سطح چاههای آب بخش شرب و کشاورزی، قطعیهای مکرر آب در برخی مناطق شهری و روستایی و در کنار آن اضافه برداشتها از چاههای دارای پروانه و همچنین فعالیت چاههای غیرمجاز، وضعیت منابع آبی استان گلستان را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.
در کنار آن آبدهی رودخانههای استان به علت کاهش شدید برف و باران در طول سال آبی گذشته، بین 40 تا 80 درصد کمتر از سال قبل آن بود که نشان میداد هم در زمینه آبهای سطحی و هم در میزان استفاده از سفرههای زیرزمینی باید تدبیر دیگری در استان اندیشیده شود.
سدهای استان گلستان هم همچنان خشک و تشنه هستند، در پایان سال آبی گذشته ( پایان شهریورماه امسال) 14 درصد حجم مخازن سدهای استان آبگیری شده بود و حالا که دو ماه از سال آبی جدید میگذرد و در برخی مقاطع نیز بارشهای موثری رخ داده اما هنوز برخی از سدها استان خالی است.
سیدمحسن حسینی، مدیرعامل آب منطقهای گلستان در این باره خبرنگار ما گفت: با وجود بارشهایی که بعضا در سطح استان رخ داده اما اثر چندانی بر روی منابع آبی استان به ویژه در بخش آبخوانهای عمیق و کم عمق نداشته است.
وی یاد آور شد: در پایان سال آبی گذشته 14 درصد حجم سدهای استان آبگیری شده بود که در مقایسه با مدت مشابه سال آن کاهش قابل ملاحظهای داشت که ناشی از خشکسالی شدیدی بود که بر استان حاکم شده است.
مدیرعامل آب منطقهای استان افزود: در حال حاضر هم حدود 35 میلیون مترمکعب آب در پشت سدهای استان وجود دارد که بخش عمده آن مربوط به تالاب سدهای استان از جمله آلاگل و آلماگل است.
وی با بیان اینکه اکنون فقط 15 درصد حجم مخازن سدهای استان آبگیری شده است، گفت: سال گذشته در همین مقطه بیش از 52 میلیون مترمکعب معادل 22 درصد حجم و ظرفیت مخازن سدهای استان آبگیری شده بود.
حسینی با بیان اینکه با وجود اینکه دو ماه از سال آبی جاری میگذرد و برخی سدها تقریبا خالی هستند، اظهار داشت: سد شهید ایمری در استان به طور کامل خشک شده و هیچ ذخیره آبی ندارد. سد وشمگیر نیز فقط 4 دهم درصد از حجم مخزن آن آبگیری شده و سد شهید قربانی به همراه سد کرند نیز فقط کمتر از نیم درصد از حجم مخزن آنها، آب ذخیره دارد.
وی گفت: وضعیت در بقیه سدهای استان نیز چندان مطلوب نیست، 11 درصد حجم مخزن سد کوثر، 10 درصد از مخزن سد شهید چمران، 6 درصد سدهای گلستان و بوستان، 18 درصد سد نگارستان، 5 درصد سد شهید دستغیب، 11 درصد سد دانشمند، 18 درصد اینچه برون، 37 درصد مخزن تالاب سد آلاگل و 56 درصد تالاب سد آلماگل، ذخیره آبی دارند که امیدواریم در ادامه با افزایش بارشها، وضعیت سدهای استان و منابع سطحی و زیرزمینی، بهبود پیدا کند.
ارسال نظر