شیوع آفت سوسک سیاه گندم در مزارع گلستان
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان از شیوع آفت سوسک سیاه گندم در مزارع استان خبر داد.
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، کیانوش حق نما مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به شیوع آفت سوسک سیاه گندم در مزارع استان گفت: بهترین زمان رشد و فعالیت این آفت از زمان کاشت و مرحله دو برگی تا مرحله پنجه زنی گندم (رویش ساقه) است.
او افزود: در گذشته این آفت درمزارع مناطق شمالی گلستان مانند گنبدکاووس، کلاله، آق قلا، گمیشان، بندر ترکمن و چند نقطه در جنوب استان مانند روستای قورچای رامیان فعالیت میکرد اما با توجه به شرایط اقلیمی و تغییرات آب و هوایی استان شیوع این آفت به نوار میانی و شهرستان علی آباد کتول رسیده است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان گفت: به کشاورزان توصیه میکنیم اگر مزارع گندمشان به این آفت آلوده شد حتما برای سالهای بعد تنوع کشت را رعایت و در زمان کشت بذور گندم را با سموم مخصوص ضدعفونی کنند.
حق نما ادامه داد: کشاورزانی که بذور را ضدعفونی نکرده اند حتما به صورت هفتگی مزارع خود را مورد پایش قرار دهند و با مشاهده ۲ تا ۳ لارو از این آفت حتما اقدام به سمپاشی کنند.
او افزود: بهترین زمان سمپاشی مزارع گندم برای پیشگیری از این آفت غروب خورشید است چراکه اوج فعالیت این آفت بعد از غروب آغاز می شود.
گلستان جزو سه استان نخست تولید کننده گندم کشور است.
ارسال نظر