با وجود هشدارهای هواشناسی در پی شدت گرمای هوا اما باز هم شاهد وقایع تلخ آتش سوزی بر پیکره طلای سبز گلستان بودیم، آتشی که رخت سیاه را بر تن زیبای طبیعت در این استان شمالی پوشاند و 200 هکتار از بزرگترین پارک ملی کشور طعمه حریق شد.

رخت سیاه بر تن طلای سبز گلستان/ تکرار سهل‌انگاری انسانی بلای جان طبیعت

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از گلستان ما، طبق برآورد اولیه ای که صورت گرفته میزان وسعت حریق در پارک ملی گلستان در حدود ۲۰۰ هکتار پیش‌بینی می‌شود ولی میزان دقیق خسارات وارد شده به این ذخیره‌گاه زیست کره پس از ارزیابی‌های میدانی و تخصصی از سوی سازمان مدیریت بحران استانداری اعلام خواهد شد.

مسئولان می‌گویند اگر کمک و همکاری نیروهای مردمی و بومیان روستاهای حاشیه پارک ملی بویژه روستاهای تنگراه و قوشه چشمه در کنار زحمات محیط بانان و تلاش‌های نیروهای بخشداری، شوراهای اسلامی و دهیاری‌ها، شهرداری، منابع طبیعی، بسیج و سپاه و آتش نشانی نبود، آتش‌ پارک ملی گلستان مهار شدنی نبود و این حریق لطمات جبران ناپذیرتری به طبیعت وارد می‌کرد.

پارک ملی گلستان بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین پارک ملی کشور با مساحت ۹۱ هزار و ۸۹۵ هکتار در شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی واقع شده است که در سال ۱۳۵۴ به عنوان ذخیرگاه زیست کره در زمره ۵۰ ذخیرگاه بیوسفری جهان در فهرست یونسکو ثبت شد.

 

⚛از همه ظرفیت‌های استانی در عملیات اطفاء حریق پارک ملی گلستان بهره‌گیری شده است

سید علی مهاجر معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان در حاشیه جلسه مدیریت بحران آتش‌سوزی در پارک ملی گلستان گفت: مدت ۷ شبانه روز است که تمامی دستگاه‌ها و عوامل استانی و شهرستانی با بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های موجود در حال اطفاء حریق در سطح استان به ویژه در منطقه حفاظت شده پارک ملی گلستان هستند.

مهاجر افزود: در طول مدت اجرای عملیات اطفاء حریق در جنگل‌های پارک ملی گلستان روزانه ۲۰۰ نفر نیروی انسانی اعم از محیط‌بانان، نیروهای منابع طبیعی و بسیج و نیروهای مردمی و همچنین بیش از یکصد دستگاه خودرویی و لجستیکی بهمراه ۸ خودروی آتش‌نشانی مشغول فعالیت بودند

وی بیان کرد: خوشبختانه در حال حاضر آتش فعالی در منطقه پارک ملی گلستان وجود ندارد و منطقه حریق بطور کامل تحت کنترل نیروهای عملیاتی بوده و در حال پایش عرصه می‌باشند

مهاجر با بیان اینکه مهمترین عامل بروز آتش‌سوزی‌ها در عرصه‌های جنگلی و منابع طبیعی عوامل انسانی هستند، بیان کرد: بدون تردید تعدد و تکرار آتش‌سوزی‌ها در بخش‌های مختلفی از جنگل‌ها و عرصه‌های منابع طبیعی به دلیل عوامل انسانی است که سهوی بودن یا عمدی بودن آن در حال بررسی می‌باشد.

وی از عموم مردم استان و سایر هموطنان عزیز خواست دقت نظر داشته باشند با توجه به شرایط جوی منطقه در این فصل سال، عرصه‌های جنگلی فضای مناسبی برای ایجاد آتش نیست و اگر هم آتشی به پا شد حتماً آن را خاموش کرده و از اطفاء کامل آن اطمینان حاصل نمایند.

مهاجر بیان کرد: متاسفانه با یک سهل انگاری کوچک، سرمایه‌های ملی ما به راحتی در حال سوختن و نابود شدن هستند.

وی گفت: ایجاد هرگونه آتش چه سهوی و چه عمدی که منجر به حریق در عرصه‌های جنگلی شود، یک جرم است و قطعا دستگاه قضا با عوامل آن برخورد قانونی را خواهد داشت.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار