بهرهوری حداکثر ظرفیت شیلاتی گلستان به توجه دولت نیاز دارد
نماینده مردم حوزه انتخابیه غرب گلستان در مجلس شورای اسلامی گفت که بهرهمندی حداکثری از ظرفیت شیلاتی این استان و نقشآفرینی این صنعت در توسعه اقتصادی به توجه و همت جهادی دولت سیزدهم احتیاج دارد.
به گزارش گلستان ۲۴؛ عبدالجلال ایری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با وجود فراهم بودن ظرفیت های مختلف در نوار ساحلی گلستان در محدوده شهرستان های بندرگز، بندرترکمن و گمیشان تاکنون اتفاق ثمربخشی برای رونق صنعت شیلات نیفتاده که انتظار داریم در دولت به این بخش توجه بیشتری شود.
به گفته این نماینده مجلس در بخش شیلات سالهاست وعده تحقق هزار هکتار مزرعه میگو در گمیشان مطرح شده است اما آنچه در عمل مشاهده می شود فاصله زیادی با وعدههای داده شده دارد.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه پرورش ماهی در قفس هم چند پروژه انجام شده که با ظرفیت منطقه و وسعت مناطق کم عمق تناسبی ندارد و باید کارهای بسیار بیشتری انجام شود.
در زمان حاضر حدود ۷۰ سازه (نصب شده و در حال ساخت) قفس و پن در دریا وجود دارد که قفس های نصب شده ظرفیت تولید ۲۵۰ تن ماهی در آبهای استان گلستان را دارد.
به گفته کارشناسان امر محدوده دریایی گلستان آمادگی تولید هشت هزار تن ماهی را دارد.
همچنین در گلستان بالغبر ۷۵۰ مزرعه پرورش انواع ماهیان گرم آبی در سطح ۶ هزار و ۳۰۰ هکتار وجود دارد و با این حجم از تولید رتبه چهارم تولید ماهیان گرم آبی را در کشور به نام خود ثبت کرده است.
ایری در بخش دیگری به وضعیت خلیج گرگان اشاره و اضافه کرد که بر اساس گزارش مراکز علمی، حدود یک سوم مساحت این پهنه آبی خشک شده که هر چه سریعتر باید برای آن چاره اندیشی کرد.
نماینده مردم کردکوی، گمیشان، ترکمن و بندرگز در مجلس شورای اسلامی بیان کرد : پیامدهای مخرب خشک شدن این پهنه آبی منحصر به شهرهای ساحلی نیست بلکه کل استان و حتی استان های همجوار را تهدید می کند.
به گفته وی با وجود اعلام نظر مراکز علمی و مشخص شدن روش احیای خلیج گرگان تعلل در رفع این مشکل نگران کننده است.
ایری با اشاره به اجرای طرح گردشگری در جزیره آشوراده تصریح کرد: با وجود اخذ همه مجوزها به ویژه مجوز شورای عالی معماری و شهرسازی برخی دستگاه های حاکمیتی مانند محیط زیست مازندران در اجرای این پروژه سنگ اندازی می کنند.
وی ادامه داد: اجرای پروژه های عمرانی در بخش سایت پشتیبان به مساحت ۱۳۸ هکتار به زودی آغاز می شود و هیچ مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
ایری ادامه داد: اجرای طرح گردشگری آشوراده یک پیشران واقعی برای ایجاد تحول اقتصادی در منطقه است و با همه تلاش درصدد اجرایی شدن این پروژه هستیم .
نماینده حوزه انتخابیه غرب گلستان به مشکلات زیرساختی شهرها و روستاهای غرب استان اشاره کرد و گفت که برای تامین کسری برق در تلاش هستیم با راهاندازی چهار نیروگاه به ظرفیت ۱۰۰ مگاوات کمبود برق را برطرف کنیم که امیدواریم این طرح تا سال آینده به بهره برداری برسد.
ایری افزود: تامین آب آشامیدنی گلستان از منابع زیرسطحی مشکلاتی همچون فرونشست زمین را تشدید کرده که برای حل این موضوع مجوز شیرین سازی ۳۲ میلیون متر مکعب آب دریای خزر دریافت شده است.
ارسال نظر