مهم‌ترین عامل موفقیت در کاهش وزن، توجه به کیفیت مواد غذایی و اجزای تشکیل‌دهنده آنها است.

بهترین روش برای کاهش وزن چه روشی است؟

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از بهداشت نیوز، چاقی یکی از مشکلات جدی سلامت است که عوارض بسیاری برای سلامتی دارد و معمولا انواع رژیم‌های لاغری برای کاهش وزن توصیه می‌شود.

 افرادی که  قصد کاهش وزن دارند، توصیه می شود از خوراکی‌های سرشار از فیبر، چربی‌های سالم و پروتئین‌ها استفاده و از منابع قندهای ساده مانند نوشابه و آبمیوه‌های صنعتی و غلات تصفیه‌شده پرهیز کنند.

زمانی که یکی از این خوراکی‌ها مصرف می‌شود، سطح قند خون افزایش می‌یابد و پانکراس فورا برای تنظیم قند خون فعال می‌شود. در نتیجه هورمون انسولین برای ثابت نگه‌داشتن قند خون به مقدار بیشتری ترشح می‌شود. این افزایش ناگهانی انسولین سطح قند خون را به‌شدت پایین می‌آورد و در نتیجه فرد تمایل به تنقلات و غذاها پیدا می‌کند زیرا بدن برای جبران این وضعیت، کالری بیشتری مصرف می‌کند.

از طرفی، برای تنظیم قند خون در حد طبیعی، انسولین قند و نشاسته را به اسیدهای چرب تبدیل می‌کند که در بافت‌های چربی بدن ذخیره می‌شود. با خوردن منابع غذایی حاوی غلات تصفیه‌ شده، احتمال تجمع چربی در بدن افزایش می‌یابد.

همچنین احساس سیری پس از خوردن این خوراکی‌ها نیز چندان طولانی نیست و به همین دلیل توصیه می شود برای کاهش وزن حتما از غلات سبوس‌دار، حبوبات و گوشت استفاده شود و لزوم رعایت تغذیه متعادل و متنوع را می‌طلبد.

بر اساس این گزارش، مقدار کالری موردنیاز برای هر مرد بزرگسال بین ۲۴۰۰ تا ۲۶۰۰ کیلوکالری و برای هر خانم بزرگسال بین ۱۸۰۰ تا ۲۲۰ کیلوکالری است. البته باید مراقب حالت گرسنگی شدید نیز بود و انجام فعالیت ورزشی منظم نیز همواره به‌عنوان اصل مهم تناسب اندام رعایت شود.

به گزارش ایرنا، در حال حاضر ۷۰ درصد ایرانیان به چاقی یا اضافه وزن،  (۴۷ درصد اضافه وزن و ۲۳ درصد چاقی) مبتلا هستند و ۴.۵ درصد جمعیت کشور نیز چاقی مفرط (مرضی) دارند.  شمار افراد چاق در ایران از سال ۱۹۸۰/ ۱۳۵۹ تا کنون  ۵.۵ برابر و تعداد افراد دارای اضافه وزن ۳.۵ برابر شده است.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار