معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان تغییر آبیاری سنتی به قطره ای و بارانی را از الزامات کشاورزی استان برشمرد و گفت: این امر جلوی هدررفت آب و آسیب به خاک را می گیرد.

آبیاری سنتی باعث هدررفت آب و صدمه به خاک می شود

به گزارش گلستان ۲۴؛ محمدرضا عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: چرای بی رویه دام و تغییر اقلیم پوشش گیاهی مراتع کم شده و این موضوع باعث ایجاد ریزگرد می شود لذا منابع طبیعی باید غنی سازی مراتع را در دستور کار خود دهد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان افزود: یکی از عوامل تغییر اقلیم در مناطق شمال استان، مدیریت غیر فنی کشاورزی است که متاسفانه کشاورزان اقدام به شخم و دیسک بیش از حد کرده و یا اینکه بقایای محصولات را از مزرعه خارج می کنند و آن را در معرض باد قرار می دهند.

وی گفت: سازمان جهاد کشاورزی با طرح «مدیریت خاک ورزی» تلاش می کند تا در مزارع شخم و دیسک را به حداقل رسانده و با پروژه کشاورزی حفاظتی، کشت مستقیم و تغییر ماشین آلات به دنبال کاهش فرسایش خاک باشد.

عباسی اضافه کرد: ارائه وام های کم بهره، طولانی مدت و کمک های بلاعوض تا ۳۰ میلیون تومان برای خرید دستگاه های جدید و نوین کشاورزی از دیگر برنامه های جهاد است، همچنین در سال های گذشته هم دستگاه های رایگان و تا ۷۰ درصد بلاعوض در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان گفت: مدیریت بقایای گیاهی یکی دیگر از برنامه های سازمان جهاد کشاورزی است، در این طرح تلاش می کنیم تا درصدی از بقایای گیاهی در خاک حفظ شده و مانع از فرسایش بادی و ریزگردها شویم.

وی افزود: تقویت مواد آلی با توجه به فرمول های تغذیه گیاهی، برای بذرمال ها استفاده می شود تا بتوانیم گیاهی قوی با افزایش حجم ریشه بیشتری را در خاک داشته باشیم.

عباسی تغییر آبیاری از سنتی و غرقابی به قطره ای و بارانی را از دیگر کارهای این سازمان دانست و بیان کرد: این موضوع باعث عدم هدررفت آب شده و صدمات کمتری به خاک وارد می کند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان عنوان کرد: استفاده از بادشکن ها یکی موضوعات مهمی است که می تواند در برابر ریزگردها بسیار کمک کننده باشد، ولی باید اعتبارات ملی زیادی را برای این حوزه در نظر گرفت.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار