جلد سوم کتاب بین المللی «پیشرفتهای کشاورزی حفاظتی» با محوریت پذیرش و گسترش با مشارکت دکتر محمد اسماعیل اسدی پژوهشگر برجسته و بین المللی استان گلستان در سرتاسر جهان و به زبان انگلیسی چاپ و در اختیار علاقمندان قرار گرفت.

چاپ جدیدترین کتاب بین المللی کشاورزی حفاظتی با مشارکت پژوهشگر گلستانی

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از ایسنا، جلد سوم کتاب جدید «پیشرفتهای کشاورزی حفاظتی» با محوریت پذیرش و گسترش در تاریخ سه شنبه 8  فوریه 2022 برابر با 19  بهمن 1400 در سرتاسر جهان و به زبان انگلیسی چاپ و در اختیار علاقمندان قرار گرفت. دکتر محمد اسماعیل اسدی پژوهشگر برجسته و بین المللی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان فصل کشاورزی حفاظتی در ایران کتاب را به رشته تحریر در آورده است. از همین رو با وی به گفت و گو نشسته ایم تا درباره چاپ این کتاب و محتوای آن اطلاعاتی را به دست آوریم:

دکتر محمد اسماعیل اسدی در گفت و گو با ایسنا در مورد اهمیت این کتاب گفت: با افزایش نگرانی علمی در مورد محدودیت‌های کشاورزی سنتی مبتنی بر خاک‌ورزی که موجب فرسایش خاک و از دست دادن این منبع تجدیدناپذیر می گردد، همراه با نیاز این بخش برای کمک به پایداری بیشتر، توسعه و پذیرش تکنیک‌های کشاورزی نوین با نگاه پایداری بیش از پیش احساس می شود.

وی با بیان اینکه کشاورزی حفاظتی (CA) به عنوان یک جایگزین کلیدی و با رویکرد اکولوژیک در حال ظهور است، افزود: پایه‌های CA بر اساس استفاده از تکنیک‌های بی خاک ورزی و عدم دستکاری مکانیکی خاک با رویکرد کشت مستقیم بذر در خاک و استفاده از تناوب و نگهداری بقایای گیاهی و نباتات پوششی برای بهینه‌سازی جنبه‌های مختلف سلامت و انعطاف‌پذیری خاک و محصول است که بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

پژوهشگر بین المللی استان گلستان با تاکید بر اینکه این کتاب جدید از سری سه گانه کتب کشاورزی حفاظتی یک بررسی معتبر از مجموعه ای از کارشناسان بین المللی در مورد پذیرش اصول CA در مناطق مختلف در سراسر جهان ارائه می دهد، خاطرنشان کرد: جلد سوم و نهایی در این مجموعه به بررسی اثربخشی CA در زمینه‌های مختلف می‌پردازد و به انبوهی از تحقیقات و شواهد تجربی موجود در حال حاضر اشاره دارد.

اسدی با اشاره به اینکه سطوح کشاورزی حفاظتی در جهان در سال 19-2018 برابر با 205 میلیون هکتار در 102 کشور جهان از جمله ایران بوده است، ادامه داد: این سطح معادل 15 درصد اراضی زراعی جهان است که از سال 09-2008 تا کنون هر ساله 10 میلیون هکتار به سطوح کشت حفاظتی جهان افزوده شده است.

وی با بیان اینکه در سال 09-2008 سطح کشت حفاظتی جهان 106 میلیون و 500 هزار هکتار بوده است، تصریح کرد: قبل از این دوره یعنی بین سالهای 1990 تا  09-2008 نرخ رشد سالیانه برابر با 5 میلیون هکتار در سال بوده، در سال 1990 سطوح کشت حفاظتی 11 میلیون هکتار و در سال 2000 برابر با 67 میلیون هکتار بوده است.

پژوهشگر برجسته استان گلستان در تشریح ویژگی های کلیدی این کتاب تاکید کرد:  تحقیقات جاری در مورد پذیرش اصول CA در مناطق مختلف در سراسر جهان را خلاصه می کند، ظهور کشاورزی حفاظتی (CA) را به عنوان یک جایگزین کلیدی برای کشاورزی مبتنی بر خاک ورزی برجسته کرده و چالش های اجرای موثر CA در زمینه های مختلف (به عنوان مثال شرایط خشک تر، کیفیت پایین خاک) را بررسی می کند.

اسدی با این توضیح که کتاب به زبان انگلیسی و در 672 صفحه و با بهای 220 دلار توسط انتشارات Burleigh Dodds Science Publishing و با مشارکت فائو در سطح جهان در دسترس علاقمندان قرار گرفته است، اضافه کرد: 157 نویسنده از سرتاسر جهان شامل پروفسور امیر کسام ناظر و هماهنگ کننده اصلی نویسندگان کتاب در نگارش این کتاب مشارکت داشته اند و در آن از پیشرفتهای کشاورزی حفاظتی در کشورهای خود در پنج قاره جهان صحبت کرده اند.

به گزارش ایسنا آقای پروفسور امیر کسام استاد مدعو در دانشگاه ریدینگ (بریتانیا) و ناظر پلتفرم جهانی برای جامعه عملی کشاورزی حفاظتی (CA-CoP) به میزبانی فائو است. پروفسور کسام رئیس هیئت مشاوره بین المللی کشاورزی حفاظتی آفریقا (ICAAP-Africa)، عضو فدراسیون کشاورزی حفاظتی اروپا (ECAF) و نایب رئیس انجمن کشاورزی حفاظتی بریتانیا (CA-UK) است. ایشان در سازمان‌های بین‌المللی مانند FAO و CGIAR سمت‌های ارشد داشته است و با بسیاری از برنامه‌های ملی و بین‌المللی در زمینه توسعه پایدار کشاورزی کار کرده است. او کتب و مقالات زیادی در مورد مسایل آب و خاک جهان و همچنین کشاورزی حفاظتی منتشر کرده است.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار