پایش ملخ مراکشی در ۱۲ هزار هکتار از مزارع گنبدکاووس انجام شد
مدیر جهاد کشاورزی گنبدکاووس گفت: ردیابی و پایش ملخ مراکشی از ابتدای بهمن تاکنون در بیش از ۱۲ هزار هکتار از مزارع کشاورزی شمال این شهرستان به طور عمده در بخش داشلی برون انجام شد.
به گزارش گلستان ۲۴؛ حبیب الله زارع روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: پیش بینی میشود ردیابی و پایش ملخ مراکشی تا اواخر فروردین سال آینده در ۴۰ هزار هکتار از مزارع کشاورزی گنبدکاووس انجام شود.
وی افزود: از ابتدای بهمن امسال کار ردیابی ملخ به ویژه مراکشی بر اساس اطلاعات و مختصات مکانهای آلوده در سال گذشته توسط ۲ تیم در مراتع مناطق شمالی شهرستان آغاز شده و به صورت مستمر در حال انجام است.
مدیر جهاد کشاورزی گنبدکاووس یادآور شد: بر اساس معیارهای سازمان خواروبار جهانی اگر احتمال پنج درصدی حمله ملخ صحرایی وجود داشته باشد باید ۱۰۰ درصد آمادگی برای مبارزه با آن تدارک دیده شود.
زارع افزود: سطح عملیات ردیابی و پایش ملخ مراکشی سال زراعی گذشته ۳۲ هزار هکتار بود و در هزار و ۱۷۵ هکتار از اراضی شهرستان مبارزه شیمیایی با ملخ انجام و اجازه ورود این آفت به مزارع داده نشد.
وی ادامه داد: پیش بینی میشود مبارزه با ملخ مراکشی در سال زراعی جاری در سطح بیش از پنج هزار هکتار از زمینهای کشاورزی گنبدکاووس انجام شود.
مدیر جهاد کشاورزی گنبدکاووس در رابطه با اعتبارات مبارزه با ملخ صحرایی، گفت: در اعتبارات تملک دارایی شهرستان برای تهیه سموم، سوخت ماشین، نگهداری، سمپاشی و خرید خدمات سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال پیش بینی شد که تاکنون یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال آن تخصیص یافت و پیگیری لازم برای تخصیص بیشتر در حال انجام است.
زارع تصریح کرد: در صورت ادامه روند خشکسالی احتمال تاخیر در زمان تفریخ تخم نسبت به سال گذشته وجود دارد و در صورت کاهش بارندگیها در اواخر سالجاری و فروردین سال ۱۴۰۱ در صورت کمبود پوشش گیاهی، در زمان تفریخ و ظهور پورهها و نیاز تغذیهای آنها، دوره پورگی کوتاه شده و سریع وارد مرحله مهاجر میشوند که در آن صورت خسارت به مزارع و باغات کشاورزی محتمل خواهد بود.
به گزارش ایرنا، هجوم ملخ مراکشی به مراتع شمال استان گلستان در محدوده مرز خشکی ایران و ترکمنستان حدود ۹۰ سال سابقه دارد و زیستگاه این آفت وسعتی به طول ۱۲۰ کیلومتر و به عرض ۳۰ کیلومتر از حوالی شهرستان آق قلا تا مراتع و چراگاههای شهرستان مرزی مراوهتپه را در بر میگیرد.
ملخ مراکشی از مهمترین گونههای ملخ زیانآور در ایران است که به مراتع، مزارع غلات و صیفی حمله کرده و آسیب وارد میکند و علاوه بر مبارزه شیمیایی با این آفت، نوعی پرنده به نام “سار گلوسرخ” نیز از دشمنان بیولوژیک این آفت به شمار میرود.
شهرستان گنبدکاووس با جمعیت ۳۷۰ هزار نفر و گستره پنج هزار و ۷۲ کیلومتر مربع، حدود ۳۴۱ هزار هکتار مرتع و ۱۶۲ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد.
ارسال نظر