مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان گفت:‌ با تکمیل ظرفیت انبارهای استان و ذخیره ۱۲ هزار تن کود شیمیایی فسفاته و پتاسه، مشکلی در تامین نیاز کشاورزان وجود ندارد.

مشکلی برای تامین کود مورد نیاز کشاورزان گلستان وجود ندارد

به گزارش گلستان ۲۴؛ حمید هزارجریبی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: دستیابی به عملکرد کیفی و کمی مناسب در تولیدات کشاورزی برای خودکفایی محصولات راهبردی و پایداری تولید با تامین و تدارک به موقع نهاده‌های کشاورزی از جمله کودهای شیمیایی میسر می‌شود.

وی بیان کرد: کاهش ۴۵ درصدی قیمت کودهای فسفاته و پتاسه در کنار بازدیدهای نظارتی و ترویج مزایای مصرف آنها، باعث افزایش فروش روزانه این کودها نسبت به ۲ سال اخیر شد.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان کمبود تولید در محصول گندم و بخش زیادی از افت تولید بخش کشاورزی در چند سال اخیر را ناشی از کاهش مصرف کود دانست و اظهار داشت: فسفات‌ها نقش زیادی در متابولیسم گیاهی داشته و یکی از عناصر غذایی ضروری برای رشد و توسعه گیاه است و تامین مقدار کافی فسفر باعث رشد سریع، افزایش رشد ریشه و زودرسی محصول می‌شود.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان اضافه کرد: همچنین پتاسیم باعث افزایش مقاومت گیاه به آفات، بیماری‌ها، گرما، سرما و خشکی شده و در ساختار جدار سلولی و ایجاد بافت‌های نگه دارنده و انتقال مواد غذایی به غده‌ها کاربرد دارد.

هزارجریبی با اشاره به فعالیت ۱۲۸ عامل فروش کود در گلستان، گفت: با صدور حواله‌های الکترونیکی از سوی مراکز خدمات جهاد کشاورزی، کشاورزان می توانند با قیمت‌های اعلامی و نرخ مصوب جدید کود مورد نیاز خود را تهیه کنند.

وی از کشاورزان خواست نهاده‌های مورد نیاز خود مانند کودهای شیمیایی را از شبکه‌های رسمی تهیه کنند تا با استفاده از کودهای شیمیایی با کیفیت، شاهد اثربخشی مصرف کودهای کشاورزی در محصولات خود باشند.

طبق اعلام روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی، قیمت کودهای فسفانه و پتاسه از حدود پنج میلیون و ۴۰۰ هزار ریال در سال گذشته با کاهش ۴۵ درصدی به حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال رسید.

گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در همسایگی سه استان مازندران، خراسان شمالی و سمنان و کشور ترکمنستان قرار دارد و در تولید محصولات کشاورزی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است به طوری که بخش کشاورزی این استان با ۲۲۰ هزار خانوار بهره بردار معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص را به خود اختصاص داده است.

استان گلستان با این جمعیت بهره برداران کشاورزی، در تولید ۱۵ محصول راهبردی کشور شامل دانه‌های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک(برنج)، پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار