در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان؛ کارگاه آموزشی آشنایی با هنرشبیه خوانی زیر نظر «هوشنگ جاوید» مدرس و پژوهشگر حوزه ی آیینی و نواحی تشکیل شد.

کارگاه آموزشی «آشنایی با هنرشبیه خوانی» در گرگان برگزار شد

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاداسلامی گلستان، به همت و همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان و موسسه تک منظوره کابوک اندریمان، کارگاه آموزشی آشنایی با هنرشبیه خوانی در گرگان زیر نظر «هوشنگ جاوید» مدرس و پژوهشگر حوزه ی آیینی و نواحی و با حضور فعالان هنر شبیه خوانی استان گلستان در عصر چهارشنبه 7 اردیبهشت ماه برگزار شد.

«هوشنگ جاوید» مدرس و پژوهشگر حوزه ی آیینی و نواحی، گفت: سابقه شبیه خوانی در ایران به پیش از ساسانیان می رسد و نیز با رجوع به تاریخ شاهد وجود مدارس نمایشگری و بازیگری در سمرقند و مدائن هستیم.

وی با اشاره به اینکه در دوران آل بویه شبیه خوانی سیاره در دهه محرم وجود داشته است، ادامه داد: کریم خان زند دستور ارتقاء فرهنگی در جامعه را داد و بر اساس شواهد از این دوره به بعد ما شاهد نسخه نویسی ها هستیم و پرده هایی هم برای اجرا کشید میشده است.

جاوید ضمن اشاره به وضعیت شبیه خوانی در دوره ی ناصری و  بعد پهلوی اول؛ بر درک صحیح شبیه خوان از نسخه ای که می خواند تاکید کرد.

وی همچنین بر کلام پردازی، شناخت نسخ و اوزان شعری تاکید کرد و گفت: عدم توجه به متن، تمرکز بر آواز خوانی و اغراق ها و خودنمایی ها بر اصل شبیه خوانی آسیب وارد کرده است.

گفتنی است، آیین نکوداشت سید حمزه حسینی پیشکسوت فقید تعزیه و موسیقی استان گلستان، نشست مدیرکل فرهنگ  وارشاد اسلامی گلستان با فعالان تعزیه و تجلیل از سه نفر از چهره های هنرآیینی تعزیه از دیگر برنامه های برگزار شده در این روز بود.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار