سخنان رهبر انقلاب در جمع هیات دولت درباب مسائل فرهنگی
آیتالله خامنهای، رهبر جمهوریاسلامی، در دیداری غیرمنتظره با هیات دولت، نسبت به سیاستهای فرهنگی و وضعیت فرهنگ، هشدار داد.
آیتالله خامنهای، رهبر جمهوریاسلامی، در دیداری غیرمنتظره با هیات دولت، نسبت به سیاستهای فرهنگی و وضعیت فرهنگ، هشدار داد. همزمان یکی از مسئولان وبسایت مشرقنیوز، نزدیک به اصولگرایان، در اکانت توییتر خود نوشت که رهبر جمهوریاسلامی بعد از سلام و علیک با علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، خطاب به وی گفت: "ما با شما خیلی حرف داریم؛ حرفهای جدی هم داریم".
این دیدار از آن جهت جالب توجه است که رهبر جمهوریاسلامی معمولا سالی یک بار و همزمان با هفته دولت - شهریورماه هر سال - صرفا با اعضای کابینه دیدار میکند. دیگر دیدارهایی که با حضور اعضای هیات دولت برگزار میشود، تنها مختص به آنها نیست و مسوولان دیگر حکومتی نیز در آن حضور دارند. از سوی دیگر این دیدار همزمان شده با مذاکرات هستهای میان ایران و اعضای گروه ۱+۵ از سویی و شدت گرفتن انتقادهای اصولگرایان از عملکرد فرهنگی دولت روحانی از سوی دیگر؛ مسالهای که مورد اشاره آیتالله خامنهای نیز قرار گرفت. وی در این دیدار با اشاره به اینکه "خطاها و اشتباهات فرهنگی به راحتی قابل جبران نیست"، گفت: "ضروری است در عرصه فرهنگی سیاستهای نظام به درستی درک و اِعمال شود".
رهبر جمهوریاسلامی همچنین اضافه کرد که "هرگونه تغییر مسیر فرهنگ از چارچوب نظام اسلامی، موجب برهم خوردن انتظام فکری و هویت واقعی جامعه خواهد شد". سخنان آیتالله خامنهای درباره سیاستهای فرهنگی دولت و هشدار نسبت به تغییر و یا اشتباه در آنها، در حالی بیان میشود که طی ماههای گذشته انتقادهای اصولگرایان از این مساله افزایش یافته. بخش بزرگی از اصولگرایان طی ماههای گذشته بیش از آنکه به بحث مذاکرات هستهای بپردازند، مشغول انتقاد از سیاستهای فرهنگی دولت روحانی هستند. مسالهای که به نظر میرسد در آن با رهبر جمهوریاسلامی همنظرند. رهبر جمهوریاسلامی اسفندماه سال گذشته نیز در دیدار با اعضای مجلس خبرگان، از وضعیت فرهنگی کشور ابراز نگرانی کرده و گفته بود: "من هم از مسایل فرهنگی نگرانم… دولت محترم باید به این موضوع توجه کند و مسوولان فرهنگی نیز باید توجه داشته باشند که چه میکنند، زیرا در مسایل فرهنگی نمیتوان بی ملاحظگی کرد".
چند ماه پیش نیز وبسایت شبکه هزارهسوم - نزدیک به اصولگرایان - نوشته بود که "وقتی محمدحسین صفارهرندی در سال ۸۴ و در دولت نهم در راس این وزارتخانه قرار گرفت رهبر انقلاب با لحنی تلخ به وی فرمودند: شما فرش نجسی را تحویل گرفتید و روی همان نشستید. پس وزیر فرهنگ - هر که هست - باید ابتدا عین نجاست را برطرف کند و سپس فرش را آب بکشد و پاک کند". اصولگرایان پس از سخنان رهبر جمهوریاسلامی انتقادهای خود از وزارت ارشاد را شدت بخشیدند. انتقادهایی که پس از دیدار نوروزی علی جنتی با سیدمحمد خاتمی بیشتر هم شد. ماه گذشته محمد حسینی، وزیر ارشاد دولت احمدینژاد، گفته بود در وزارت ارشاد دولت روحانی "نخواستن اجرای فرامین رهبری بر نتوانستن غلبه یافته است". هفته گذشته علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفتوگویی با روزنامه شرق، بخشی از انتقادها نسبت به وضعیت فرهنگی دولت را ناشی از "بولتنسازی نهادهای ارزشی" دانسته بود که "در اختیار مقامات کشور" قرار میگیرد و از طرف برخی نهادهایی است که از بودجه دولتی استفاده میکنند... سر تا پایشان دروغ است. وقتی نگاه میکنیم میبینیم از ابتدا تا انتها جعل و تحریف است".
اخیرا محمدعلی موحدیکرمانی، امام جمعه موقت تهران، در دانشگاه امام حسین - وابسته به سپاه پاسداران - درباره وضعیت فرهنگی کشور و وزارت علی جنتی گفت: "میخواهند شبیخون فرهنگی کنند. از ابتدا تا آخر حمله نمیکنند بلکه شیوه این است که لابهلای کتابها ممکن است چندتا حرف بزنند اما حرفها و هجمههای فرهنگی خودشان را بین کتابها به خورد فرزندان ما میدهند و من این را به فرزند آیتالله جنتی که وزیر ارشاد هستند یادآوری کردم و هشدار دادم که اگر زنان و فرزندان ما این کتابها را به خانه ببرند و فاسد شوند ما در برابر اینها مسوول هستیم". ماه گذشته حسن ممدوحی، از اعضای مجلس خبرگان، در گفتوگویی خبر از آن داده بود که اصولگرایان از عملکرد وزیر ارشاد ناراضیاند. به گفته ممدوحی "هرچه خبر از ارشاد میرسد، نگرانکننده است" و به همین دلیل "ما انصافا تا به امروز از وزارت ارشاد راضی نیستیم و ایشان خدماتی که شان وزارت ارشاد است را ابراز نکرده". رضا اکرمی، از اعضای جامعه روحانیت مبارز، که رییس شورای فرهنگی نهاد ریاستجمهوری و مشاور وزیر کشور است، در گفتوگویی درباره علی جنتی و برخی نظرات او گفته بود: "آقای جنتی خیلی بر کارهای خود تسلط ندارد و گرنه یک وزیر باید اول کارمندان خود را جمع و کنترل کند. مثل پدری که اول باید فرزندان خود را جمع کند، هر مسوولی ابتدا باید دستگاه مربوط به خود را درست کند. یک وزیر باید اول کارمندان خود را جمع کند، فرهنگی و منضبط کند و بگوید اینجا نوشته است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اگر قبول دارید بمانید اگر نه خداحافظ". احمد مسجدجامعی، گزینه نخست برای تصدی این پست بود که در نهایت این اتفاق رخ نداد. اما پس از آن پس از گذشت چیزی حدود ۷ ماه از استقرار علی جنتی در این وزارتخانه، حضور احمد مسجدجامعی و تیم وی در وزارت ارشاد پررنگ و پررنگتر میشود. ظاهرا علی جنتی با این پیششرط وزیر شد که وزارت فرهنگ عملا سهم اصلاحطلبان در کابینه خاتمی بماند. حضور احمد مسجدجامعی و تیمش در همه حوزهها نمود پیدا کرده است.
ارسال نظر