AFC دست عربها افتاده/ پست کفاشیان تعارفی و ناکارآمد است/ امیدوارم اتفاقات دیگری علیه ما روی ندهد
تحلیل هاشمی طبا از فوتبال و اتفاقات تلخ این روزها:
رییس اسبق سازمان تربیت بدنی گفت: پستی که علی کفاشیان در کنفدراسیون فوتبال آسیا دارد، یک سمت تعارفی و ناکارآمد است که نقشی در تصمیم سازی های مدیران عرب AFC ندارد.
به گزارش گلستان24، با نزدیک شدن به شروع دور جدید لیگ قهرمان آسیا، بار دیگر شاهد شیطنت های مدیران عرب کنفدراسیون قاره کهن در ارتباط با برگزاری دیدارهای نمایندگان آل سعود با نمایندگان ایران در داخل کشورمان هستیم.
طبق اعلام کمیته برگزاری مسابقات، قرار بر این شده تا دیدار تیم های ایرانی و عربستانی همچون دوره گذشته (سال 2016) در کشور ثالث برگزار شود. موضوعی که سال گذشته با پیشنهاد عربستان و موافقت شورای برگزاری مسابقات همراه شد و از سوی مدیران ورزشی و به ویژه فوتبالی ما هم در دادگاه حکمیت به درستی پیگیری نشد تا تراکتورسازی، پرسپولیس و ذوب آهن برای بازی با نمایندگان کشورهای عربی راهی این کشور و آن کشور در شمال و جنوب ایران شوند.
البته به نظر می رسد که علی کفاشیان در ای اف سی سمت دارد اما ظاهرا هیچ نقشی در تصمیم سازی ها و تصحیح یا تغییر مسیرهایی که برای فوتبالمان در نظر گرفته می شود ندارد. آنچنان که در برگزاری دیدار تیم ملی با سوریه در آن زمینی که بیشتر شبیه به شالیزاری برای کشت برنج بود، شاهد بودیم که هیچ اعتراض و ممانعتی از سوی فدراسیون فوتبالمان صورت نگرفت.
به منظور بررسی علل این موضوع به سراغ معاون اسبق رییس جمهور در دولت هفتم که تجربه ریاست بر سازمان تربیت بدنی در سالهای 1372 تا 1380 را هم در کارنامه کاری اش داشته رفتیم.
مصطفی هاشمی طباء در گفت و گو با خبرنگار ورزش مشرق درباره اینکه علی کفاشیان در ای اف سی چه نقشی در تصمیم سازی ها دارد، اظهار داشت: «علی کفاشیان یا هر کس دیگری بود، نمی توانست در ای اف سی برای ما کاری بکند چون جو حاکم بر آنجا بیشتر در دست رییس و گردانندگان امور اجرایی است. نباید تصور کرد که کاری از دست کفاشیان بر می آید یا چون سمتی دارد، حتما می تواند نظرش را اعمال کند.»
وی افزود: «وقتی رییس ای اف سی بحرینی است و فضای آنجا به شکلی است که اعراب بر آن حکومت می کنند، در این شرایط کاری از دست کفاشیان ساخته نیست و معاونت او در ای اف سی در واقع یک پست تعارفی به حساب می آید و به آنصورت اجرایی نیست.»
رییس کمیته ملی المپیک ایران در سالهای 1996 – 2004 در این باره که مسئولان کشورمان برای مداخله در چنین تصمیم گیری هایی چه کاری می توانند انجام بدهند، گفت: «سازمان های بین المللی ساز و کار و شرایط خاصی برای نفوذ به داخلشان دارند. اگر قرار باشد ما بتوانیم همه کارها را انجام بدهیم و هر کاری که دلمان می خواهد را طبق خواست خودمان اجرا کنیم، باید ابتدا یک سازمان بین المللی را در دست بگیریم. آن وقت می توانیم تصمیم بگیریم. ولی وقتی سازمانی در دست ما نیست که نمی توانیم کاری از پیش ببریم.»
هاشمی طباء در ارتباط با برگزاری لیگ قهرمانان آسیا با کشورهای عربستانی در کشور ثالث و اینکه چه کاری از مسئولان ورزشی و فوتبالی ما برای جلوگیری از این اقدام ساخته است، اظهار داشت: «با توجه به آنچه پیشتر گفتم، این قبیل مسایل هم وجود دارد و کاری نمی توان کرد. من نمی دانم در این برهه چه کاری می شود انجام داد. به نظرم که کار خاصی نمی توانیم از پیش ببریم. وقتی روابط سیاسی ما با عربستان مطلوب نیست و این کشور تا این اندازه در ای اف سی نفوذ دارد و ما هم اهرمی پرقدرت در این میان نداریم، به این نتیجه می رسیم که در این مرحله کاری از دستمان ساخته نیست. به هر حال برخی اوقات نمی توان کاری کرد و این یکی از همان زمان هاست.»
رییس اسبق سازمان تربیت بدنی درباره برگزاری دیدار تیم ملی فوتبال با سوریه در زمینی نامناسب و اینکه باز هم اقدامی از سوی فدراسیون برای تغییر محل برگزاری بازی صورت نگرفت، گفت: «ظاهرا درباره زمین از قبل محل را تأیید کرده بودند و اینکه می دانستند وضعیت به آن شکل است. فکر می کنم مسئولان ما باید قبل از تأیید زمین را می دیدند و بعد تأیید می کردند. من از این موضوع اطلاع دقیقی ندارم که زمین را دیده بودند یا نه اما احتمالا اگر هم دیده بودند، زمانی بوده که وضعیت به این شکلی که روز بازی بود نبوده است.»
هاشمی طباء در این باره که از چه طریقی می توان کرسی های بهتری در ای اف سی بدست آورد و کدامیک از مسئولان در وزارت ورزش یا فدراسیون یا کمیته المپیک باید رایزنی های لازم را در این باره انجام بدهند گفت: «کار مداوم می طلبد و البته در احراز این قبیل سمت های اصلی و مهم در ای اف سی مسایل سیاسی هم دخیل است. بعد هم کشورهایی که الان سالهاست در رأس ای اف سی هستند، پول خرج می کنند. ما که پول خرج نمی کنیم. روابط سیاسی ما هم با کشورهایی که فعلا زور و قدرت دست آنهاست، دچار مشکل است. باید روابط سیاسی مان در این باره قوی باشند. فقط باید امیدوار باشیم که در آینده اتفاقات این چنینی به ضرر فوتبالمان در منطقه و آسیا رقم نخورد.»
منبع : مشرق
ارسال نظر