قطعنامه ۲۳۲۸ زمینه‌ساز ورود عناصر اطلاعاتی و نظامی حامیان تروریسم

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفت: ما یک قرارگاه مشترک در سوریه داریم که ایران یک کار مستشاری را با همکاری روس‌ها برای کمک به ارتش سوریه و نیروی مقاومت انجام می‌دهد.

قرارگاه مشترک ایران و روسیه در سوریه

خبرگزاری فارس: پیشنهادات نماینده ویژه پوتین/ قرارگاه مشترک ایران و روسیه در سوریه/قطعنامه ۲۳۲۸ زمینه‌ساز ورود عناصر اطلاعاتی و نظامی حامیان تروریسم

به گزارش گلستان24، «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، امروز (سه‌شنبه) در نشستی خبری در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره سفر اخیر «لاورنتی اف» فرستاده ویژه پوتین به تهران و اینکه آیا حامل پیامی بوده است؟ اظهار داشت: ما یک کار مشترک مفصلی با برخی از کشورهای منطقه در خصوص موضوع مبارزه با تروریسم داریم و یک کار میدانی، دیپلماتیک و نیازمند رایزنی، مشاوره و عبور از برخی معضلات به شکل دائم هستیم که سفر ایشان به ایران در همین چارچوب بود.

*قرارگاه مشترک ایران و روسیه در سوریه

وی افزود: ما یک قرارگاه مشترک در سوریه داریم که یک کار مستشاری را ایران با همکاری روس‌ها برای کمک به ارتش سوریه و نیروی مقاومت انجام می‌دهد.

شمخانی اضافه کرد: کار مشترکی نیز با عراق، روسیه و سوریه برای طراحی مبارزه با تروریسم در بعد نظامی داریم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی استفاده از فضای ایران برای عبور جنگنده‌های روس را در همین چارچوب خواند و افزود: آقای لاورنتی اف پیشنهاداتی را فراهم کرده بود که مبنای بحثی شد بر اینکه چگونه با توجه به شرایط جدید منطقه‌، در بعد میدانی اقدامات خود را به شکل مناسب‌تر و در بعد سیاسی و هماهنگی‌های منطقه‌ای با حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی دولت سوریه بر کلیت سوریه انجام دهیم و درباره ابعاد آینده تحرکات سیاسی به توافقی رسیدیم و قرار شد اقداماتمان را هماهنگ کنیم.

وی یادآور شد: برخی از فرایندهای اجرایی سازی این وضعیت امروز (سه‌شنبه) در مسکو و در نشست بین سیاسی‌های سه کشور ایران ترکیه و روسیه دنبال می‌شود و یک کار مشترک نیز در بعد نظامی فقط با روسیه برای کمک به دولت سوریه داریم.

* روسیه در حوزه‌های سیاسی و نظامی به خوبی درخشیده

دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه با تاکید بر اراده قاطع روسیه و ایران برای تداوم همکاری در مبارزه با تروریسم و پشتیبانی از دولت قانونی سوریه افزود: روسیه هم پیمان ما در جنگ با تروریسم بوده و در این عرصه در حوزه‌های سیاسی و نظامی به خوبی درخشیده است.

شمخانی گفت: علی رغم تلاش‌های گسترده دشمنان برای مخدوش کردن این همکاری با درایت رهبران دو کشور هماهنگی‌های فیمابین در حد بسیار بالایی بوده که در کنار هزینه‌های انجام شده فرصت‌ها و موقعیت‌هایی را برای هر دو کشور ایجاد کرده است.

* نشست سه جانبه در مسکو

خبرنگاری هم درباره نشست سه جانبه امروز در مسکو که با ابتکار ایران برگزار می‌شود و نتیجه این نشست و اینکه آیا نشست مزبور بر تغییر مواضع ترکیه تاثیرگذار است؟ سؤال کرد که شمخانی در این باره گفت: بخش سیاسی اجلاس سه‌جانبه است و بخش نظامی اینگونه نیست. امیدواریم با مرور حوادث ۶ ساله گذشته‌ای که می‌توانست در همان روزهای آغازین به همین نتیجه‌ای که امروز رسیدند، برسند، دست یابیم. یعنی اینکه راه‌حل مشکل سوریه نظامی نیست و سیاسی است. امیدواریم این را به عنوان یک مبنا در این اجلاس دوستان ما دنبال کرده و کشورهای دیگر را از تداوم تجاوز به خاک سوریه برحذر بدارند.

وی اضافه کرد: وحدت و تمامیت ارضی کشور سوریه اصلی است در هر نوع تحرک سیاسی و مبنایی شود برای جلوگیری از حمایت‌های بی دریغی که از تروریسم در سوریه صورت گرفته است و متاسفانه خسارت‌های زیانباری را به مردم سوریه و زیرساخت‌های این کشور وارد کرده است. باید به سرعت این وضعیت خاتمه یابد و سوریه مثل کشورهای دیگر منطقه با ثبات به اهداف رفاهی و توسعه‌ای خود راحت‌تر دست یابد.

هماهنگ کننده اقدامات سیاسی، نظامی و امنیتی ایران با سوریه و روسیه همچنین اظهار داشت: تماس‌ها و رایزنی‌های مستمر بین ایران و روسیه که پشتیبانی کننده دولت سوریه در مبارزه با تروریسم هستند، موضوع جدیدی نیست.

وی افزود: حضور ترکیه در این اجلاس می‌تواند در فراهم شدن زمینه‌های لازم به منظور پایان بخشیدن به اشغال خاک سوریه توسط این کشور و تجدید نظر در سیاست‌های گذشته در خصوص حمایت از معارضان مسلح در سوریه موثر باشد.

شمخانی خاطرنشان کرد: اگرچه گفت‌وگو و تبادل نظر بین بازیگران اصلی در بحران سوریه می تواند در کاهش ابعاد تنش، تاثیر گذار باشد لیکن این گونه نشست‌ها نباید از سوی برخی کشورها به عنوان ابزاری برای عملیات تاخیری و بازسازی توان از دست رفته برای تداوم سیاست‌های گذشته تلقی شود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با ابراز نگرانی در خصوص برخی تلاش‌ها به منظور نقض حاکمیت ملی سوریه و فراهم کردن زمینه تجزیه این کشور اظهار داشت: همانگونه که دنیا بعد از 6 سال جنگ در سوریه متوجه تاثیر گذاری و ارجحیت راهکارهای سیاسی بر اقدامات نظامی شده است باید به این واقعیت نیز توجه کنند که طرف اصلی مذاکره و توافق برای دستیابی به راه حل سیاسی دولت قانونی سوریه بوده و هیچ طرفی نمی‌تواند به نیابت از دولت و ملت سوریه برای آینده این کشور تصمیم بگیرد.

شمخانی همچنین گفت: ما امیدواریم تروریست‌ها و حامیان آنها از شکست حلب درس گرفته و مسیر مذاکره با دمشق را انتخاب نمایند چرا که ادامه دسیسه‌های سیاسی و بازسازی توان نظامی برای ادامه جنگ فرجامی به غیر از تداوم خسارت‌های انسانی و نابودی بیشتر زیرساخت‌های حیاتی سوریه به دنبال نخواهد داشت

*قطعنامه ۲۳۲۸ زمینه‌ساز ورود عناصر اطلاعاتی و نظامی حامیان تروریسم

شمخانی همچنین در این نشست خبری آزادسازی حلب از کنترل گروه‌های تروریستی را دستاورد بزرگ نظامی برای ارتش سوریه و جبهه مقاومت عنوان کرد و با اشاره به تلاش‌های گسترده کشورهای حامی تروریسم در چند ماه گذشته برای به شکست کشاندن ارتش سوریه در این عرصه اظهار داشت: تصویب قطعنامه 2328 شورای امنیت سازمان ملل متحد که شب گذشته انجام شد اقدامی در ادامه فعالیت‌های مخرب گذشته و زمینه سازی برای ورود عناصر اطلاعاتی و نظامی کشورهای حامی تروریسم در قالب نیروهای ناظر به حلب است.

وی افزود: در این قطعنامه هیچ گونه نقشی برای دولت قانونی سوریه دیده نشده و به جای اولویت دادن به موضوع امدادرسانی به مردم تحت محاصره تروریست‌ها در سوریه، تنها مسئله چگونگی خروج امن مسلحان از حلب مورد توجه قرار گرفته است.

وی گفت: این قطعنامه هیچ جایگاهی برای دو موضوع اساسی باقی نگذاشته است. یک جایگاه مشخص برای یک موضوع منفی گذاشته است. دو موضوعی که ندیده مردم سوریه است. هیچ یک از بندهای این قطعنامه کمک به مردم آواره سوریه که گستره وسیعی را از لحاظ آماری دربرمی‌گیرد، وجود ندارد.

شمخانی اضافه کرد: دوم اینکه وظایف دولت سوریه را در این قطعنامه باز هم به عمد فراموش کردند. اما آنچه که روشن است حمایت از خروج سالم مسلحان که عامل اصلی تخریب حلب به حساب می‌آیند را در دستورکار خود قرار داده است. امیدواریم این مبنایی برای پشتیبانی مجدد از لشکر شکست خورده تروریست قرار ندهند.

وی خاطرنشان کرد: البته متاسفانه نگاه آشکاری شده که دولت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای استفاده از تروریسم را به عنوان یک اقدام راهبردی در پیشبرد سیاست‌های خود دنبال می‌کنند و این قطعنامه انعکاس و ترجمان برخی از ایده‌های فکری است که متاسفانه از این تفکر دفاع می‌‌کند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به حمایت شگفت آور غرب و متحدان منطقه‌ای آن از تروریست‌های شناسنامه دار که سابقه جنایت و اقدامات ضد بشری آنها کاملا در معرض نگاه و قضاوت افکار عمومی جهانی است، اظهار داشت: این رفتار غیر قابل قبول غرب و برخی کشورهای منطقه نشان می‌دهد که رویکرد بهره برداری ابزاری از تروریسم برای مقاصد سیاسی دارای ابعاد راهبردی بوده و مردم منطقه باید طی سال‌های آینده نیز هزینه‌های انسانی و اقتصادی این سیاست‌ها را بپردازند.

* آزادسازی حلب

خبرنگاری درباره تحولات سوریه و پیروزی حلب و تأثیر آن بر جبهه مقاومت گفت: انعکاس پیامدهای ناشی از پیروزی مردم و ارتش سوریه و جبهه مقاومت در حلب و بسیج سیاسی و تبلیغاتی که در حمایت از شکست خوردگان که تروریست‌های مسلح بودند، صورت گرفت حکایت از این دارد که نبرد حلب به عنوان یک نبرد تعیین کننده در صحنه سوریه، کار درستی بوده که الحمدالله این امر محقق شد و به طور قطع نقطه عطفی است در اثبات این مدعا که راه‌حل مشکل سوریه، راه‌حل سیاسی است و راه‌حل‌های نظامی بر خلاف مجریان، سربازان، حامیان و متحدان منطقه‌ای قادر به شکست یک ملت و اراده سیاسی یک حکومت مستقل نیست.

* کشورهای منطقه اجازه شکل‌گیری مدرسه فکری تروریسم را ندهند

نماینده مقام معظم رهبری در شورای امنیت ملی درباره ترور سفیر روسیه در ترکیه با بیان اینکه این دلیل روشنی است بر اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران از روزهای آغازین بروز فتنه‌ای به نام تروریسم اسلامی در داخل، بسترهای رشد چنین فاکتوری را در جامعه ایران از بین برد و اجازه رشد نداد، اظهار داشت: همیشه ما هر اقدام خشونت‌آمیز بی منطق را اعم از کودتا یا ترور را در منطقه به عنوان اقدامات منفی و خسارت‌بار محکوم کرده و از همه کشورهای منطقه خواستیم که این سیاست را به عنوان یک سیاست مثبت دنبال کنند.

وی افزود: متاسفانه برخی کشورهایی که امروز آلوده به این حوادث شدند این بستر را باید پیش از شکل‌گیری به یک شکلی راکد می‌کردند و خمود می‌ساختند و هزینه‌هایی که امروز در برخی از کشورها داده می‌شود ناشی از عدم پیشگیری از بروز این حوادث بوده است.

به گزارش فارس، شمخانی سیاست ایران در این زمینه را مشخص خواند و افزود: ما هم این حوادث را محکوم می‌کنیم و هم خواستاریم اجازه شکل‌گیری به چنین فضای فکری و مدرسه فکری که کارخانه تولید تروریسم به نام اسلام و به غلط است را ندهند و نسبت به کشورهای دیگر چنین داعیه‌ای را نداشته باشند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: متاسفانه برخی از کشورهای پیرامونی ما هم تمامیت ارضی دولت‌های مجاور خود را خدشه دار کردند و هم در حمایت از تروریسم در برخی از کشورهای آشوب زده مثل سوریه، قدم‌های آشکار و روشنی را برداشتند که امیدواریم بعد از حوادث داخلی خودشان و هم تحقق اراده دولت و مردم سوریه در پیروزی‌های میدانی این امر خاتمه یابد.

* منافقین خلق باید فریاد بزنند

دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به سؤالی در خصوص تظاهرات هدایت شده در ترکیه پس از آزادسازی حلب و همچنین تجمعات منافقین اظهار داشت: اینها اقدامات حساب شده و طراحی شده و البته بی اثر است. چون این نوع تحرک به نوعی حمایت از تروریست‌ها به حساب می‌آید.

وی افزود: مشخص است آن کسی که در سوریه از تمامیت ارضی و مردم سوریه دفاع می‌کند دولت این کشور است. طبیعتا نمی‌توان قسمتی از خاک کشوری را در اختیار تروریست‌ها قرار داد. متاسفانه تروریست‌ها امروز به دلیل اداره منطقه‌ای و اداره جهانی توسط برخی مراکز قدرت مشخص از یک نوع پیوستگی برخوردارند.

شمخانی توضیح داد: یعنی وقتی تروریست تکفیری در حلب آسیب جدی و زیربنایی می‌بیند، به شکل طبیعی بنیانگذار تروریسم در اسلام یعنی منافقین خلق باید فریاد بزنند.

وی همچنین گفت: با افزایش همگرایی و کار مشترک با کشورهای منطقه به منظور مدیریت بحران‌های جاری سیاست ثابت جمهوری اسلامی ایران است، لیکن وجود ابهامات جدی در سیاست‌های آشکار و پنهان برخی کشورها و مغایرت‌هایی که بین گفتار و رفتار آنها وجود دارد فضای حسن نیت و مشارکت را به شدت محدود می‌کند.

انتهای پیام/


منبع : فارس

ارسال نظر

آخرین اخبار