توصیه‌های «ری تکیه» به ترامپ: آمریکا در ایران دوستانی دارد که باید برای رسیدنشان به قدرت کمک کند

تحلیل‌گر ارشد آمریکایی در سفارش‌هایی به رییس جمهور جدید این کشور بازنگری در برجام، برقراری رابطه با عناصر ضد نظام داخلی و تحکیم جبهه ضد ایرانی ریاض- تل‌آویو را برای هدف گیری جمهوری اسلامی ضروری دانست.

داعش دشمن مشترک ایران و آمریکا نیست

خبرگزاری فارس: آمریکا در ایران دوستانی دارد که باید برای رسیدنشان به قدرت کمک کند/داعش دشمن مشترک ایران و آمریکا نیست

به گزارش گلستان24، درحالی که تنها چند روزی از فاش شدن نامه نگاری سی ضد انقلاب با رییس جمهور جدید آمریکا نمی‌گذرد،  نشریه «نشنال ریویو» در مطلبی به قلم «ری تیکه» تحلیلگر و روزنامه نگار سرشناس آمریکایی نوشت: دوران ریاست «باراک اوباما» رو به خاتمه است که فاجعه بارترین میراث خارجی او همانا «رویکردش در قبال ایران» بود. این امر موجب شد تا ایران امروز از یک زیر ساخت اتمی که به تدریج در حال رشد است، بهره‌مند شود. ایران برای اولین بار در تاریخ معاصر، از خلیج فارس دریای مدیترانه را فرماندهی می‌کند.

*تحقیر نظامیان آمریکا در خلیج فارس از سوی سپاه

اینک سران ایران از جایگاه خود آمریکا را تنبیه می‌کنند و در عین حال  نیروهای سپاه پاسداران این کشور نظامیان آمریکایی را در آب‌های بین المللی به سخره می‌گیرند. بنابراین «دونالد ترامپ» رییس جمهور جدید آمریکا باید همه نگرانی‌های موجود را برطرف سازد.

نویسنده با مقصر نشان دادن باراک اوباما می‌نویسد: اوباما معمار راهبرد خاص خود در قبال ایران بود. با کمک اوباما کلا وضعیت خراب شد و نتیجه دستاوردهای او یعنی «توافق اتمی» بدترین معامله تاریخ آمریکا در امور کنترل سلاح‌های اتمی بود که موجب جسارت ایران در سرتاسر خاورمیانه گشت.

*اصل اول لزوم بازنگری در برجام است

در ادامه این گزارش نویسنده با زیر ذره بین گرفتن توافق اتمی تهران با قدرت‌های جهانی عنوان کرد: آغاز تمرکز بر سیاست ایران بازبینی دوباره بخش‌های کلیدی توافق اتمی است. این توافق به سرعت مهلت شرط و شروط‌هایش پایان یافته به طوری‌که ایران به زودی از سانتریفیوژهایی با سرعت بالا بهره می‌جوید. همچنین امتیاز تحقیق و توسعه به ایران این امکان را می‌دهد تا زیر ساخت‌های اتمی خود را نوسازی کند. امتیازهای اقتصادی داده شده به این کشور نیز به ساختار تحریم‌ها لطمه زده است. بنابراین ضرورت دارد تمامی این موارد مهم در توافق بازنگری شوند.

*برنامه اتمی ایران باید نمادین باشد

ایران نه تنها در مسیر غنی سازی اورانیوم در داخل کشور است، بلکه با خاتمه محدویت‌های اعمال شده در برجام آن‌را صنعتی نیز می‌نماید. آمریکا باید شرایطی را وضع کرده و تاکید نماید که ایران تنها حق دارد برنامه اتمی نمادین داشته باشد. آنچه را که ایران غنی‌سازی می‌نماید باید به طور دائم برای پردازش میله‌های سوختی که تبدیل آن به اهداف نظامی مشکل باشد، به خارج از کشور انتقال یابد. یک ایران نفت خیز نیازی به بسط شبکه اتمی با فعالیت هزاران سانتریفیوژ پیشرفته و انباشتن اورانیوم غنی شده ندارد.

نویسنده در بخشی دیگر عنوان می‌کند: اگر آمریکا می‌خواهد «رویکرد موفقیت آمیز در قبال ایران» داشته باشد باید سیاست‌های نادرست و غلطی که می‌گویند نباید با ایران مواجه شد زیرا این امر منجر به تقویت تندروهای این کشور می‌شود، کنار گذاشته شوند.

*اصل دوم نشانه‌گیری پایه‌های بنیادین نظام ایران است

بر این اساس، وظیفه ترامپ نه تنها شبیه «دونالد ریگان» در زمان ریاستش بر آمریکا و مواجهه با اتحاد جماهیر شوروی سابق  و مذاکره مجدد برای توافق بهتر در زمینه کنترل سلاح های اتمی و تدبیر در اتخاذ رویکرد جامع باشد که بنیاد رژیم ایران را لطمه بزند. آمریکا همان کاری را که در لهستان انجام داد باید در ایران نیز اتخاذ کرده و با مخالفان داخل این کشور روابط برقرار کند. آمریکا در داخل ایران یاران آماده‌ای دارد که باید تلاش کند آن‌ها قدرت گیرند.

نویسنده تاکید می‌نماید: به عقب راندن ایران در خاورمیانه «دستور روز واشنگتن» است و برهم زدن مرزهای امپراتوری جمهوری اسلامی باید اولویت مهم دولت ترامپ باشد. بنابر این، درک ضروری در این مسیر از بین بردن برداشت نادرستی است که بر اساس آن ایران و آمریکا دشمن مشترکی به نام داعش دارند. از بین بردن داعش نیازمند نابودی ستیزه جویان سنی است که آن‌ها به نوبه خود امیال منطقه‌ای ایران را فرو می‌نشانند.

*اصل سوم قطع روابط اعراب با ایران است

نویسنده این گزارش در بخش دیگر به گزینه دیگر دولت ترامپ پرداخته و می‌نویسد: بهترین عرصه برای موفقیت در این مسیر پرداختن به اطراف ایران در خلیج فارس است.

بر اساس این گزارش، شیخ نشین‌های خلیج فارس که تحت رهبری عربستان سعودی هستند، اینک در گیر و دار رقابت گسترده منطقه‌ای با ایران قرار دارند. واشنگتن در این مسیر باید نه تنها  تلاش‌های آن‌ها را تحکیم نموده، بلکه با فشار بر آن‌ها سعی کند کشورهای عرب را مجاب نماید روابط تجاری و دیپلماتیک را با ایران کاهش دهند.

دشمنی مشترک عربستان و اسرائیل در خاورمیانه با ایران این دو را به یکدیگر نزدیکتر می‌نماید. به جای توصیه به عربستان در زمینه سهیم شدن خاورمیانه با ایران و نیز برخورد با اسرائیل در زمینه شهرک سازی، سیاستی که دولت اوباما در پیش گرفت، دولت ترامپ باید راه‌های نهادینه کردن همکاری نوپای ریاض و اسرائیل را فراهم آورد. آمریکا باید این دو را تحت فشار گذاشته تا فراتر از تبادل اطلاعات گام برداشته و روابط تجاری مکمل برقرار کنند، یعنی عربستان نفت خود را با فن آوری اسرائیلی‌ها معاوضه کند.

*اصل چهارم دور کردن ایران از عراق است

در انتهای این مطلب آمده است: تا زمانی که ایران به نفوذ خود در عراق ادامه می‌دهد، این کشور آزاد نخواهد بود. تعهد واشنگتن به بازسازی ارتش عراق و کاهش روابط این کشور با ایران راه طولانی می‌طلبد. هرگاه عراقی‌ها خود را از سلطه ایران رها سازند، شاید مسیر بازگشت به جهان عرب را یافته و دوباره مبدل به مانعی برابر ایران قدرتمند شوند.

انتهای پیام/


منبع : فارس

ارسال نظر

آخرین اخبار