چرا شبکه استانی کرمان پخش شبکه نسیم را بر افق ترجیح میدهد؟
مدتی است که شبکه افق سیما با محوریت برنامههای فرهنگی و انقلابی پخش آزمایشی خود را آغاز کرده است و اکنون پس از گذشت مدتی کوتاه از راهاندازی این شبکه موجی از رضایت و استقبال مخاطبان در شبکههای اجتماعی و محافل رسانهای نسبت به این شبکه که بهمثابه انجمن اسلامی صداوسیما است دیده میشود.
انقلاب دوم در رسانه ملی که میتوان روزنههای نهضت بازگشت به رسالت اصلی رسانه که همان دانشگاه عمومی است پخش آزمایشی خود را در تهران آغاز نموده است اما اظهارنظرها و موج استقبال از این شبکه تنها به پایتختنشینها محدود نشده است و به واسطه پخش برنامههای این شبکه در ماه مبارک رمضان از قاب شبکه چهاردر قالب مجله تصویری اتفاق توانست مخاطبان خود را در شهرستانها نیز پیدا کند و امتداد این جریان تلویزیونی و بهرهمندی از برنامههای این شبکه به باز پخش برنامههای شبکه افق سیما باز هم به میزبانی شبکه چهار رسید که هماکنون هم در جریان است؛ اما نکته قابلتوجه آن است که با توجه به پخش این برنامه در بدترین ساعت شبانهروز یعنی ساعت 1 الی 3 بامداد افراد زیادی را به پای تلویزیون کشانده است و خانوادهها و افراد علاقهمند این شبکه بی خوابی را بر مشاهده چند مستند و برنامه تلویزیونی ترجیح میدهند!
اکنون سطح و موضوع برنامهها که در اول انتظار میرفت تنها به موضوعات کلیشهای توأم با فضای سیاسی کشور و فارغ از نیاز مخاطب عام باشد فراتر از انتظار بود چراکه توانست نگاه مخاطب عام را به پای نظر خاص و خواص برنامهساز بکشاند. معرفی جاذبهها و ظرفیتهای کشور با نگاهی نو، معرفی توانمندیهای ایران و نشان دادن نبوغ ایرانیها با معرفی دست آوردهای علمی و معرفی نخبگان و همچنین نمایش حیرت گردشگران از زیباییهای ایران در کنار مستندهای تازه و جذاب و بهروز اجتماعی ، تاریخی و...که تشنگی مخاطبان خسته از شبکههای سیما را رفع میکنند در کنار میان برنامههای جذاب که درسهای اخلاقی و یا آگاهی بخشی در خصوص مسائل گوناگون همراه با فن و اجرای خوب همه و همه شبکه افق را به دانشگاهی عمومی برای مردم تبدیل کرده است و خانوادهها را به پای تلویزیون کشانده است تا ملت رایحه خوش تلویزیون طراز گفتمان انقلاب اسلامی را استشمام کنند.
آنچه از نظرات و همچنین از استقبال مردم در شهرستانها به خصوص در کرمان با وجود پخش باز پخش این شبکه آن هم در این ساعت از شبانه روز مشخصشده است به وجود آمدن مطالبهای عمومی همراه با اعتراض نسبت به عملکرد رسانه ملی و چرایی عدم وجود چنین برنامههایی در سایر شبکه های رسانه ملی تا کنون است، مطالبهای که توأم با سکوت، زیر لب بسیاری از مردم زمزمه میشود!
اما متأسفانه با این وجود هنوز هم مسئولین سایر شبکههای استانی که به معمول وقت زیادی از آنتن خود را به برنامههای آرشیوی و یا استفاده از سایر شبکهها میدهند ضمن عدم استفاده از این جریان نو پا اما اصیل در بعضی مواقع جلوی پیشرفت روز افزون این شبکه را می گیرند.
واقعاً جای سؤال است که سیاستگذاران شبکه کرمان با چه منطق و پشتوانه فکری حاضرند برنامه سیرک را به خانه مردم ببرند و به واسطه پخش چند طنز سطحی و برنامههای آرشیوی شبکه نسیم و یا فیلمهای ترجمهشده دست چندم سینمای جهان، شان صحبت حضرت امام رحمه الله در خصوص دانشگاه بودن رسانه ملی را پایین بیاورند اما حاضر نیستند از این فرصت به خوبی استفاده کنند.
بهواقع چگونه مدیران شبکه کرمان مردم را از تماشا اولین شبکه HD ایران که محتوایی فرهنگی و انقلابی، در مقیاس ملی دارد را محروم میکنند و برنامههای شبکه نسیم که مجاورت و ربطی به جغرافیا و فرهنگ و جامعه کرمان ندارد مبادرت میکنند که به جرئت میتوان اعتراف کرد تنها تعداد کمی از جامعه کرمان را مخاطب قرار میدهد.
اکنون که متصدیان میتوانند از سه طریق 1- رایزنی درون سازمانی 2- ضبط باز پخش این شبکه از شبکه چهار 3- ضبط برنامههای این شبکه از پایگاه پخش آنلاین شبکههای صداوسیما(1) به راحتی به این برنامهها دست رسی داشته باشند چرا دست بکار نمیشوند تا پاسخگوی نیاز مخاطبان و مطالبه عمومی باشند. آیا زمان آن فرا نرسیده است تا با دست شستن از برنامههای آرشیوی در برنامهها و پخش برنامه های آنتن پر کن به فکر جذب مخاطب و پاسخگویی به نیاز روز انقلاب و استفاده از این فرصت های طلایی باشند.
ارسال نظر