نماینده دفتر تغذیه وزارت بهداشت گفت: «گلستان» و «سیستان و بلوچستان» پرچم دار بیماری سل در کشور هستند.

«گلستان» و «سیستان و بلوچستان» پرچم دار بیماری سل در کشور هستند

به گزارش گلستان 24 ؛ شکوفه بنک دار عصر شنبه درپنجمین کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان که به میزبانی علوم دانشگاه پزشکی گلستان برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر بهداشت جهانی آمار افرادی که در جهان مبتلا به بیماری سل هستند ۱۰.۴ میلیون نفر تخمین می زند، در حالی که حدود سه میلیون نفر هم در دنیا بیماری سل را داشته اما اطلاعاتی از آن ها در دست نیست.

وی افزود: ۱.۲ میلیون نفر از این آمار افرادی هستند که بیماری سیل و ایدز را همزمان دارا هستند، از طرفی دیگر ۱.۷ میلیارد نفر آلوده به میکروب سل هستند و قابلیت انتقال آن را ندارند.

نماینده دفتر تغذیه وزارت بهداشت اظهار کرد: آمار افرادی که در ایران مبتلا به سل هستند در پایان سال ۹۶، ۹ هزار نفر برآورد شده و این در حالی است که حدود چهار هزار نفر بیماران مبتلا به سل در کشور گمشده هستند و هنوز تشخیص داده نشدند.

وی افزود: سیستان و بلوچستان و گلستان جزو استان های پرشیوع این بیماری در سطح کشور هستند و مرد ها و افراد سالمند بیشتر به این بیماری در کشور ما مبتلا می شوند.

بنکدار گفت: آمار مبتلا به بیماری سل در ایران از هر صدهزار نفر ۱۴ نفر بوده، اما این آمار در کشورهای همسایه ما بیشتر است به گونه ای که در ترکمنستان از هر صدهزار نفر۶۰ نفر و در افغانستان از هر صد هزار نفر ۱۹۸ نفر به بیماری سل مبتلا می شوند.

وی ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی در تلاش است که تا سال ۲۰۵۰ میزان ابتلا به بیماری سل در جهان را به صفر برساند یعنی در هر یک میلیون نفر تنها یک نفر به سل مبتلا شود، اگر ما با این وضعیت ادامه دهیم به آمار ۵۵ نفر در یک میلیون نفر می رسیم.

 نماینده دفتر تغذیه وزارت بهداشت حمایت های اجتماعی را عامل موثری در کنترل بیماری سل نام برد و افزود: این حمایت ها از سمت گروه های مختلف می تواندروند بهبود را سرعت بیشتری بخشد.

بنکدار ادامه داد: افرادی که مبتلا به سل هستند در صورت سرفه می توانند بین ۱۰ تا ۱۵ نفر از اطرافیان خود را طی یک سال به عفونت این بیماری مبتلا کنند.

وی تصریح کرد: اگر شیوع سل در جامعه ای کم باشد، تراکم جمعیتی و  میزان نزدیکی تماس کم باشد و فضایی که فرد در آن زندگی می کند تهویه مناسب و نورمناسبی داشته باشد، قطعا چرخه ابتلا به عفونت راشکسته ایم.

بنکدار گفت: وقتی فردی که مقابل سرفه های یک بیمار مبتلا به سل قرار بگیرد و آن فرد کودک یا فرد مسنی باشد، ایدز داشته باشد، دارای سوءتغذیه یا بیمار پیوندی باشد به وضوح سل را دریافت می کند.


انتهای پیام /مهر

 

 

ارسال نظر

آخرین اخبار