حکم اعدام زنجانی قطعی است
کوهپایه زاده وکیل بابک زنجانی درباره حکم اعدامی که برای موکلش صادر شده است با رسانه ها گفتگو کرد.
به گزارش گلستان ۲۴؛ وکیل بابک زنجانی می گوید که زندگی موکلش در گروی برگرداندن پول است و اگر موفق به این کار شود، احتمال لغو حکم اعدام وجود دارد.یک سال و نیم است که حکم اعدامش قطعی شده اما هیچکس از اجرای حکم حرفی نمی زند، چراکه حکم بابک زنجانی که به عنوان مفسد فی الارض شناخته شده، دو بخش دارد و دومی اعدام است. او ابتدا باید رد مال کند، آن هم با رقمی نجومی یعنی حدود دو میلیارد یورور. وکیل بابک زنجانی می گوید موکلش هر کاری می کند که بتواند بدهی خود را بپردازد و البته به اندازه بدهی اش ثروت دارد. این وسط اما تنها مشکل، تحریم بودن او از طرف اروپا و آمریکاست و ثروتی که در ایران نیست.
بابک زنجانی نامش با نفت گره خورد است. ب.ز در زمان دولت محمود احمدی نژاد یکی از واسطه های مهم و کلیدی برای فروش نفت تحریم شده ایران بود. اما همه فعالیتش به حوزه نفتی محدود نمی شد، مدیرعامل گروه سورینت و صاحب بزرگترین شرکت خوشه ای ایرانی، بانکداری کرده، شرکت هواپیمایی داشته و حتی تیم فوتبالی را خریده است. اگرچه لیست دقیق شرکت ها و اموالش رسانه ای نشده است.
بررسی پرونده بابک زنجانی، ما را به اتاق رسول کوهپایه زاده در محدوده دیباجی تهران رساند. کوهپایه زاده وکیل جوانی است که وکالت پرونده جنجالی بابک زنجانی را برعهده دارد و معتقد است موکلش فرد بسیار باهوشی است. او پیش از مصاحبه می گفت "هر چه بابک پیش بینی می کرد درست از کار درمی آمد، می گفت در جلسه بعدی دادگاه فلان اتفاق می افتد و واقعا می افتاد." با کوهپایه زاده درباره وضعیت امروز بابک زنجانی صحبت کردیم، از شرایط نگهداری در زندان تا احتمال بازگشت پول او به ایران. از ارتباطش با شخصیت های سیاسی و قضایی پرسیدیم و تمرکز بخشی از سوالات به بیژن زنگنه برمی گشت؛ وزیری که بیشترین بدهی بابک زنجانی به وزارتخانه اوست. کوهپایه زاده شکایت بابک زنجانی از افرادی در این وزارتخانه را تایید کرد و گفت که احتمال دارد که حتی از بیژن زنگنه به خاطر اظهارات جدیدش شکایت کند. اظهاراتی درباره کسانی که گفته شده از زنجانی پول می گیرند تا علیه زنگنه مطلب بنویسند. کوهپایه زاده حتی از مقامات قضایی دعوت کرد که به موضوع ورود کنند تا به گفته او "دیگر کسی بدون مستندات ادعایی نکند".
مشروح گفت وگوی با رسول کوهپایه زاده، وکیل پرونده جنجالی بابک زنجانی را از نظر می گذارنید:
آقای کوهپایه زاده شما وکیل جوانی هستید اما وکالت یکی از جنجالی ترین پرونده های قضایی این کشور را برعهده داشتید. حکم آقای بابک زنجانی مدت هاست که قطعی شده است اما بعد ازآن از پرونده ایشان خبری نشده، نه خبری از اجرای حکم ایشان هست و نه مالی برگشته است. آخرین خبرها وضعیت پرونده آقای زنجانی را بفرمایید.
کوهپایه زاده: در خصوص پرونده آقای زنجانی به دلیل ملاحظات خاص قانونی و شرایط خاصی که در آن به سر می بریم، من سعی می کنم تا آنجایی که مقدور باشد پاسخگوی سوالات شما باشم. در پرونده آقای زنجانی رای صادر شده است و بر خلاف آنچه گفته می شود حکم اجرا نشده، باید بگویم حکم دو جنبه دارد، یکی بحث اجرای مجازاتی است که دادگاه و مرجع قضایی برای آن در نظر گرفته و دیگری بحث رد مال است و برگشت پول به خزانه دولت و بیت المال.
من گمان می کنم از بدو تشکیل پرونده اساسا فلسفه قضایی شدن پرونده آقای زنجانی این بود که نهایتا منجر به بازگشت و استرداد وجوه شود. آنچه که امروز هم نخبگان جامعه و هم عامه مردم به دنبالش هستند، این است که ماحصل این فرآیند رسیدگی و دادرسی نهایتا موجب استیفای حقوق بیت المال بشود. فکر می کنم ارکان دستگاه قضایی بر این قضیه متفق القول هستند و در این راستا اقدامات مناسبی انجام شده است و از این حیث باید عرض کنم که پرونده آقای زنجانی در حال اجراست که همان رد مال است.
بابک زنجانی از یک طرف تحت تحریم اروپا و آمریکاست و از یک طرف مفصد فی الارض شناخته شده، اما کسی که توسط دشمنان نظام مورد سنگین ترین و بی رحمانه ترین تحریم ها قرار می گیرد، قاعدتا نمی تواند اقداماتی را انجام دهد که این اقدامات در مقابله با نظام باشد
در این خصوص من لازم می دانم توضیحاتی را برای روشن شدن مطلب و آگاهی بیشتر مخاطبان شما عرض کنم. ببیند آقای زنجانی در بدو بازداشتش قبل از اینکه حکمی در مورد ایشان صادر شده باشد که ملزم به رد مال باشد، شخصا و داوطلبانه طی یک وکالت رسمی بلاعزل همه اموال خودشان در داخل کشور را به شرکت نفتی ملی ایران به عنوان طلبکار منتقل کردند. این حسن نیت فرد در مظان اتهام را می رساند که تلاش می کند برای جبران خسارت وارده را جبران کند. حسب اعلام نماینده محترم دادستان در دادگاه رسیدگی کننده مبلغ دو هزار و ۶۰۰میلیارد تومان از اموالی که کارشناسایی شده، به شرکت ملی نفت ایران مسترد شده است البته این مبلغ اختلاف نظر و اختلاف قیمتی وجود دارد که موکل من به نحوه کارشناسی و ارزیابی اموالش معترض بود و این اعتراض از طریق قانونی اعلام و مد نظر قرار گرفته شد.
همین الان که من در خدمت شما هستم دارد تلاشهایی برای بازگشت وجوه صورت می پذیرد، منتهی ما الان در شرایط خاص تحریمی قرار داریم به خصوص تبادلات بانکی بین المللی مان در وضعیت خاص و پیچیده ای قرار دارد. بانکهای بین المللی با احتیاط بسیار زیاد با ما کار می کنند. شاید شنیده باشید ما در پرداخت وجوه برخی از مربیان فوتبالمان هم در واقع مربیان خارجی هایمان هم با محدودیت هایی مواجه هستیم. من فکر می کنم فرآیندی شروع شده است برای استرداد وجوه و امیدوار هستم این قضیه ختم به خیر بشود که نهایتا ماحصل این پرونده استیفای حقوق بیت المال باشد و حقوق قانونی موکل نیز مورد نظر قرار بگیرد.
من به طور خلاصه چیزی که شما فرمودید را عرض کنم تا ببینید برداشت درستی داشته ام یا خیر؟ آقای بابک زنجانی در بدو بازداشتُ اموال داخل ایران خود را به وزارت نفت می دهند و بعد از آن تاکنون دیگر مالی اموالشان منتقل نمی شود چراکه در داخل ایران هیچ اموالی ندارند اما در خارج از ایران اموالی هست که باید به دست دولت ایران برسد.
آقای زنگنه فردی است که ماجرا را پیگیری می کند و به نوعی یک طرف قضیه است. ایشان گفته بودند آقای زنجانی بانکی بانکی را معرفی کرده اند تا وزارت نفت آنجا حسابی باز کند و پولها در آن حساب بنشیند اما به گفته آقای زنگنه این بانک بدهکار است و یک بانک ورشکسته است و بانک مرکزی تایید نکرده که وزارت نفت آنجا حساب باز کند. ماجرا چه بوده است؟
کوهپایه زاده: ببینید شاید مسئله به این صورت نبوده. ادعایی که مطرح شده این بوده که وجهی قرار است از طریق یکی از بانکها منتقل شود. آن بانک شاید توان مالی آنچنانی نداشته باشد این ادعایی است که از طرف وزیر محترم نفت مطرح شده است. اجازه بدهید من قضیه را ریشه ای تر مطرح کنم؛ آیا اگر پول برگردد در وضعیت حقوقی آقای زنجانی تغییری به وجود می آید یا نه؟
منظور شما این است اگر پول بازگردد آقای زنجانی اعدام می شود یا نه؟
کوهپایه زاده: بله همینطور است. مستحضر هستید حکم قطعی صادر شده است و مرجع ذیصلاح قضایی مجازات اشد را برای موکل من در نظر گرفته است. حکم چند صد صفحه است اما در انتهای آن مطلبی آمده است که اگر بابک زنجانی موفق بشود وجوه را برگرداند استحقاق بهره مندی از مقررات ذیل ماده ۱۱۴قانون مجازات اسلامی را داراست. به این معنا است که همان مرجعی که تشخیص داده است که موکل من باید به اشد مجازات محکوم شود، همان مرجع با همان صلاحیت اعلام کرده است که اگر پول را برگردانید ایشان می تواند از موجبات تخفیف و عفو بهره مند گردد. موکل من هم آنقدر باهوش است که بحث حیاتش به برگشت پول گره خورده است.
دقیقا برعکس این مطرح می شود چیزی که از زبان آدم های مختلف شنیده شده است که بابک زنجانی تلاش می کند که پول برنگردد و این را برای ادامه حیاتش گروکشی می کند.
کوهپایه زاده: اجازه بفرمایید نه به عنوان وکیل بابک زنجانی به عنوان کسی که تا حدودی از محتویات پرونده مطلع است، عرض کنم این موضوع کاملا برعکس است به این معنی که بعضی از دوستان که اظهارنظر می کنند از این رایی که دیوان عالی کشور صادر کرده است، مطلع نیستند. از آنجا که صراحتا اعلام شده است که چنانچه محکوم علیه بتواند پول را برگرداند استحقاق تخفیف را دارد مطمئنا کسی که حیات و مماتش بستگی به برگشت پول دارد از همه امکانات استفاده خواهد کرد که این پول برگردد. من که وکیل ایشان هستم تلاش ایشان برای بازگشت پول را به کرات دیده ام، حداقل برای آن مجازات اشد در حق آقای زنجانی اعمال نشود.
اگر بابک زنجانی موفق بشود وجوه را برگرداند استحقاق بهره مندی از مقررات ذیل ماده ۱۱۴قانون مجازات اسلامی را داراست. موکل من هم آنقدر باهوش است که بحث حیاتش به برگشت پول گره خورده است
برگردیم به سوالی که شما مطرح فرمودید. ببینید پرونده آقای زنجانی یک پرونده قضایی است منتهی این پرونده حواشی سیاسی هم دارد و بعضی اوقات می شود با کارت پرونده بابک زنجانی در بازی های سیاسی بازی کرد و امتیازات خاص خودش را گرفت و هرکسی هم می تواند هر ادعایی بکند. اما خوشبختانه از آنجاکه دستگاه قضایی دستگاه مستقلی است و در واقع خارج از دسته بندیها و فشارهای سیاسی است، من امیدوار هستم این تلاشها منجر شود به اینکه هم پول به بیت المال برگردد و هم بر اساس آنچه در رای صادره آمده است حقوق قانونی موکل من رعایت شود.
پس شما تایید می کنید که برخی از سیاسیون در این پرونده دست داشته اند، اگر این حرف را تایید می کنید، می خواهم بدانم آیا این سیاسیون بر مسند کار هستند و آیا هنوز هم ممکن است در این پرونده نفعی به آنها برساند یا نه؟
کوهپایه زاده: این برداشت سرکار از صحبت های بنده بود در حالی که من اصلا قصدم این نبود. عرض بنده این است که پرونده یک پرونده قضایی است ممکن است هرکسی بخواهد با هر انگیزه سیاسی و غیرسیاسی در رابطه با پرونده صحبت کند اما این صحبت ها تا زمانی که مستند به دلایل و اسناد محکمه پسند نباشد و در مرجع ذیصلاح مورد رسیدگی قرار نگیرد، محلی از اعتبار و وجاهت قانونی ندارد. ضمن اینکه من به عنوان یک وکیل در چهار چوب قانون و مقررات و بعد حقوقی وقضایی قضیه می توانم فعالیت و اظهارنظر کنم.
بگذارید صریح تر بپرسم. این روزها آقای زنگنه در مظان اتهامات زیادی هستند مخصوصا ازسمت مجلس همیشه حاشیه هایی داشته اند. مدتی است که این حاشیه ها پرنگ شده است. یکی از تحلیل هایی که در رسانه ها می بینیم کسانی علیه آقای زنگنه حرف می زنند که نزدیک هستند به آقای زنجانی. این تحلیل درست است یا نه ؟
کوهپایه زاده: به نظر من این تحلیل، تحلیل درستی نیست. اجازه بدهید باز هم از زاویه دید حقوقی قضیه آنچه در صلاحیت بنده است اظهارنظر کنم. ببینید در رسانه ها صحبت هایی می شود. صحبتی که اخیرا وزیر محترم نفت مطرح فرموده اند و گفتند بابک زنجانی در برخی از رسانه ها پول خرج می کند که به نفع ایشان و علیه وزارت نفت و وزیر محترم نفت مطلب بنویسند. بعد از آن یکی از روزنامه ها منتسب به دولت محترم صراحتا گفتند دو خبرگزاری اصولگرا دارند از منابع مستقیم آقای زنجانی با همین نیتی که عرض کردم، استفاده می کنند. من به عنوان وکیل بابک زنجانی همان موقع این مطلب را عرض کردم و رسانه ای شد، باز می خواهم از این تریبون استفاده کنم و دوباره بر این مطلب را تاکید کنم چنانچه وزارت محترم نفت اسناد و دلایل و مدارکی دارند که آقای بابک زنجانی در برخی از رسانه ها پول خرج می کند به همین نحوی که وزیر محترم فرموده اند این را با صدای بلند در معرض اطلاع مردم و افکار عمومی و مراجع ذیصلاح قضایی قرار بدهند.
ثروت بابک زنجانی آنقدر است که بدهی که در رای صادره آمده است که رقم دقیق یک میلیارد و نهصد و شصت و هفت میلیون و پانصد هزار یورو یعنی حدود دو میلیارد یورو است، را پوشش دهد
این مطلبی که مطرح شده یک مطلب مهمی است، از یک طرف ما به یک فردی اتهامی می زنیم که در هیچ مرجعی اثبات نشده است، از طرفی بخشی از جامعه رسانه ای کشور در مظان اتهامی قرار می گیرد که این اتهام بر خلاف همه اصول اخلاقی و حرفه ای و قانونی خبرنگاری و خبر رسانی است. از طرفی نهادهایی مسئول نظارتی را زیر سوال می برد؛ یعنی وزارت ارشاد، نهادهای امنیتی، نهادهای ذیربط متوجه این قضیه نیستند که یک فردی از داخل زندان دارد این اقدامات را انجام می دهد و هیچ اتفاقی هم نمی افتد؟ چون این ادعای وزیر محترم چندین بار تکرار شده است، من می خواهم خواهش کنم از مسئول قضایی در دادستانی محترم تهران یکبار برای همیشه ورود پیدا کند. اگر اثبات شد این ادعا قطعا با مرتکبین و متخلفین قاطعانه برخورد شود، ولی اگر مشخص شد ادعای راوی و گوینده قرین به صحت و واقعیت نیست، در هر میز و پست مقامی باشد مطابق قانون برخورد شود. به خصوص اگر این ادعاها اثبات نشود، می تواند واجد وصف کیفری نشر اکاذیب توهین و افترا باشد.
معاون آقای زنگنه گفته بودند تعداد زیادی شکایت ازطرف آقای زنجانی از آدم های مختلفی در وزارت نفت صورت گرفته، می خواهم در مورد این پرونده ها توضیح بدهید.
کوهپایه زاده: ببینید حق هر فردی از جمله زندانی و غیرزندانی است که آنجایی که احساس می کند حقوقی از آن تضییع شده، تظلم خواهی کند و شکایت خود را به مرجع ذیصلاح قضایی تقدیم کند. از آنجا که مطابق قانون تا زمانی که رای قطعی صادر نشود، نمی شود در این خصوص اطلاع رسانی کرد اجازه بدهید من وارد جزئیات نشوم. ولی موکل من هم مثل سایر اشخاص عادی دیگر اگر احساس کند حقی از او تضییع شده است، می تواند به مرجع قضایی شکایت خودش را مطرح کند.
چنانچه وزارت محترم نفت اسناد و دلایل و مدارکی دارند که آقای بابک زنجانی در برخی از رسانه ها پول خرج می کند به همین نحوی که وزیر محترم فرموده اند این را با صدای بلند در معرض اطلاع مردم و افکار عمومی و مراجع ذیصلاح قضایی قرار بدهند
موضوعات کلی آن را می شود مطرح کنید؟ و اینکه چند مورد است؟
کوهپایه زاده: اجازه بفرمایید که من از پاسخ دادن به این موضوع خودداری کنم چون این هم از همان محدودیت هاست که قانون اجازه نمی دهد تا زمانی که رای قطعی صادر نشده است، اطلاع رسانی کرد. ولی فرض بفرمایید همین ادعایی که در خصوص ایشان مطرح شد اگر نتواند ثابت شود یا ایشان اگر بخواهد ادعایی داشته باشد، می تواند تحت عنوان نشر اکاذیب یا توهین و افترا شکایت کند و مستحضر هستید که مطابق قانون اساسی هر فردی ولو متهم حتی محکوم، از حقوقی برخوردار است که اگر این حقوق مخدوش شود در واقع مرجع ذیصلاح می تواند ورود و رسیدگی کند.
پس احتمال دارد که این ادعاها هم شکایتی صورت بگیرد؟
کوهپایه زاده: حق ایشان است و می تواند از حقش استفاده کند یا به وقت مقتضی موکول کند.
حیات بابک زنجانی در گروی بازگشت پول است / او همچنان در انفرادی است
آقای کوهپایه زاده در مورد تحریم های اروپایی و آمریکایی علیه آقای زنجانی، شایعه ای وجود داشت مبنی بر اینکه آقای زنجانی خودشان خواستند تحریم شوند تا اموالشان خارج از ایران باقی بماند. بر مبنای چنین تحلیلی شاید آن زمان تصور نمی کردند که در ایران بازداشت بشوند یا حکم اعدام برای ایشان بریده شود و امید داشتند که یک سری از اموالشان در خارج از ایران برای خودشان باقی بماند. این ادعا چقدر درست است؟
کوهپایه زاده: من برای اولین بار است که این ادعا را می شنوم و به نظرم می آید محتویات و اسناد و مدارک پرونده کاملا خلاف این را اثبات می کند. به لحاظ منطقی هم این قضیه نمی تواند محلی از اعتبار داشته باشد. نکته این هست که فراموش نکنیم در اعلامیه ای که اتحادیه اروپا و آمریکا منتشر کردند اینطور عنوان شد: "بابک زنجانی به عنوان مهره کلیدی و اصلی در دور زدن تحریم ها و کمک به فروش و انتقال و جابه جایی پول حاصل از فروش نفت شناسایی شد" و همه اموال و دارایی ها و شرکت های ایشان در خارج از کشور مورد تحریم قرار گرفتند.
من سلول ایشان را ندیده ام و تنها در بندی که ایشان را نگهداری می شوند حضور پیدا کرده ام. اما اطلاع موثق از نحوه نگهداری ایشان دارم و هیچ امتیاز یا برتری خاصی وجود ندارد و طبق همان روالی که همه دارند در آنجا سپری می کنند آقای زنجانی هم از همان امکانات استفاده می کنند
اساسا چرا آقای زنجانی مفسد فی الارض اعلام شد؟ مرجع ذیصلاح در رای دادگاه به تبصره ماده ۲ قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی، استناد کرده و گفته بود از آنجا که ایشان قصد مقابله با نظام را داشته یا علم و اطلاع داشته که این اقدامات در مقابله با نظام موثر است، پس آقای زنجانی مفسد فی الارض است. البته رای صادر شده است و همگی باید تمکین کنیم و این صحبت ها جایش در دادگاه است و ما دفاعیات خودمان را انجام دادیم اما به نظر می رسد کسی که توسط دشمنان نظام مورد سنگین ترین و بی رحمانه ترین تحریم ها قرار می گیرد، قاعدتا نمی تواند اقداماتی را انجام دهد که این اقدامات در مقابله با نظام باشد. نهایتا من عرض کنم که این ادعا کاملا با توجه به محتویات پرونده رد می شود.
عمده اموال آقای زنجانی در کدام کشورهاست؟
کوهپایه زاده: اجازه دهید پاسخ این سوال هم چون می تواند آفتی باشد در راستای بازگشت پول، فعلا به آن پاسخ ندهم ولی حتما اموالی ایشان در خارج از کشور دارند امیدواریم به نحوه مقتضی پول برگردد.
آیا آنقدر هست که آن دو میلیارد یورو را جبران کنند.
کوهپایه زاده: آنقدر است که بدهی که در رای صادره آمده است که رقم دقیق یک میلیارد و نهصد و شصت و هفت میلیون و پانصد هزار یورو یعنی حدود دو میلیارد یورو است، را پوشش دهد.
یکی از معاونین قوه قضاییه اخیرا بازداشت شده است و موضوع اتهام ایشان به دوره های پیشین برمی گردد. شایعاتی درباره چند بازداشتی دیگر هم به گوش رسیده، آیا ارتباطی بین ایشان و پرونده آقای زنجانی وجود دارد؟
کوهپایه زاده: خیر. تا آنجا که من اطلاع دارم هیچ ارتباطی ندارد.
حتی هیچ ملاقاتی بین آقای زنجانی و معاون پیشین قوه قضاییه جلسه ای برگزار نشده است.
کوهپایه زاده: تا آنجا که من اطلاع دارم خیر. اطلاعات بنده از منبعث ازمحتویات پرونده است. بعید می دانم هیچ ارتباطی در این خصوص وجود داشته باشد که البته فکر می کنم اقدامات بسیار مثبتی که در دوره ریاست جدید محترم قوه قضایی برای مبارزه عملی با فساد و نه فقط شعار دادن صورت می گیرد، یقینا هم جامعه منتفع خواهد شد و هم تصویر مناسب تری از دستگاه قضایی ترسیم خواهد کرد.
الان ارتباط شما با آقای زنجانی به چه صورت است؟
کوهپایه زاده: ایشان هم مانند زندانیان دیگر دارای حقوقی هستند که می توانند با خانواده شان ملاقات کنند با وکیلشان در ارتباط باشند. در همان چهار چوب قوانین و مقررات و ضوابط و آیین نامه زندان من با ایشان در ارتباط هستم.
یعنی هر چند وقت یه بار ملاقات می کنید یا با هم مکالمه دارید؟
کوهپایه زاده: هر زمان که لازم باشد مکالمه با ایشان خواهم داشت.
از آنجا که حکم صادر شده است اساسا می توانید تاثیر گذار باشید در روند پرونده؟
کوهپایه زاده: حکم صادر شده و یک قسمت آن اجرای مجازات است و یک قسمت برگشت پول. شاید از بدو ورود من به پرونده در کنار وظیفه قانونی یعنی دفاع از حقوق موکل، کمک به استرداد وجوه و بازگشت پول را هم پیگیری می کردم. همچنان در تلاش هستیم بر اساس وظیفه قانونی و امکانات و مقدورات که این امر عملی شود.
آقای زنجانی در سلول انفرادی بودند، همچنان در سلول انفرادی هستند؟
کوهپایه زاده: شایعه های زیادی در این خصوص مطرح شده بود که ایشان در کجا قرار دارند. بله آقای زنجانی از بدو بازداشت در واقع به صورت انفرادی نگهداری می شوند و تقریبا دی ماه امسال ۶ سال می شود که ایشان در این وضعیت هستند و تغییری هم در نحوه نگهداری ایشان ایجاد نشده است.
به تازگی موضوعاتی در مورد زندانهای لاکچری مخصوصا برای کسانی که احکام مفسد اقتصادی دارند، مطرح شده بود می خواهم وضعیت سلول آقای زنجانی را برایمان توضیح بدهید.
کوهپایه زاده: من سلول ایشان را ندیده ام و تنها در بندی که ایشان را نگهداری می شوند حضور پیدا کرده ام. اما اطلاع موثق از نحوه نگهداری ایشان دارم و هیچ امتیاز یا برتری خاصی وجود ندارد و طبق همان روالی که همه دارند در آنجا سپری می کنند آقای زنجانی هم از همان امکانات استفاده می کنند. تا آنجا که من اطلاع دارم می توانند در روز ۵ تا ۶ تا هم روزنامه استفاده کنند. یک تایم مشخص هواخوری است که آن را هم همه دارند و در حد اطلاع من هیچ تفاوتی با زندانیان مشابه از این حیث ندارند.
کدام روزنامه ها؟ شما می دانید؟
کوهپایه زاده: نمی دانم کدام روزنامه ها هستند ولی فکر کنم شش روزنامه را ایشان می تواند بخوانند که همان روزنامه هایی است که به زندان می آید و برای همه قابل استفاده است.
شما اطلاع دارید در اتاقی که ایشان در آن زندانی هستند، چه وسایلی داخل آن هست و چند متر است؟
کوهپایه زاده: فکر نمی کنم اتاقشان از اینجایی که ما صحبت می کنیم بزرگتر باشد. همان طور که عرض کردم من ندیدم سلول ایشان را و حسب اطلاع موثق کاملا شرایط عادی مشابه بقیه زندانیان را دارند.
شاید مشابه بقیه زندانیان برای مخاطب ما گنگ باشد، به هر حال خیلی از آنها زندان را ندیده اند.
کوهپایه زاده: امیدوارم که هیچ کدام زندان را نبینند، من خودم هنوز آن سلول را ندیدم ولی تعریف ما از زندان انفرادی، تعریف مشخصی است یعنی جایی هست که شما همانجا می خوابید همانجا زندگی می کنید و همان باقی حوایج خود را رفع می کنید و دورتان فولاد و سیمان و آهن احاطه کرده است. به نظرم نمی آید خیلی وضعیت مناسبی باشد.
وقتی شما جایی زندگی می کنید که هیچ ارتباطی با بقیه افراد ندارید، تفاوت خاصی ندارد که ۱۲متر باشد یا ۲۰متر. من فکر می کنم ایشان کاملا بر اساس ضوابط و آیین نامه قانونی زندان دارند وضعیت کنونی را سپری می کنند.
/رکنا
ارسال نظر