ادامه ثبات نرخ مرغ در بازار
عضو هیاتمدیره اتحادیه مرغداران گوشتی از ثبات نرخ مرغ نسبت به ابتدای هفته خبر داد و گفت: متوسط نرخ هر کیلو مرغ گرم در خردهفروشیها حدود ۱۴ هزار تومان است.
به گزارش گلستان ۲۴؛ عظیم حجت، عضو هیاتمدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه نرخ مرغ از ابتدای هفته تاکنون کماکان روند با ثباتی داشته است گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۹ هزار و مرغ آماده به طبخ در خردهفروشیها ۱۳ هزار و ۴۰۰ تا ۱۴ هزار تومان است.
او افزود: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا پیشبینی میشود که روند فعلی نرخ تا پایان هفته در بازار استمرار یابد.
حجت با اشاره به اینکه نرخ جوجه ۱ روزه نسبت به ۲۰ زور اخیر حدود ۴۰ درصد در بازار رشد داشته است، بیان کرد: هم اکنون متوسط نرخ هر قطعه جوجه ۱ روزه ۲ هزار و ۸۰۰ تا ۳ هزار و ۱۰۰ تومان است و این افزایش نرخ مربوط به صدور مجوز صادرات در روزهای اخیر است و هیچ ارتباطی به میزان جوجهریزی ندارد.
این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت جوجهریزی افزود: بنا بر آخرین آمار میزان جوجهریزی مهر در مقایسه با شهریور اختلاف چندانی نداشته است که بدین ترتیب پیشبینی میشود نوسان شدیدی از لحاظ نرخ تا پایان هفته نداشته باشیم.
عضو هیاتمدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: طبق سنوات قبل طی ماههای مهر و آبان ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون قطعه جوجهریزی در واحدهای مرغداری صورت میگیرد، اما در آذر به سبب برنامه یزی برای تامین مرغ شب عید تقاضا برای خرید جوجه در بازار افزایش مییابد که این امر در افزایش نرخ جوجه و جبران زیان تولیدکنندگان بیتاثیر نیت.
حجت نرخ مرغ در ایام اربعین را پیشبینی کرد و گفت: با توجه به خروج تعداد قابل توجهی مسافر به سمت عراق و کاهش فشار بر روی بازار پیشبینی میشود که حداکثر نرخ مرغ در این ایام ۲ تا ۳ درصد افزایش یابد.
این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ افزود: علیرغم پیگیریهای صورت گرفته برای کاهش تعرفه صادرات همچنان به نتیجه خاصی نرسیدهایم به همین دلیل صادرات مرغ همچنان به صورت قاچاق در حال انجام است.
به گفته وی با توجه به آنکه روند با ثباتی در صادرات مرغ به سبب اتخاذ تصمیمات یکشبه مبنی بر افزایش تعرفهها وجود ندارد از اینرو بازارهای صادراتی را از دست دادهایم که ورود مجدد به آنها به سبب اشباع شدن محصول توسط رقبا نیازمند فرآیند زمانی است و تنها در ایام اربعین با ازدیاد سفر زوار ایرانی به کشور عراق ممکن است مقداری صادرات صورت گیرد.
او با اشاره به دلایل قاچاق مرغ به بازارهای هدف اظهار کرد: اخذ عوارض بالای صادرات مرغ و نبود صرفه اقتصادی برای صادرکنندگان و بیاعتمادی تجار بازارهای هدف نسبت به قوانین صادراتی ما همگی دست بهدست یک دیگر داده تا مقداری محدودی مرغ به صورت قاچاق به استانهای شمال غرب و کردستان عراق صادر شود.
عضو هیاتمدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم بیان کرد: طی ۱ هفته اخیر مرغداران در امر جوجهریزی با هیچ مشکلی مواجه نبودند که با این وجود پیشبینی میشود روند با ثبات نرخ همچنان در بازار استمرار یابد.
او درباره آخرین وضعیت بازار نهادههای دامی گفت: هماکنون نرخ هر کیلو ذرت در بنادر هزار و ۳۵۰ و در انبارهای استانی هزار و ۶۰۰ تومان و کنجاله سویا در بنادر ۲ هزار و ۴۵۰ و انبارهای استانی ۲ هزار و ۷۰۰ تومان است که با احتساب کرایه حملونقل به مصرفکننده توزیع میشود ضمن آنکه نرخ ذرت در بازار آزاد به سبب مشکلات توزیع بسته به نوع ذرت اوکراین، روسیه و برزیل نسبت به نرخ مصوب ۵ تا ۱۰ درصد اختلاف دارد.
حجت در پایان تصریح کرد: با کاهش تعرفه و رفع مشکلات صادراتی مبنی بر اتخاذ تصمیمات یک شبه این اماکن وجود دارد که سالیانه حداقل ۵۰۰ هزار تن مرغ به بازارهای هدف صادر شود از این رو امیدواریم مسئولان ذیربط هرچه سریعتر به نتایج مثبتی مبنی بر کاهش تعرفه برسند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر