از حذف قبوض گاز چه خبر؟
حذف قبوض کاغذی گاز نیز همچون آب و برق و تلفن در دستور کار دولت قرار گرفته و همانطور که مسوولان اعلام کردهاند این طرح نهایتا تا آذرماه وارد فاز اجرایی میشود.
به گزارش گلستان ۲۴؛ اواخر پاییز سال گذشته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از صرفهجویی ۱۴۴۰ میلیارد تومانی در صورت حذف قبوض کاغذی آب، برق، گاز و تلفن خبر داد و گفت: با این صرفهجویی میتوان کارهای بزرگی به نفع مردم انجام داد و ذهن مردم را باید نسبت به هدر رفت این منابع حساس کرد.
بر این اساس آمارها حاکی از آن است که ۳۵ میلیون کنتور برق، حدوداً همین تعداد کنتور آب و ۲۰ میلیون کنتور گاز وجود دارد و برآوردها نشان میدهد ۱۴۴۰ میلیارد تومان برای قبوض خدماتی هزینه میشود. در حالی که به گفته آذری جهرمی، ظرفیت کامل دولت الکترونیکی فراهم است که تمام این قبوض را به صورت الکترونیکی صادر کند.
صرفهجویی ۸۵۰ میلیارد ریال به صورت سالانه
در همین راستا روحالله نوریان - مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی گاز ایران - چندی پیش در این باره اعلام کرد که قبوض کاغذی گاز از اوایل آذرماه امسال حذف میشود و زیرساختهای لازم برای اجرای این کار آماده شده است. در شرکتهای گاز استانی، با استفاده از سرویسهای پیامکی، تلفنی، ایمیل و یا مراجعه کنتورخوان، به جمعآوری شماره موبایل و ثبت خوداظهاری مشترکان در این باره اقدام شده که تاکنون بیش از ۷ میلیون شماره همراه مشترکان جمعآوری شده است.
وی افزود: در صورت اجرایی شدن طرح حذف قبوض کاغذی برای همه، ۲۳ میلیون مشترک گاز، مبلغی حدود ۸۵۰ میلیارد ریال به صورت سالانه در هزینههای آشکار صرفهجویی خواهد شد، همچنین ارتقای کیفیت ارائه خدمات به مشترکان، تسریع در وصول مطالبات و نیز حفظ محیطزیست از دیگر مزایای اجرای این طرح است. برای اجرای این طرح، پروژهای با عنوان (ESB (Enterprise Service BUS در دستور کار مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار گرفته است که مطابق اقدامهای انجام شده و برنامهریزیهای به عمل آمده، پیشبینی میشود تا اواخر مهرماه امسال به بهرهبرداری برسد.
نوریان از مشترکان گاز سراسر کشور درخواست کرد تا از طریق یکی از درگاههای اطلاعرسانی مانند وبسایت و شماره پیامک شرکت ملی گاز ایران یا شرکتهای گاز استانی، به شماره پیامک مندرج روی قبوض گاز، اطلاعات پروندهای خود را کامل کنند. این شماره در تهران طی روزهای آینده اعلام و اطلاعرسانی خواهد شد.
راههای حذف قبوض گاز
در این بین، مشترکان میتواند به راحتی با ثبت شماره تلفن همراه و شماره اشتراک خود اطلاعات قبض گاز مصرفی را دریافت کند. برای روشهای ثبت شماره تلفن همراه نیز سه روش در نظر گرفته شده که در نخستین روش مشترکان میتوانند شماره اشتراک درج شده روی قبوض گاز را به همراه یک و ستاره (شماره اشتراک*۱) به شماره پیامکی ۱۰۰۰۱۹۴ ارسال کند.
همچنین میتواند با مراجعه به پایگاه اطلاعرسانی شرکت ملی گاز ایران به آدرس www.nigc.ir و کلیک روی گزینه حذف قبوض یا ثبت تلفن مشترکان برای این منظور اقدام کنند. علاوه بر این مشترکان میتواند با مراجعه به نشانی اینترنتی http: //ghabz.nigc.ir نسبت به حذف قبوض کاغذی خود اقدام کنند.
مراحل پر کردن اطلاعات فرم ثبت یک تلفن همراه برای یک اشتراک
در قسمت شماره اشتراک، شماره اشتراک مندرج در قبض گاز خود را وارد و در قسمت شماره تلفن همراه، شماره تلفن همراه خود که قصد دارید پیامک قبض را دریافت کنید را وارد و در قسمت کد امنیتی، عددچهار رقمی نمایش داده شده را وارد کنید.
با تایید روی دکمه اعتبار سنجی یک کد ۴ رقمی برای تلفن همراه وارد شده پیامک خواهد شد. در قسمت کد اعتبار سنجی کد پیامک شده را وارد و در پایان دکمه ثبت تلفن همراه وارد شده را تایید کنید. در پایان پیغام مناسب برای ثبت به شما نمایش داده خواهد شد، لازم به ذکر است تمام موارد بالا برای حذف یک شماره تلفن همراه برای یک اشتراک صادق است.
پاسخ به چند پرسش
آیا امکان ارسال پیامک برای چند یا تمام مالکینی که دارای کنتور گاز مشترک میباشند وجود دارد؟
بله از طریق دکمه چند تلفن همراه برای یک اشتراک در هر مرحله میتوان ۵ شماره تلفن همراه را برای شماره اشتراک مورد نظر درج کرد.
آیا اگر شخصی دارای چند شماره اشتراک گاز باشد امکان درج شماره تلفن همراه برای تمام شماره اشتراکها وجود دارد؟
بله از طریق دکمه یک تلفن همراه برای چند اشتراک میتواند تلفن همراه خود را برای چند اشتراک ثبت کنید.
در مواردی که آپارتمان در دست مستاجر باشد پیامک قبض برای مالک ارسال میگردد یا مستاجر؟
در صورتی که مستاجر شماره تلفن همراه خود را از طریق یکی از درگاهها ثبت کنید برای مستاجر در غیر این صورت برای تلفن همراه ثبت شده در هنگام اشتراکپذیری ارسال خواهد شد.
آیا سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۹۴ برای مشترکین استان خاصی است؟
سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۹۴ برای کلیه مشترکین شرکت ملی گاز ایران در تمام نقاط کشور است.
منبع: ایسنا
ارسال نظر