مدیرکل طرح های صنعت کشاوزی شرکت بایکاونز قزاقستان گفت: بخش خصوصی قزاقستان تمایل دارد که برای توسعه کشاورزی این کشور از دانش فنی و مهندسی ایران بویژه استان گلستان بهره مند شود.

اظهارتمایل بخش خصوصی قزاقستان برای استفاده از دانش فنی و مهندسی ایران

به گزارش گلستان ۲۴؛ ایرمیک تانجاریک روز شنبه در نشست بررسی توسعه همکاری های بخش کشاورزی ایران و قزاقستان در گرگان اظهارداشت: هیات قزاقستانی برای بهره مندی از دانش فنی و مهندسی ایران در حوزه کشاورزی بویژه کشت برنج و دانه های روغنی به استان گلستان سفر کرده است.
مدیرکل طرح های صنعت کشاورزی شرکت سهامی خاص بایکاونر قزاقستان از مسئولان گلستان خواستار همکاری برای توسعه کشاورزی در استان قیزل اوردا این کشور شد.
وی در ادامه با تشریح ظرفیت های این کشور در حوزه اراضی کشاورزی، ذخیره سازی آب، شرایط آب و هوایی برای تولید محصولات کشاورزی بویژه برنج گفت: در استان قیزیل اوردا برای کشت برنج و دانه های روغنی ظرفیت بالقوه خوبی وجود دارد که درخواست سرمایه گذاری ایران را در این استان داریم.

* رهاورد نشست های مشترک توسعه روابط تجاری ایران وقزاقستان
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان نیز گفت: رهاورد برگزاری نشست های مشترک بین ایران و قزاقستان توسعه روابط و مبادلات در حوزه های محتلف برای استفاده بهینه از ظرفیت دو کشور است.
رمضان بهرامی با اشاره به نشست اخیر در تهران با حضور280 نفر از فعالان اقتصادی کشور قراقستان، افزود: یکی از دستاوردهای این نشست سفرهیات قزاقستانی به گرگان برای استفاده از ظرفیت بخش کشاورزی کشور می باشد.
وی با تاکید بر اینکه انتظار داریم هرچه زودتر نشست های بین دو کشور ایران و قزاقستان عملیاتی شود، اظهارداشت: باید با توسعه همکاری ها از ظرفیت کشور قزاقستان به عنوان نقشه راه توسعه تجارت بهره مند شویم.
بهرامی با اشاره به حضور مهمانی از استان قیزیل اوردا قزاقستان در گرگان به منظور بررسی راهکارهای توسعه همکاری بخش کشاورزی دو کشور، اضافه کرد: با حضور این مهمانان قرار است ضمن بازدید از طرح های حوزه کشاورزی گلستان به ویژه در حوزه کشت برنج و دانش فنی مهندسی در این زمینه تفاهم نامه ای نیز منعقد شود.
بهرامی گفت: بخش خصوصی استان گلستان آماده همکاری در مورد انتقال دانش فنی و مهندسی به کشور قزاقستان با رعایت نظر بخش دولتی است.
وی افزود: نشست این هیات از کشور قزاقستان در استان گلستان زمینه ساز سفر رئیس جمهوری قزاقستان به ایران و برگزاری میز تجاری قزاقستان در گرگان در سال 95 خواهد شد.
بهرامی همچنین گفت که انتظار می رود با نگاه مثبت حاکمیت دو کشور ، ایجاد نشست های تخصصی و برگزاری میز های تجاری آینده مراودات تجاری دو طرف گسترش یابد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گرگان اظهار داشت: استان گلستان در تولید مرغ توانمندی زیادی داشته و با توجه به مورد تایید بودن کشتارگاه های طیور می توان بخشی از تولیدات را صادر کرد.
وی تصریح کرد: با عنایت به وجود منابع آبی مطلوب در کشور قزاقستان و دانش فنی استان گلستان کشت های فراسرزمینی در حوزه تولید برنج و دیگر محصولات می تواند صورت گیرد.

*استفاده بهینه از ظرفیت های ایران و قزاقستان پس از برجام
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی وتوسعه منطقه ای گلستان گفت: معتقدیم پس از برجام دو کشور می توانند از ظرفیت های موجود در ایران و قزاقستان استفاده بهینه کرده و بخش دولتی نیز بر بهره مندی متقابل تاکید دارد.
علی مرگدری همچنین افزود: ارتباط با کشورهای منطقه و بویژه آسیای میانه از جمله برنامه های کشوری است.
وی اضافه کرد: تفاهم نامه هایی که اخیرا در تهران بین دو کشور ایران و قزاقستان بسته شد باید پیگیری و اجرایی شود و از دو طرف تقاضا می شود که این مهم را به طور جد در دستور کار قرار دهند تا در سفر رئیس جمهور قزاقستان به ایران، سندهای اجرایی بین دو رئیس جمهوری به امضا برای اجرا برسد.
مرگدری تصریح کرد که شرکت های ایرانی در حوزه کشاورزی توانمند هستند و در قالب مشاوره می توانند خدمات مطلوبی به کشور قزاقستان و به ویژه استان قیزیل اوردا که امروز درخواست مشارکت ایران در توسعه بخش کشاورزی این استان را دارد، ارائه دهد.
وی افزود: مراکز آموزش عالی گلستان نیز این آمادگی را دارند که در صورت نیاز به تربیت نیروی انسانی در مقاطع مختلف دانشگاهی در استان قیزیل اوردا با کشور قزاقستان همکاری داشته باشند.
سرکنسول قزاقستان در استان گلستان نیز با بیان اینکه ایران و قزاقستان همیشه در کنارهم بوده اند، گفت: در زمان تحریم ها نیز کشور قزاقستان پشتیبان ایران بوده است.
اونطلب اونالبایف اضافه کرد که بعد از لغو تحریم های سیاسی علیه ایران، این کشور می تواند از ظرفیت قزاقستان در امر صادرات کالاهای خود نهایت بهره را ببرد.
سرکنسول قزاقستان در استان گلستان در این نشست به همراه سامورت ایماندوسوف مدیرعامل شرکت سهامی خاص 'رضا'، ایرمیک تانجاریک مدیرکل طرح های صنعت کشاورزی شرکت سهامی خاص 'بایکاونر' و نورلان یزدیبایوف مدیرعامل شرکت 'اکتوبه' حضور داشت.
این هیات از جمعه (دیروز) وارد گرگان شد و تا دوشنبه در استان گلستان حضور داشته و ضمن برگزاری نشست های تخصصی با کارشناسان و مسئولان کشاورزی استان از صنایع تبدیلی در بخش خوراک دام و طیور، بانک نشاء برنج به صورت صنعتی و نشاء سنتی، واحدهای شالیکوبی برنج و روغن کشی دانه های روغنی بازدید دارند.
قزاقستان از مجموعه کشورهای آسیای میانه است، پایتخت این کشور در سال 1998 از آلماتی در جنوب که بزرگ ترین شهر آن می باشد، به آستانه در شمال منتقل شد.
جمعیت قزاقستان 16 میلیون و 600 هزار نفر، زبان رسمی آن قزاقی و روسی و واحد پول این کشور تِنگه است.
قزاقستان بزرگترین کشور محصور در خشکی در دنیا می باشد
راه آهن بین المللی ایران - ترکمنستان - قزاقستان که آذرماه سال 93 با حضور روسای جمهوری سه کشور در مرز اینچه برون واقع در شرق استان گلستان افتتاح شد، زمینه ساز توسعه روابط با کشورهای آسیای میانه از جمله کشور قزاقستان شده است.
اکنون فعالیت تجاری بین استان گلستان و کشور قزاقستان با استفاده از راه زمینی و خط ریلی از طریق گمرک اینچه برون واقع در گنبدکاووس و عبور از ترکمنستان و خط دریایی از طریق بندرترکمن انجام می شود.
استان گلستان زمینه صادرات محصولات و تولیدات صنایع تبدیلی کشاورزی و دامپروری به قزاقستان را دارد و این کشور نیز می تواند در زمینه صادرات گندم و تولیدات معدنی با ایران همکاری های خود را توسعه دهد.
هم اینک قزاقستان پنجمین کشور مقصد صادرات از گلستان است و درهشت ماه نخست امسال حدود چهار میلیون دلار کالا از گلستان به این کشور صادر شد.
قیزیل اوردا یکی از پنج استان بزرگ قزاقستان بوده و در جنوب این کشور واقع است.
استان مرزی گلستان واقع در شمال کشور دارای یک میلیون و 850 هزار نفر جمعیت از اقوام مختلف از جمله قزاق ها است که این قوم بیشتر در شهر گرگان سکونت دارند.

/ایرنا

ارسال نظر

آخرین اخبار