۱۰ درصد قاچاق از مناطق آزاد است
دبیر شورایعالی مناطق آزاد، قاچاق در این مناطق را ۱۰ درصد اعلام کرد و گفت: مشکل قاچاق از مناطق آزاد، ربطی به این مناطق ندارد و مشکل از گمرک کشور است.
به گزارش گلستان ۲۴؛ مرتضی بانک - مشاور رئیسجمهوری - ضمن نقد و بررسی عملکرد مناطق آزاد اقتصادی، با بیان اینکه مناطق آزاد منشأ اصلی قاچاق نیست، اظهار کرد: قاچاق تعریف خاص خود را دارد. براساس قانون، ورود کالا به مناطق آزاد باید بدون هیچ حق گمرکی باشد؛ بنابراین نمیتوان ورود کالا به این مناطق را قاچاق تلقی کرد.
وی گفت: مشکلی که اکنون وجود دارد این است که چرا ورد کالا به این مناطق آزاد است. درحالحاضر کالاها از دبی وارد کشور میشوند. ما در مناطق آزاد به دنبال این هستیم که کالاها به جای دبی وارد مناطق آزاد شود. اما فعلا اینگونه نیست و امارات از این فرصت استفاده کرده است.
مرتضی بانک که در برنامه پایش سخن میگفت، با بیان اینکه قانونگذار برای تغییر جهتگیری فوق، مزایایی را به مناطق آزاد داده است، افزود: تبلیغات منفی در مورد مناطق آزاد شده است. علیرغم اینکه کالا میتواند بدون هیچ گونه محدودیتی وارد مناطق آزاد شود برای جلوگیری از قاچاق اقداماتی صورت گرفته است.
۱۰ درصد قاچاق از مناطق آزاد است
مشاور رئیسجمهوری ادامه داد: نخستین اقدام اتصال سیستم گمرک کشور به سیستم گمرک منطقه آزاد بود. گمرک از ورودی کالا به مناطق آزاد اطلاع دارد. البته به دلیل شرایط خاص کشور، ثبت سفارش نیز برای ورود کالا به مناطق آزاد راهاندازی شد؛ بدین ترتیب چندین مانع برای جلوگیری قاچاق از مناطق آزاد به کشور ایجاد شده است.
بانک افزود: ۱۰ درصد قاچاق از مناطق آزاد است و این نشان میدهد مناطق آزاد مبدأ قاچاق نیستند. در مورد مناطق ویژه باید گفت که بحث آن با مناطق آزاد جداست و مناطق ویژه مختص شرکتهای تولیدی و صنعتی است.
این مسئول دولتی بیان کرد: مشکل قاچاق از مناطق آزاد، ربطی به این مناطق ندارد و مشکل از گمرک کشور است. کل واردات مناطق آزاد در سال حدودا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بوده که بخشی از آن نیز ماشینآلات صنعتی است. قرار نیست همه این کالاها صادر شود، چون مواد اولیه نیز در بین این کالاهاست.
بانک گفت: ۱۸۰۰ واحد صنعتی در مناطق آزاد کشور فعال هستند و مواد اولیه آنها نیز از همین مناطق تامین میشود. از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار واردات، حدود ۶۰۰ میلیون دلار آن مربوط به بازرگانان است؛ یعنی کالایی که امکان ورود به سرزمین اصلی دارد این میزان است.
سالی ۱۳ میلیون نفر به مناطق آزاد سفر میکنند
وی گفت: در سال ۱۰ میلیون تا ۱۳ میلیون وارد مناطق آزاد میشوند. اگر این تعداد افراد به کشورهای خارجی سفر کنند و از آنجا کالا بخرند، حجم گستردهای ارز از کشور خارج میشود. باید برای گردشگری در کشور برنامه داشت وگرنه این تعداد مسافر به کشورهای همسایه میروند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد گفت: در هشت ماه ابتدای امسال کل واردات مناطق آزاد ۸۰۰ میلیون دلار بوده است. طی شش سال اخیر کل صادرات غیر نفتی از مناطق آزاد و ویژه کشور، ۱۶۱ میلیارد دلار و کل واردات در این مناطق نیز در دوره مشابه ۴۰ میلیارد دلار بوده است.
پیشبینی سرمایهگذاری ۱۱ هزار میلیارد تومانی داخلی در مناطق آزاد
بانک در پایان افزود: سرمایهگذاری خارجی در مناطق آزاد طی شش سال اخیر یک و نیم میلیارد دلار و در مناطق ویژه سه میلیارد دلار بوده است. باید برای اقتصاد کشور زیر ساختهای مناسب را فراهم آورد. سرمایهگذار داخلی در مناطق آزاد در دوران تحریم افزایش داشته است که خود نشان دهنده توجه به رونق تولید است.
وی پیشبینی کرد که امسال ۱۱ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری داخلی در این مناطق انجام شود.
/گسترش نیوز
ارسال نظر