دولت از پژوهش های کاربردی حمایت کند
فرجی گفت: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان عهده دار حل مشکلات کابردی کشاورزی استان است.
به گزارش گلستان ۲۴؛ «ابولفضل فرجی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان یکی از مراکز تحقیقاتی کشور به شمار می رود که نزدیک به 60 سال سابقه کارهای تحقیقاتی و آموزشی دارد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان با بیان اینکه این مرکز عهده دار حل مشکلات کابردی کشاورزی استان است، افزود: مرکز تحقیقات در بخش های مختلف از جمله بذر، نهال، آبخیزداری، خاک و آب و فنی و مهندسی، دامی و گیاهپزشکی فعالیت دارد.
فرجی به سایت تولید خوراک دام با استفاده از اقلام داخلی اشاره کرد و گفت: 50 درصد خوراک دام سویا و ذرت به کشور وارد می شود و توانستیم از اقلام داخلی استفاده و بخشی از خوراک دام را تامین کنیم.
وی افزود: در ماه بیش از 50 تن خوراک دام در استان تولید کردیم و در تلاش هستیم که در سطح استان آن را تسری دهیم و یکی از موضوعاتی که در بحث خوراک دام می توانیم از آن بهر ببریم کنجاله سویا است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان تاکید کرد: معرفی ارقام بذر و تامین بذر مورد نیاز برای کشاورزان یکی از کارهای مهم این مرکز تحقیقات است و در گندم ارقام معراج و کلاته و در باقلا ارقام فیض، شادان را تولید کردیم و رقم مهتا نخستین رقم بدون تانن است که پس از 32 سال در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان تولید شد.
فرجی با بیان اینکه برای بذرهای داخلی هیبرید دولت یارانه پرداخت می کند و هزینه زیادی به دوش دولت می گذارد، خاطرنشان کرد: در مرکز تحقیقات 70 نفر پژوهشگر وجود دارد که 40 نفر آنها اعضای هیئت علمی هستند و فعالیت تحقیقاتی در حوزه مختلف و فعالیت های ترویجی و آموزشی را انجام می دهند.
وی متذکر شد: مرکز تحقیقات به واسطه جایگاهی که دارد با بهره برداران ارتباط مستقیم دارد و بسیاری از تحقیقات آن عملیاتی می شود، تمام بذرهایی که کشاورزان استفاده می کنند بر اساس فعالیت مرکز تحقیقات بدست آمده است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان ابراز داشت: 12 سال طول کشیده تا بذری مثل معراج در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان حاصل شود و 5 سال برای تولید انبوه آن زمان می برد، آرزوی هر محقق این است که یافته هایش عملیاتی شود و از پژوهش حمایت بیشتری شود.
فرجی تاکید کرد: معمولا بودجه پژوهشی صرف هزینه های دیگر می شود و اعتقاد داریم به سهم پژوهش های کاربردی توجه شود.
ارسال نظر