تهوع صبحگاهی زجرآورترین حالتی است که همه افراد بعد از بیدار شدن از خواب آن را تجربه کرده اند.

حالت تهوع صبحگاهی خود را با این روش‌ها رفع کنید

به گزارش گلستان ۲۴؛ در این گزارش جدیدترین دانستنی‌های روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال می‌کنیم.

برخی افراد هنگام صبح دچار حالت تهوع و استفراغ می شوند که گاهی خودشان هم نمی دانند به چه دلیلی بروز کرده است.  اگر خانواده ها و افراد اطلاعات کافی از این نوع عارضه داشته باشند، می توانند به راحتی این مشکل را رفع کنند. در این مطلب درباره علت تهوع صبحگاهی و درمان آن صحبت می‌کنیم.

تهوع و استفراغ صبحگاهی می تواند علل مختلفی داشته باشد اما شایع ترین علل آن مسمومیت غذایی، کتواسیدوز دیابتی و یبوست مخصوصا در کودکان است . افرادی که حالت تهوع شدیدی دارند و هیچ غذایی حتی آب را نمی‌توانند در معده خود نگهدارند؛ کافی است یک استکان دم کرده شوید را آهسته آهسته بنوشند.

بهترین راهکار برای رفع حالت تهوع

اگر حالت تهوع دارید قبل از مصرف هر دارویی به دستشویی بروید. گاهی اوقات دلیل حالت تهوع و درد دل در افراد مختلف نیاز به اجابت مزاج است. معمولا حالت تهوع با استفراغ همراه است. استفراغ باعث از دست رفتن آب بدن می‌شود. وقتی بدن دچار کم‌آبی شود، حالت تهوع شدیدترهم می‌شود. همچنین بدن برای حفظ انرژی نیاز به مواد مقوی دارد. نوشیدن نعناع، بابونه یا چای زنجبیل با عسل اثر مثبتی درکم شدن حالت تهوع دارند.

بدن برای حفظ انرژی نیاز به مواد مقوی دارد، خوردن غذای شیرین به حفظ انرژی کمک می‌کند. البته غذا باید هضم آسانی داشته باشد. غذاهای تند، چرب یا بسیار شیرین، مناسب نیستند. در حالت تهوع از خوردن لبنیات هم پرهیز کنید چراکه لبنیات، باکتری‌هایی طبیعی دارند که ممکن است با معده سازگار نباشند.

وقتی بدن دچار کم‌آبی شود، حالت تهوع شدیدتر می‌شود. غذاهایی که بوی تند و شدیدی دارند یا زیاد چرب هستند، حالت تهوع را بدتر می‌کند. غذاهایی مانند سیب زمینی له شده، پلوی سفید مخصوصا کته یا رشته فرنگی به آرام کردن معده و درمان حالت تهوع کمک می‌کنند.

جوش شیرین نیز به درمان تهوع کمک می‌کند. جوش شیرین را باید در یک لیوان آب ولرم حل کرد و نوشید. همچنین نوشیدن سرکه سیب به درمان حالت تهوع کمک می‌کند به طوریکه دو قاشق سرکه سیب را باید با یک لیوان آب ولرم مخلوط کرده و بنوشید.

خوردن زنجبیل برای کاهش تهوع خوب است. برای کنترل تهوع بین یک تا چهار گرم زنجبیل در روز می‌تواند خورده شود ولی در دوران بارداری مصرف زنجبیل هیچ‌گاه نباید از یک گرم در روز بیشتر شود. زنجبیل را می‌توان با چای یا دمنوش نیز مصرف کرد. استنشاق بوی لیمو ترش تازه یا سایز مرکبات در تسکین حالت تهوع مفید است. خوردن لیمو ترش خصوصا به شکل یخ‌زده نیز خوب است.

قرار دادن کمپرس سرد پشت گردن در حالت درازکش، باعث بهتر شدن حالت تهوع می‌شود.  بدن برای مبارزه با باکتری یا ویروس موجود در معده به انرژی نیاز دارد بنابراین استراحت لازم است. فردی که دچار حالت تهوع است بهتر است دراز بکشد و از انجام ورزش و حرکت زیاد خودداری کند.

اصلا جلوی استفراغ را نگیرید زیرا استفراغ بهترین راه برای بیرون آمدن باکتری ها یا ویروس های موجود درمعده است. اگرچه استفراغ ممکن است ناراحت کننده باشد اما به بهبود بیماری کمک می‌کند. برای حفظ آرامش هنگام خواب، می توانید یک سطل را در دسترس خود  قرار دهید.

اگر فردی صبح از خواب بیدار شد و حالت تهوع داشت، می‌تواند مقداری نوشابه را کم کم بنوشد یا چوب شور خشک، غلات خشک، نان تست خشک را کم کم بخورد. خوردن این خوراکی‌ها در طول روز، حالت تهوع را کنترل کرده و به درمان کمک می‌کنند. در هنگام حالت تهوع باید خوراکی‌های سبک و ساده خورده شود. بیسکوئیت از جمله این خوراکی‌هاست اما نباید در خوردن آن زیاده‌روی کرد.

 خوردن مواد غذایی با فیبر بالا بهترین انتخاب است. خوردن سبزیجات و میوه‌های خام مانند سیب و هویج می‌توانند انتخاب مناسبی باشند. خوردن مواد کم حجم و سرشار از پروتئین مانند گردو و بادام زمینی انرژی از دست رفته را به بدن فرد بیمار باز می‌گرداند و حالت تهوع را کم رنگ‌تر می‌کند. اگر حالت تهوع خفیف باشد، پیاده روی در هوای آزاد می‌تواند به بهبود آن کمک کند.

هنگام داشتن حالت تهوع از باید خوردن غذاهای فرآوری شده همانند چیپس، همبرگر، شیرینی، دونات، کنسرو، نان سفید، غذاهای سرخ شده یا غذاهای چرب و شور خودداری کرد. سوپ ساده سبزیجات، داغ خورده شود. عرق کردن هنگام خوردن سوپ داغ، نشانه خوبی برای بهبودی است.

استفاده از مواد مخدر، الکل و کافئین باعث تحریک بیشتر معده شده و حالت تهوع را بدتر می‌کند. فردی که دچار احساس تهوع شده است باید از قرار گرفتن در محیط‌های گرم، دم کرده پرهیز کند. بودن در هوای خنک و تازه احتمال شدیدتر شدن حالت تهوع را کاهش می‌دهد. وعده‌های غذایی باید حجم کم داشته باشند. ۶ تا هشت وعده کوچک در روز و یک میان وعده پیش از خواب، مفید است.

دهانشویه قبل از غذا و بعد از آن باعث از بین بردن طعم و مزه بد در دهان می‌شود و در درمان و بهبود حالت تهوع بی تاثیر نیست. باید توجه داشت که اگر حالت تهوع بی هیچ دلیل مشخصی به وجود آمد و ادامه‌دار شد و یا اگر این حالت با تب همراه شد باید حتما به پزشک مراجعه شود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

 

ارسال نظر

آخرین اخبار