از فواید نوشیدنی های چای بیشتر بدانید
تقریبا نیمی از جمعیت ایالات متحده هر روز از نوشیدنی چای لذت می برند. رایج ترین انواع چای های کافئین دار سیاه ، سبز و اولانگ و پشمالو است و محبوبیت هر نوع از نظر جغرافیایی متفاوت است. در ایالات متحده ، مصرف چای سیاه از دو نوع دیگر چای فراتر است. در مقابل ، در آسیا ، چای سبز متداول است و در جنوب چین ، چای اولانگ در صدر جدول قرار دارد.
به گزارش گلستان ۲۴؛ پروفایل های طعم منحصر به فرد برای هر یک از این چای ها به دلیل تفاوت در نحوه پردازش برگهای گیاه Camellia sinensis است. این چای ها محصولاتی از ریشه ، برگ ، گل و سایر اجزای گیاهان مختلف هستند. بابونه و نعناع دو چای گیاهی محبوب هستند. بابونه از گل و گیاه نعناع گیاه از برگ گیاه نعنا تهیه می شود.
کافئین و مواد مغذی موجود در چای
چای سیاه ، سبز واولانگ همه حاوی کافئین است. چای سیاه نسبت به چای سبز کافئین بیشتری دارد. با این حال ، محتوای کافئین نیز مربوط به روند تولید دم می باشد. هرچه چای بیشتر دم بکشد ، میزان کافئین بیشتر می شود. چای های کافئین دار معمولاً کافئین کمتری نسبت به قهوه دارند:
یک فنجان قهوه 8 اونسی حاوی حدود 95 میلی گرم کافئین است
یک فنجان چای سیاه حدود 48 میلی گرم دارد
در یک فنجان چای سبز فقط 29 میلی گرم وجود دارد.
هر فنجان اولانگ در حدود 38 میلی گرم کافئین دارد.
مزایای سلامتی چای
مواد طبیعی ، به نام پلی فنول ، در هر دو چای یافت می شود. این مواد آنتی اکسیدان ها ، ترکیباتی هستند که ممکن است به کاهش خطر برخی بیماری های مزمن کمک کند.در طی پردازش ، برخی از پلی فنولهای موجود در چای از بین می روند. بنابراین ، پودرهای چای ، چای های بدون کافئین و نوشیدنی های چای به شکل بطری ممکن است همان مزایای سلامتی را نداشته باشند. علاوه بر این ، تحقیقات نشان می دهد که چایهای سبز در مقایسه با اکثر انواع دیگر ، میزان آنتی اکسیدانی بیشتری دارند.
اما برخی تحقیقات حاکی از آن است که کافئین و کاتچین ها ، که نوعی پلی فنول است ، در چای ممکن است به کاهش وزن کمک کند. چای های سبز بدون کافئین نتایج مشابهی را نشان نمی دهند. اگرچه تحقیقات در مورد چای سبز کافئین دار امیدوار کننده به نظر می رسد ، اما هنوز سوالات بی پاسخ زیادی وجود دارد. علاوه بر این ، نتایج حداقل بوده اند . همچنین توجه داشته باشید ، تحقیقات لازم برای حمایت از طیف گسترده ای از محصولات چای گیاهی که برای کاهش وزن تبلیغ می شوند وجود ندارد و بسته به مواد تشکیل دهنده آنها می توانند مضر باشند.
سلامت قلب
نوشیدنی های چای ممکن است به سلامت قلبتان ن کمک کنند. برخی تحقیقات کاهش خطر بیماری قلبی را در افرادی که به طور مرتب چای سبز یا سیاه می نوشند نشان داده است. اگرچه این یافته ها از نظر تأثیر چای در کاهش کلسترول و فشار خون نیز وجو دارد.
دیابت
برخی مطالعات حاکی از آن است که کاتچین موجود در چای سبز می تواند به کنترل قند خون کمک کند و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. با این حال ، این یافته ها عمدتا مبتنی بر رویه در کشورهای دیگر بوده و در آزمایشات بالینی تکرار نشده است. محققان همچنین در حال ارزیابی این موضوع هستند که آیا چای های گیاهی اسپیرمینت و بابونه در جلوگیری از دیابت نقش دارند. تحقیقات بیشتری در مورد میزان چای و نوع چای مورد نیاز است ، به خصوص که برخی از نتایج به جای نوشیدنی ، چای را به شکل مکمل مطرح کرده اند.
سرطان
اگرچه اطلاعات زیادی در مورد چای به عنوان نوشیدنی ضد سرطان وجود دارد ، اما تحقیقات ثابت نکرده اند که مصرف چای به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می کند. تا الان مشخص نیست که آیا نوشیدن چای می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
خطرات چای
اگرچه چیزهای خوبی در مورد مصرف چای وجود دارد ، اما مصرف بیش از حد آن می تواند سلامتی شما را در معرض خطر قرار دهد. مقادیر زیاد کافئین ممکن است منجر به عصبی و بی قراری شما می شود و خواب شما را مختل می کند. همچنین ممکن است برخی از افراد مدفوع شل و سایر مشکلات گوارشی را تجربه کنند. تهوع ، درد شکم ، سوزش قلب ، سرگیجه و درد عضلانی نیز از عوارض جانبی احتمالی مصرف زیاد کافئین هستند. همچنین ممکن است با داروهای خاصی تداخل داشته باشد و اثرات کافئین در بدن را افزایش دهد. کل مصرف روزانه کافئین از تمام منابع نباید از 400 میلی گرم تجاوز کند.
ترجمه و تنظیم: سپیده دولتی – کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت
ارسال نظر