کافران کسانی هستند که عقل و فهم، هوش و استعداد و همه فعالیت‌های آنها در چارچوب دنیا است و آخرت را در نظر نمی‌گیرند و اینها این گونه با دنیاپرستی خود کافر می‌شوند.

کافران کسانی هستند که همه فعالیت‌های آنها در چارچوب دنیا است

به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از مهر، آیت‌الله سیدمحمدتقی مدرسی از مراجع معظم تقلید شیعیان در کربلای معلی در سومین جلسه تفسیر و تدبر سوره مبارکه ابراهیم در ماه مبارک رمضان که روز گذشته، ۱۰ اردیبهشت‌ماه با تدبر در آیات دوم و سوم این سوره از برنامه «زلال سخن» شبکه سه سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد، با بیان اینکه انسان با همه مخلوقات رابطه خلقت دارد، گفت: خداوند در آیه دوم سوره ابراهیم می‌فرماید: «اللَّهِ الَّذِی لَهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْضِ» خدایی که هر چه در زمین و آسمان است، از آن اوست.

وی ادامه داد: پس رابطه من با آنچه در آسمان‌ها و زمین‌ها است، یک رابطه‌ی مخلقوق و خلقت است، که خدا آنها را هم خلق کرده است. در ادامه این آیه خداوند می‌فرماید: «وَوَیْلٌ لِلْکَافِرِینَ مِنْ عَذَابٍ شَدِیدٍ»، و اگر کسی کافر شود و کفر بورزد او عذاب شدیدی و سختی به دنبال دارد.

کافر کیست؟

مؤلف تفسیر هدایت با اشاره به آیه دوم سوره ابراهیم، با طرح این سوال که کافر کیست؟ گفت: حالا کافر کیست؟ که خداوند در آیه سوم این سوره بیان می‌فرماید «الَّذِینَ یَسْتَحِبُّونَ الْحَیَاهَ الدُّنْیَا عَلَی الْآخِرَهِ»، آنهایی هستند که علم و دانش و فهم آنها محدود به دنیا است و فکر می‌کنند دنیا همه چیز است. به همین دلیل گول دنیا را می‌خورند و به همین دلیل کل نعمت‌هایی که خدا به آنها داده در راه دنیا صرف می‌کنند.

وی ادامه داد: کافران کسانی هستند که عقل و فهم، هوش و استعداد و همه فعالیت‌های آنها در چارچوب دنیا است و آخرت را در نظر نمی‌گیرند و اینها این گونه با دنیاپرستی خود کافر می‌شوند.

کافران دنیابین مانع راه خدا

آیت‌الله مدرسی کافران را مانع راه هدایت مردم به سوی خداوند دانست و اظهار کرد: و در ادامه آیه خداوند می‌فرماید: «وَیَصُدُّونَ عَنْ سَبِیلِ اللَّهِ»، کافران مانع راه خدا هستند. اینها چون خودشان به حقیقت نرسیده‌اند و نتوانسته‌اند این حقیقت را درک کنند که این دنیا سرای بقا نیست، بلکه دنیا یک راهی به سوی آخرت است، پس مانع راه خدا شده‌اند.

علت دنیاپرستی کافران

این مرجع تقلید با اشاره به علت دنیاپرستی کافران گفت: در صورتی که کافران همه چیز را دنیا می‌بینند اما دنیا هم عالمی از عوالم دیگر است که ما باید از آن عبور کرده و به عالمی دیگر برویم، همانطور که در گذشته هم ما از عالم‌های دیگر، اشباع، ذر، ارحام عبور کردیم و به عالم دنیا رسیدیم و از عالم دنیا هم باید به عوالم دیگر، عالم برزخ و قیامت برویم و ان شاءالله به عالم جاودانگی و بهشت برسیم.

وی ادامه داد: حالا وقتی که باید از سرایی به سرای دیگر منتقل شوید، چرا این قدر برای این سرای دنیا کار می‌کنید؟ چرا اصلاً توجهی به عالم و جهان بعد که باید منتقل شوید، ندارید؟ کافران چون به این حقیقت پی نبرده‌اند، نه تنها خودشان مشکل پیدا می‌کنند، بلکه باعث می‌شوند دیگران را هم اغفال کنند که خداوند می‌فرماید: «وَیَصُدُّونَ عَنْ سَبِیلِ اللَّهِ».

در عالم دنیا نایستید!

آیت‌الله مدرسی با تذکر اینکه فقط به عالم دنیا دل نبندید، اظهار کرد: ما برای سرای دیگری هم هستیم و نباید فقط در این سرای دنیا ایستاد و فقط برای این سرا کار کرد. کافران چون فقط دنیا را می‌بینند، «وَیَصُدُّونَ عَنْ سَبِیلِ اللَّهِ» هستند.

وی ادامه داد: ما در زندگی با توجه به احکام شرع مقدس راه راست را می‌رویم و یک زندگی آرام داشته و نسبت به دیگران محبت و همکاری و نسبت به خانواده و هر چیزی با مهربانی رفتار می‌کنیم.

تلاش کافران برای بیراهه رفتن مردم

مؤلف تفسیر هدایت با اشاره به تلاش‌های کافران برای بیراهه رفتن مردم، گفت: در ادامه آیه می‌فرماید: «وَیَبْغُونَهَا عِوَجًا»، کافران می‌خواهند مردم را از راه راست به راه کج راهه منحرف کنند. کج راهه چیست؟ راهی این است که ظلم و تعدی کنید. چون کافران می‌خواهند ما راه را کج برویم، پس سر راه ما می آیند تا ما کج راهه برویم.در پایان آیه می‌فرماید: «أُولَٰئِکَ فِی ضَلَالٍ بَعِیدٍ»، گمراهی آنها گمراهی بسیار دوری است، چون کافران خیلی از راه را بیراهه رفته‌اند.

وی خاطر نشان کرد: راه صحیح راه خدا است که پیغمبران این راه را برای ما تعریف کردند، راهی است که به وسیله نور الهی این راه را می‌توان دید و بیراهه نرفت و افراط و تفریط نکرد. پس نتیجه راه رفتن در راه صحیح رسیدن به «صِرَاطِ الْعَزِیزِ الْحَمِیدِ» است که در آیه اول این سوره بیان شد

انسان مؤمن همنشین خداوند در دنیا و آخرت

آیت‌الله مدرسی در پایان سومین جلسه تفسیر و تدبر در سوره ابراهیم گفت: خلاصه این جلسه عرض کنم که انسان مؤمن جلیس الله است، به این معنا که انسان مؤمن در همین دنیا همنشین با خدا است و با خدا زندگی می‌کند و در چارچوب اسماءالله با نور الهی حرکت می‌کند. دیگر دل مطمئن است و حرکت راست و همراه با ایمان مستحکم در همین دنیا و از همین دنیا با خدا شروع شده و وقتی هم که از این دنیا به عالمی دیگر منتقل می‌شود خدای این سرا، خدای آن سرا هم هست.

وی ادامه داد: در این عالم و در این دنیا با خدا بود، آنجا هم با خدا است است، که قرآن می‌فرماید: «إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ»؛ ببینید چقدر این انسان می‌تواند در همین زندگی چند روزه دنیا در اوج اطمینان و آرامش و خدایی زندگی کند.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار