سرمایهگذاری برای راهاندازی نیروگاه خورشیدی در بندرگز/ خامفروشی گیاهان دارویی متوقف میشود
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز با اشاره به سرمایهگذاری بیش از یکمیلیارد تومانی این دانشگاه برای راهاندازی نیروگاه خورشیدی گفت: «علاوه بر تولید برق در حوزه کشت گیاهان دارویی نیز سرمایهگذاری کردهایم.»
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از آنا ـ حسین بوذری؛ مقام معظم رهبری سال ۱۳۹۹ را نام جهش تولید نامگذاری کردند؛ اما آنچه در نامگذاری امسال در مقایسه با سالهای گذشته تفاوت وجود دارد، تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر حمایت از تولید ملی، ایجاد اعتماد به نفس عمومی، توجه به اشتغال، رفاه، صادرات و از همه مهمتر اعتماد به جوانان است.
دانشگاه آزاد اسلامی نیز در واحدهای مختلف خود در این راستا برنامههایی را برای تحقق شعار سال تدارک دیده است.
خبرنگار آنا در این باره گفتگویی را با مجید محمدنژاد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز ترتیب داده است که مشروح این گفتگو در پی میآید:
ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی بندرگز برای تحقق شعار سال ۹۹ «جهش تولید» چیست؟
محمدنژاد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرگز سال گذشته قراردادی را برای کشت گیاهان دارویی منعقد کرد و چهار و نیم تا پنج هکتار از زمینهای خود را زیر کشت برد.
افزایش حجم محصول و تولید گیاه نعناع فلفلی
مصمم هستیم در سال جدید نیز این فعالیت را توسعه دهیم تا بتوانیم زنجیره تبدیل این گیاهان را به صنایع جانبی و بستهبندی تکمیل کنیم و از این پس قصد نداریم محصول خود را بهصورت خام به فروش برسانیم.
منظورتان از گیاهان دارویی شامل چه گیاهانی است؟
محمدنژاد: نعناع فلفلی یک نمونه از این گیاهان است. سال گذشته نخستین برداشت این محصول در دو مرحله انجام شد؛ از آنجایی که ریزوم (زمینساقه) بهصورتی است که سالهای دوم و سوم به باروری بیشتری میرسد، امسال حجم تولید این محصول افزایش پیدا میکند.
نعناع فلفلی گیاهی است که استفادههای متفاوتی در بخشهای مختلف پزشکی و ... از آن شده و بعد از خامفروشی به صنایع بستهبندی و تبدیلی ارسال میشود. اکنون و در مرحله بعدی بهدنبال خشک کردن این محصول هستیم.
گویا در حوزه انرژی و برق هم اقداماتی انجام دادهاید، تشریح بفرمایید.
محمدنژاد: طرح ساخت نیروگاه خورشیدی ۱۸۰ کیلوواتی را برای تولید برق آماده کردهایم و در این راستا وزارت نیرو تفاهمنامهای با نهادهای خصوصی برای خرید تضمینی برق تولیدی آنها برای مدت ۲۰ سال منعقد کرده است.
میزان سرمایهگذاری روی این طرح چقدر است؟
محمدنژاد: چیزی حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان.
منابع ساخت نیروگاه خورشیدی را از کجا تأمین میکنید؟
محمدنژاد: از طریق فروش آهنآلات. در شورای اقتصاد دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان این طرح را رد کردهاند؛ اما مقرر شده دوباره طرح در شورا مورد بحث و بررسی قرار بگیرد؛ بنابراین درصورتیکه شورای عالی اقتصاد دانشبنیان استان گلستان این طرح را تأیید کند، کار را آغاز میکنیم.
اکنون مشکل مهم و بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی بندرگز، نبود نقدینگی برای انجام کارهای تولیدی است و دانشگاه از لحاظ جذب منابع درآمدی، دانشجویی و غیرشهریهای دچار مشکل شده است، امیدواریم منابع درآمدی ما بهتر شود و برنامه این است که در زمینههای نیروگاه خورشیدی و توسعه گیاهان دارویی فعالیت بیشتری داشته باشیم.
برسیم به موضوع اشتغالزایی. فکر میکنید دو طرح گیاهان دارویی و نیروگاه خورشیدی چقدر در اشتغال جوانان مؤثر باشد؟
محمدنژاد: نیروگاه خورشیدی نیاز زیادی به نیروی انسانی ندارد؛ اما برای کار در حوزه گیاهان دارویی باید نیروهایی اضافه شوند.
یعنی متخصصان حوزه برق را برای همکاری شناسایی کردهاید؟
محمدنژاد: در این راستا از اعضای هیئتعلمی استفاده خواهیم کرد و مشاوره خواهیم گرفت و چون صفحات خورشیدی بهصورت پلن فعال هستند؛ بنابراین این صفحات خریداری و نصب میشوند و با نور و انرژی خورشید، برق تولید شده و در مدار قرار میگیرد و عملاً نیاز به نیروی انسانی خاصی ندارد و در بخش گیاهان دارویی نیز پیمانکار نیروی کارگری را تأمین میکند.
با راهاندازی نیروگاه خورشیدی میتوانید کمک زیادی به دولت کنید. درست است؟
محمدنژاد: اتفاقاً راهاندازی نیروگاه خورشیدی ۱۸۰ کیلوواتی برای کمک به صنعت برق کشور و دولت است و موجب کاهش هزینههای جاری میشود، ضمن اینکه در قرارداد ۲۰ ساله وزارت نیرو با بخش خصوصی منبع درآمدی هم برای این بخش و هم دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد میشود.
محاسبه کردهاید در طول چند سال سرمایه شما برمیگردد؟
محمدنژاد: حدود چهار و نیم تا پنج سال بعد از راهاندازی و فعالیت نیروگاه خورشیدی، سرمایه یکمیلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی برخواهد گشت و پس از آن سود خالص نصیب ما میشود. این نیروگاه ۱۸۰ کیلوواتی سالانه چیزی حدود ۲۸۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان برای ما درآمدزایی میکند و چون خرید آن از سوی دولت تضمینی است؛ بنابراین دغدغهای برای فروش محصول نداریم.
با توجه به توصیه رهبر معظم انقلاب به مسئولان و فعالان جوان در عرصه علم و فناوری و کار آزمایشگاهی در راستای جهش تولید، ظرفیتهای آزمایشگاهی و کارگاهی واحد بندرگز در این زمینه چگونه است؟
محمدنژاد: ظرفیتهای آزمایشگاهی و کارگاهی ما در حدی است که بتواند نیاز شهر بندرگز را برطرف کند؛ اما چون شهر کوچک است و با مراکز استان گلستان فاصله دارد، تاکنون شرکتها و مراکزی که نیاز به فعالیتهای آزمایشگاهی داشتهاند، بهدلیل دوری از مرکز استان و کوچکی شهر نتوانستهاند از خدمات واحد بندرگز استفاده کنند درصورتیکه این آمادگی وجود دارد.
برای تحقق شعار سال ۱۳۹۸ (رونق تولید) چه اقداماتی در واحد بندرگز انجام دادید؟
محمدنژاد: توان بالقوه دانشگاه آزاد اسلامی بندرگز را در حوزه کشاورزی به بالفعل تبدیل کردهایم. دو سال قبل درختان سیاه بیشه و هلو را در سطح دو هکتار کشت کردیم که امیدواریم سال آینده به باردهی برسد و در زمینه کشت برنج نیز زمین پنج هکتاری برای این کار اختصاص دادهایم.
ارسال نظر