وزیر بهداشت با بیان اینکه هر بیمار مبتلا به کووید ۱۹ که جان خود را از دست می‌دهد، تابلوی خاص خود را دارد، گفت: کووید۱۹ یک بیماری مولتی ارگان است و موارد ابتلا شکل‌های مختلفی از عوارض بیماری را تجربه می‌کنند.

کووید-۱۹ یک بیماری مولتی ارگان است

به گزارش گلستان ۲۴؛ دکتر سعید نمکی در نشست کمیته علمی کشوری سیاست‌گذاری بیماری کووید۱۹ با تشکر از اعضای هیئت علمی پزشکی کشور برای فعالیت شبانه روزی در این کمیته، گفت: ممنونم که شما عزیزان هم عضو اتاق فکر مقابله با کرونا بودید و هم سربازی برای مقابله با بیماری در خط مقدم فعالیت کردید.

وی افزود: من از روزهای اول به همکارانم گفتم که این بیماری یک شتر گاو پلنگ است که هم می‌تواند شاخ بزند، هم گاز بگیرد و هم لگد بزند. برای مقابله با بیماری لازم است آگاهی کاملی نسبت به بیماری داشته باشیم. باید از مناظر مختلف به بیماری نگاه کنیم و به شکل بین رشته‌ای به این بیماری بنگریم.

وی با بیان اینکه هر بیمار مبتلا به کووید ۱۹ که جان خود را از دست می‌دهد، تابلوی خاص خود را دارد، ادامه داد: کووید۱۹ یک بیماری مولتی ارگان است و موارد ابتلا شکل‌های مختلفی از عوارض بیماری را تجربه می‌کنند. مثلا خانم پرستاری چند روز قبل در بندرعباس جان خود را از دست داد در حالی که علامتی به جز خستگی نداشت و تست کرونای او مثبت شد.

همچنین دکتر ملک زاده - معاون وزیر بهداشت در این نشست با بیان اینکه محققین تاکنون سودی در درمان با کلروکین پیدا نکردند، گفت: بر این اساس می‌توانیم به حذف کلروکین از پروتکل درمان فکر کنیم. بر اساس مطالعات استفاده از هیدروکسی کلروکین یا کلروکین با و بدون ماکرولید، هم مرگ و هم آریتمی قلبی در بیماران کووید۱۹ را افزایش می‌دهد.

 وی افزود: در مورد درمان با رمدسیویر نیز بر اساس مطالعات بیمارانی که با این دارو درمان شدند، ۴ روز زودتر از سایرین بهبود یافتند و از سوی دیگر این دارو بر بیمارانی که زیر ونتیلاتور بودند اثرگذار نبوده است. رمدسیویر تنها برای کوتاه کردن دوران بستری بیماران موثر است و نباید انتظار معجزه از آن داشت. برای درمان دارویی با رمدسیویر نیاز به بستری ۱۰ روزه در بیمارستان است که می‌تواند هزینه زیادی داشته باشد. در نظر داریم اگر قرار باشد از رمدسیویر استفاده کنیم، به شکل پنج روزه از آن استفاده کنیم تا هزینه بستری کمتر باشد.

وی با بیان اینکه ایران با ۲۸۳ مقاله در رتبه دهم پژوهش کووید۱۹ قرار دارد، اظهار کرد: در مطالعه‌ای جهانی که از سوی سازمان جهانی بهداشت انجام می‌شود از حدود ۳ هزار بیمار که مورد مطالعه قرار گرفتند، ۹۸۸ مورد ایرانی بودند که با کمک ۶۵ محقق بررسی شدند. با اینکه این روند در ایران دیرتر از سایر نقاط آغاز شد، اما اکنون از بسیاری از کشورها جلوتر هستیم. بر اساس همین مطالعات تا ۱۰ روز آینده در مورد کلروکین و رمدسیویر مختص کشور خودمان صحبت خواهیم کرد.

وی در پایان افزود: اگر از من بپرسید کجای کنترل ویروس هستیم؟ میگویم تصور می‌کنم در اکثر کشورهای دنیا این ویروس در مراحل اول است.
 

 

 
 

منبع: ایسنا

 

ارسال نظر

آخرین اخبار