آیا پشه ها می توانند ناقل کرونا باشند؟
با نزدیک شدن تابستان و گرم شدن هوا، نام یک آفت آشنا دوباره برجسته می شود: پشه. در حالی که درد ناخوشایند نیش پشه ها به اندازه کافی تحریک کننده است، در طول همه گیری کرونا ویروس، این سوال پیش می آید که آیا نیش پشه می تواند ویروس کرونا را منتقل کند؟
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از شفقنا با توجه به لیست طولانی بیماریهای ناشی از پشه ها از جمله ویروس زیکا ، مالاریا ، تب دنگ ، ویروس West Nile انتقال می یابند. اکنون تحقیقات جدید سعی در پاسخ به این سؤال خواهند که آیا این ویروس جدید (کرونا ویروس) با پشه ها منتقل می شود؟ وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) تحقیق در مورد نیش پشه را به عنوان یک وسیله ممکن برای انتقال کروناویروس آغاز کرده است.
با توجه به داده های محققان شانس ابتلا به کورونا ویروس ناشی از پشه بسیار کم است.
محققان معتقدند که بعید است که پشه ها بتوانند ویروس را از شخصی به فرد دیگر منتقل کنند، زیرا این ویروس در درجه اول از طریق قطرات تنفسی پخش می شود. برای انتقال این ویروس از طریق پشه ها، ویروس کورونا باید در سیستم گردش خون (خون) فرد گاز گرفته شده از طرف پشه باشد. پس از آن ویروس نیاز به تولید مثل در پشه دارد. . پس از این، ویروس باید به غدد بزاقی پشه برود تا بتواند از طریق نیش انسان دیگری را آلوده کند.
علی رغم مواردی که از ویروس کورونا در حیوانات خانگی و حیوانات عجیب و غریب دیده شده است، ویروس هایی که به طور ایده آل برای آلوده کردن یک گونه سازگار شده اند، گونه های دیگر را به عنوان میزبان خوبی پیدا نمی کنند.
خوشبختانه مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) با این نظریه موافق هستند و خاطرنشان می کنند که هیچ شواهدی در حال حاضر وجود ندارد که پشه ها یا کنه ها بتوانند این ویروس را گسترش دهند. سازمان بهداشت جهانی (WHO) نیز به صراحت اظهار می دارد که این شیوه انتقال از طریق پشه ها امکان پذیر نیست.
در حالی که تحقیقات USDA هنوز در جریان است، می توانید همچنان دست های خود را بشویید و ضد عفونی کنید، و نکات بهداشتی اعم از استفاده از ماسک و دستکش و رعایت فاصله اجتماعی را انجام دهید و با خیال راحت بدانید که اکثر پشه ها احتمالاً شما را تنها با کمی خارش رها می کنند.
ارسال نظر