معاون سازمان خصوصی‌سازی، گفت: براساس صحبت‌های انجام شده قرار است تا شورای‌عالی بورس در یک سال و به صورت تدریجی اقدامات لازم برای آزادسازی باقی سهام عدالت را انجام دهد اما نحوه اجرای آن تاکنون به سازمان خصوصی‌سازی ابلاغ نشده است.

آزادسازی سهام عدالت مشمولان چه زمانی ممکن می‌شود؟

به گزارش گلستان ۲۴؛ آزادسازی سهام عدالت از جمله اقدامات مهمی بود که از چند سال گذشته در دستور کار مسوولان قرار گرفت، با توجه به اینکه رئیس سازمان خصوصی‌سازی وعده آزادسازی آن را تا پایان آبان ماه امسال داده بود اما براساس پیگیری‌های صورت گرفته این اقدام بسیار زودتر از موعد مقرر اجرا و در تاریخ ۹ اردبیهشت ماه به دستور رهبر معظم انقلاب آزاد شد.

از فردای روز آزادسازی سهام عدالت، اقدامات مربوط در دستور کار قرار گرفت و به سهامداران فرصت داده شد تا با ورود به سامانه www.samanese.ir نسبت به تعیین روش مدیریت خود تصمیم‌گیری و اعلام کنند که آیا می‌خواهند سهام عدالت در اختیار خودشان باشد و خود نسبت به سهام مدیریت و مالکیت داشته باشند و یا به دنبال این هستند که سهام به صورت غیرمستقیم از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی مورد معامله قرار بگیرند.

آزادسازی سهام عدالت در حالی از روز نهم اردیبهشت ماه به مرحله اجرا رسید که دارندگان این سهام تا هشتم خرداد ماه فرصت داشتند با مراجعه به سامانه سهام عدالت به نشانی www.samanese.ir روش مستقیم را برای فروش سهام خود انتخاب کنند که البته این مهلت در ابتدا تا ۱۵ خرداد تمدید شد اما باز هم این فرصت یک روز دیگر تا ۱۶ خردادماه و در نهایت تا ۲۹ خرداد ماه تمدید شد، بعد از پایان مهلت مقرر، سیستم به صورت خودکار روش غیرمستقیم را برای مابقی سهامداران که در تعیین روش مدیریت مشارکت نداشتند انتخاب خواهد کرد.

بر این اساس باید گفت در صورت انتخاب روش مدیریت مستقیم توسط مشمولان سهام عدالت، آنها مالکیت و مدیریت سهام خود را به‌صورت مستقیم و بدون واسطه در اختیار می‌گیرند، در انتخاب روش مدیریت مستقیم مشمولان فقط مدیر سهام خود در ۳۶ شرکت بورسی و فرابورسی در سبد سهام عدالت می‌شوند و مدیریت باقی سهام‌شان در شرکت‌های غیربورسی سهام عدالت در اختیار شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت قرار می‌گیرد.

ساز و کار مربوط به نحوه معاملات سهام عدالت به دستور رهبر معظم انقلاب در اختیار شورای‌عالی بورس قرار گرفت و در ابتدا بیشتر کارشناسان تصور می‌کردند که مراحل آزادسازی سهام عدالت نیاز به فرصتی چند ماهه داشته باشد در حالی که برخلاف تصورات ایجاد شده شورای‌عالی بورس به صورت اضطراری جلسه‌ای را برگزار و تصمیمات لازم را در خصوص معاملات سهام عدالت اتخاذ کرد.

براساس این جلسه به مشمولان سهام عدالت که روش مدیریت مستقیم را انتخاب کرده بودند فرصت داده شد تا با مراجعه به بانک‌هایی که شماره شبای خود را برای دریافت سود در سامانه سهام عدالت ثبت کرده‌اند، فرم فروش وکالتی ۳۰ درصد از سهام خود را پر کرده و یکی دو روز بعد، وجه حاصل از فروش این قسمت از سهام عدالت خود را دریافت کنند.

در این زمینه اعلام شد مشمولانی که دارای کد معاملاتی هستند نیازی به مراجعه به بانک‌ها ندارند و می‌توانند از طریق کد بورسی که در اختیار دارند جهت فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت خود اقدام کنند.

روح الله میرصانعی دبیرکل کانون کارگزاران بورس اعلام کرد که دارندگان سهام عدالت می‌توانند با مراجعه به ۱۰۸ سایت کارگزاری دارایی سهام عدالت خود را مشاهده کنند و سهامداران می‌توانند با کد ملی و شماره رهگیری وارد سامانه سهام عدالت شوند و نسبت به داد و ستد سهام خود تصمیم بگیرند.

میر صانعی بیان کرد: در گام اول دارندگان این سهام می‌توانند ۳۰ درصد از سبد سهام خود را بفروش برسانند و با مراجعه به کارگزاری سفارشات خود را ارسال و کارگزار فردای روز سفارش، اقدام به فروش کند، البته سهام عدالت به قیمت بازار همان روز بفروش می‌رسد.

آزادسازی باقی سهام عدالت تا یک سال آینده

اکنون سوالی که ذهن مشمولان سهام عدالت را به خود درگیر کرده زمان آزادسازی باقی سهام عدالت است که در این زمینه «حسین علایی‌»، معاون سازمان خصوصی‌سازی، گفت: تصویب فرآیند آزادسازی سهام عدالت در اختیار شورای‌عالی بورس است که قرار است برنامه‌ریزی‌های لازم برای آزادسازی باقی سهام را در چند مرحله در دستور کار قرار دهد.

وی اعلام کرد، براساس صحبت‌های انجام شده قرار است تا شورای‌عالی بورس در طی یک سال و به صورت تدریجی اقدامات لازم برای آزادسازی باقی سهام عدالت را انجام دهد اما نحوه اجرای آن تاکنون به ما ابلاغ نشده است.

علایی خاطرنشان کرد: پرتفوی سهام عدالت از جمله سهم‌های بسیار خوبی است و تاکید ما به مشمولان این سهام جهت انتفاع از این درآمد آتی نگهداری از این سهم‌ها است.

معاون سازمان خصوصی‌سازی به افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند اشاره کرد و گفت: ساز و کار روش غیرمستقیم در حال دنبال‌شدن است، پرتفویی در این زمینه به شرکت سپرده‌گذاری اعلام شده و این شرکت قرار است براساس پرتفوی اعلامی افرادی که روش غیرمستقیم را اعلام کردند وارد شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی شوند و از طریق این شرکت ساماندهی شوند.

علایی خاطرنشان کرد: شرکت سرمایه‌گذاری استانی قرار است تا وارد بورس شود که زمان‌بندی آن توسط شورای‌عالی بورس اعلام خواهد شد.

 
منبع: ایرنا

 

ارسال نظر

آخرین اخبار