شباهت و تفاوتهای آنفلوانزا و کرونا / هر سرفهای علامت کرونا نیست
ئیس انجمن ویروسشناسی ایران درباره شباهتها و تفاوتهای علایم بیماری کرونا و آنفلوآنزای فصلی توضیح داده و گفت: راههای انتقال و پیشگیری هر دو بیماری تقریبا یکسان است.
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از تسنیم از گرگان، پاییز کم کم از راه میرسد و این روزها نگرانیها هم درباره همزمانی کرونا و آنفلوآنزای فصلی بیشتر شده است. بسیاری از کارشناسان هشدار دادهاند که ممکن است همزمانی این بیماریها شرایط بسیار سختی را نسبت به ماههای قبل ایجاد کند.
در این باره دکتر علیجان تبرایی، رئیس انجمن ویروسشناسی ایران به پرسشهای خبرگزاری تسنیم پاسخ داده است. به گفته وی راه انتقال هر دو بیماری تقریبا یکسان و شبیه هم است. بخش زیادی از راه انتقال بیماری کووید 19 و آنفلوآنزای فصلی از طریق پخش قطرات تنفسی، بخشی از طریق ذرات معلق در هوا و بخش کمی هم از طریق سطوح است.
تبرایی گفت: در بیماری کرونا عمد انتقال از از طریق قطرات تنفسی و بخش کمی از راه آلودگی سطوح است که تقریبا در بیماری آنفلوآنزا نیز شرایط مشابهی وجود دارد.
رئیس انجمن ویروسشناسی ایران با بیان اینکه علایم این بیماریها هم مشابه هم است، اظهارداشت: علایم این بیماریها متناسب با شرایط ایمنی بدن افراد، تغذیه و دوزی که از ویروس وارد بدن میشوند، از خفیف تا شدید بروز پیدا میکند.
وی گفت: خوشبختانه راههای پیشگیری از هر دو بیماری تقریبا یکسان است و اگر مردم ماسک بزنند و مدام دستهای خود را بشویند و فاصله فیزیکی را رعایت کنند، شاید اوضاع تا آن حدی که تصور میکنیم بد نشود. کسانی که علایم خفیف دارند باید در قرنطینه خانگی بمانند و افرادی هم که بروز علایم در آنها شدیدتر است به مراکز درمانی مراجعه کنند.
تبرایی درباره اینکه آنفلوآنزا و کووید 19 چه تفاوتهایی با هم دارند، اظهارداشت: دوره بیماری آنفلوآنزا نسبت به کرونا کوتاهتر است اما دوره بیماری کووید دستکم 2 هفته طول خواهد کشید. سرعت بروز علایم در آنفلوآنزا شدیدتر است اما در کرونا تقریبا دو تا سه روز طول میکشد تا علایم بروز پیدا کند. در هر دو بیماری تب شایع است. در کرونا سردرد کمتر و در آنفلوآنزا بیشتر است. لرز در کووید کمتر مشاهده شده اما در آنفلوآنزا جزو موارد شایع است.
وی ادامه داد: در آنفلوآنزا گلودرد و احساس خستگی نسبت به کووید شایعتر است. در هر دو بیماری ممکن است گرفتگی بینی داشته باشیم اما آبریزش بینی در آنفلوآنزا بیشتر است.
رئیس انجمن ویروسشناسی ایران گفت: سرفه در هر دو بیماری دیده میشود اما هر سرفهای کرونا نیست. سرفههای خشک و اذیت کننده همراه با مشکلات تنفسی را میتوان از علایم جدی بیماری کووید دانست.
وی افزود: در بیماری کرونا درد تقریبا در همه جای بدن احساس میشود اما در آنفلوآنزا این دردها موضعی است. به بیانی دیگر تب، سرفه خشک و درد از علایم شایع کووید است، بنابراین قرار نیست با هر سرفه یا آبریزش بینی یا حتی تب و لرز تصور کنیم به کرونا مبتلا شدهایم. با این حال با توجه به پاندمی که اتفاق افتاده مردم باید به طور جدی دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند.
ارسال نظر