مانیتورینگ توصیه های فنی زراعی و باغی هواشناسی کشاورزی استان از طریق سامانه۱۵۵۹ باشگاه کشاورزان گلستان
به گزارش گلستان ۲۴؛ به نقل از روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان، حمید هزار جرییی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان ، در جلسه دیسکاشن هواشناسی که در روز یکشنبه مورخ مورخ30/6/99 برگزار آقای سراج الدین معظمی کارشناس فنی این شرکت حضور داشت اطلا عات توصیه های فنی زراعی و باغی و پیش بینی جوی سه روز آینده مانیتورینگ ، از طریق سامانه۱۵۵۹ باشگاه کشاورزان این شرکت به کشاورزان عزیز گلستانی به شرح ذیل اطلاع رسانی گردید:
زراعت:
1-کشاورزان شالیکار محترم توصیه می شود نسبت به کشت بذر ماش تحت عنوان کود سبز پس از خروج آخرین آب از مزارع نسق اقدام نمایند.
2- کشاورزان محترم توصیه می شود ضمن بازدید از مزارع ذرت علوفه ای در صورتی که از فاز شیری وارد به مرحله خمیری شده باشد در روزهای جمعه و شنبه می توانندنسبت به برداشت محصول اقدام نمایند.
3-تولید کنندگان بذر با توجه به شروع عملیات توزیع خواهشمند است .در هنگام چیدمان داخل انبارهای استان حتما از پالت استفاده گردد.
4-کشاورزان محترم نباتات علوفه ای (ذرت سیلویی و سورگوم) که نسبت به کشت بهاره اقدام نمودن می توانند در ساعاتآفتابی نسبت به برداشت محصولات خود اقدام نمایند.
5- کشاورزان محترم تمامی کود پایه در انبارهای کارگزاران موجود می باشد.و در صورت کشت پاییزه حتما نسبت به دریافت کود اقدام نمائید.
6- کشاورزان محترم در خصوص تهیه بذر کلزا و گندم و جو از کارگزاران رسمی توزیع بذر استان اقدام فرمائید.
7-بذور خود مصرفی که کشاورزان در انبار نگهداری می کنند و بذر تولید کنندگان دپو شده در انبارها با توجه به گرم شدن هوا احتمال ،آفت زدگی دارد حتما ضد عفونی با قرص یا گاز بعمل آید.
8– کشاورزان محترم مناطق شمالی جهت ذخیره رطوبت ناشی از بارندگی های پراکنده نسبت به لایه شکنی مزارع خود می توانند اقدام نمایند .
9-کشاورزان محترم شالیکار توجه داشته باشند از ساعت 7 تا 11 صبح به دلیل وجود رطوبت بالا نسبت به برداشت محصول خود خودداری نمایند و بهترین زمان مناسب برای برداشت محصول از ساعت 12 تا 5 بعداظهر و با رطوبت 16 درصد توصیه می شود.
10-کشاورزان محترم با رسیدن 95 درصد شلتوک ها به رنگ زرد و خمیدگی خوشه ها به سمت پایین می توانند نسبت به برداشت شلتوک ها با رطوبت 16-18 درصد در ساعات آفتابی و آسمان صاف اقدام نمایند.
پنبه و دانه های روغنی :
کشاورزان گرامی:
11-با توجه به نیاز غوزه ها به آب، کشاورزان عزیز در صورت خشکی و عدم ورود مزرعه به فاز باز شدن غوزه ها،آبیاری مزارع پنبه را ادامه دهند
12- پنبه کاران عزیز از برداشت وش مرطوب و غوزه های نارس خودداری نموده و برداشت محصول را بعد از تبخیر شبنم صبگاهی شروع نمایند.
13- کشاورزان عزیز برای برداشت پنبه،حمل و نقل یا انبار نمودن محصول حتما از خلال های کنفی یا نخی استفاده نمایند.
14-در صورت نیاز به مشاوره تخصصی، با کارشناسان پهنه و محقق معین پنبه در منطقه خود تماس حاصل فرمایند.
15-با توجه به قرار داشتن مزارع سویا در مرحله غلاف دهی نسبت به انجام آبیاری منظم دوره ای در مزارع خود اقدام نمایید.
16-جهت مقابله با تنش های گرمایی آخر فصل به سویا کاران توصیه می شود محلول پاشی با کودهای پتاس بالا را در صورت امکان انجام دهند.
17- با شروع برداشت آفتابگردان روغنی از برداشت دانه با رطوبت بالا خودداری نمایید.
18-با توجه به فرا رسیدن زمان کاشت کلزای زمستانه در اولین فرصت نسبت به آماده سازی و کشت کلزای ارقام زمستانه اقدام شود.
19-پیشگیری از خسارت آفات آخر فصل در مزارع سویا به کشاورزان توصیه می شود در دهه آخر شهریور تا دهه اول مهر ماه با بازدید مستقیم از مزارع سویا در صورت نیاز نسبت به کنترل آفات اقدام نمایند.
باغبانی:
20-باغداران محترم نسبت به آبیاری منظم باغات خصوصا در باغات جدید الحداث اقدام نمایند.
ارسال نظر