معاون بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان مطرح کرد؛

معاون فرهنگی، اجتماعی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان گفت: در وصیت‌نامه شهدا جملات و کلمات قصار وجود دارد که در زمره فاخرترین محصول ملی ایران زمین می‌توان از آن نام برد، این دستاورد فرهنگی باید برای جامعه خصوصا نسل جوان تبیین شود.

وصایا و کلمات قصار شهدا، فاخرترین محصول ملی ایران زمین
به گزارش گلستان 24 ؛ در سالی که به فرموده رهبر معظم انقلاب به عنوان «حمایت از کالای ایرانی» نامگذاری شده است، هر کدام از افراد جامعه وظیفه داریم در هر جایگاه و مسوولیتی که قرار داریم نسبت به فرمان ولایت اطاعت‌پذیری داشته باشیم، در این میان یکی از مهمترین دستاوردهای فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است و می‌توان از واژه‌گان، جملات و کلمات قصار شهدا و وصایای آنان به عنوان فاخرترین محصول ملی ایران زمین یاد کرد و در راستای تبیین این وصایا بیش از پیش تلاش شود.

محصول فرهنگی یا کالای فرهنگی از نیازهای اساسی جامعه اسلامی است که می‌تواند شیوه زندگی افراد را تحت‌اشعاع قرار دهد و در هویت و فرهنگ جامعه نقش‌آفرین باشد این مهم حتی در فعالیت‌های فرهنگی اثرگذار هستند، یکی از کالاهای ملی که باید از آن حمایت کرد تولیدات صنایع فرهنگی، رسانه‌ای و بازتاب اندیشه‌های تولیدکننده و مصرف‌کننده است که به نوعی می‌تواند در تقویت هویت فرهنگی ایفای نقش کند.

در شرایطی که آسیب‌های اجتماعی بزرگترین معضل جامعه خصوصا استان گلستان است باید سعی کنیم از گنجینه‌های فرهنگی که جزو دستاوردهای نظام اسلامی هستند به خوبی استفاده کنیم و نگذاریم این گنج پربها به فراموشی سپرده شود، نباید اجازه دهیم فرهنگ غنی اسلامی به انزوا کشیده شود و فرهنگ غربی در جوامع اسلامی غالب شود.

در سال جاری که مقام معظم رهبری به نام «حمایت از کالای ایرانی» نامگذاری فرمودند حاکی از دغدغه خاطر ایشان با توجه به نیازهای روز جامعه دارد؛ رسانه‌ها برای اینکه در تحقق فرامین ولایت گام بردارند باید با مطالبه‌گری، پرسشگری و پیگیری شعار سال در تحقق این مهم بکوشند، در این راستا مصاحبه‌ای با محمدعلی طالع‌زاری معاون فرهنگی، اجتماعی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان ترتیب دادیم تا از ایده‌هایی که قرار است در سال حمایت از کالای ایرانی نهادینه شود بهره‌مند شویم.

در راستای عملیاتی کردن شعار سال اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان چه اولویت‌هایی را مدنظر دارد؟

طالع‌زاری: ابتدا لازم می‌دانم سال نو را به شما، همکارانتان و مردم ولایتمدار و شهیدپرور استان گلستان تبریک بگویم و در سرآغاز سوالی که اشاره داشتید باید این نکته را تاکید و یادآوری کنم که «خواستن توانستن است»؛ بر اساس تحقیقات کارشناسان فرهنگی امروزه انواع مختلفی از کالاهای فرهنگی که هر کدام کارکردهای پیچیده‌ای دارند به راحتی در دسترس همگان قرار دارد که شبکه‌های مجازی نمونه‌ای از آن است.

فراموش نکنیم این نکات مبین این قضیه است که ارزش‌های مختلف، باورها و اندیشه‌ها خود تاکید بر کالا بودن این مفاهیم است و تعاریف یاد شده نیز به درستی این موضوع را بیان می‌کنند.

از مهمترین ویژگی‌های کالا و خدمات فرهنگی می‌توان به ارزش زیبایی شناختی، ارزش معنوی، ارزش اجتماعی، ارزش تاریخی، ارزش نمادین و ارزش اصالت اشاره کرد که هر کدام در جایگاه خود می‌توانند ارزش فرهنگی را نشان دهند.

تاکید مقام معظم رهبری در خصوص توجه به توان داخلی و نامیدن سال 1397 به نام حمایت از کالای ایرانی و توجه همگان به این موضوع، ما را بر آن داشت با توجه به مقوله فرهنگی و نگاه تخصصی به این مهم به صورت ویژه بپردازیم.

امروزه بیش از آنکه نیازمند دانش باشیم، نیازمند روش و منش مناسب هستیم، طراحی روش‌های نو، شیوه‌های جذاب، ساده و قابل انطباق با دوران کنونی، ضرورت کار با نسل نوشکفته امروز است. نکته مهم دیگر این که شیوه‌های ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در مراحل مختلف سنی، راهکارهای مبتنی بر ویژگی‌های خود را می‌طلبد.

اگر راهکارها مبتنی بر ویژگی‎‌های شناختی و عاطفی افراد باشد، تأثیر خواهد گذاشت و نتیجه لازم به معنای ایجاد رفتار مطلوب و نگرش مثبت نسبت به فرهنگ ایثار و شهادت به دنبال خواهد داشت و این فرهنگ نهادینه خواهد شد.

چه راهکارهایی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به ویژه در نسل جوان دارید تا این کالای فرهنگی در یک جامعه ایمانی تقویت شود؟

طالع‌زاری: فرهنگ شهید بیشتر از آنکه چگونه مردن را به ما بیاموزد الگویی برای چگونه زیستن است، جوهره و صفات شهید فرهنگی را ترویج می‌کند که در آن باید ایثار و از خود گذشتگی در تار و پود زندگی نمایان شود، بنابراین لازم است جامعه به سویی سوق داده شود که گمنامی و فراغت از منیت‌ها و در نظر گرفتن منافع جمع در راستای ایمان دینی به یک وظیفه تبدیل شود.

فرهنگ شهادت با خودخواهی و خودکامگی سر ستیز و با حریت و آزادمنشی سر وفاق دارد، از جمله راهکارهای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه می‌توان به تبیین فلسفه جهاد، شناسایی احساس خودباوری مذهبی و ملی ناشی از فرهنگ ایثار و شهادت، معرفی و شناساندن اسوه‌های ایثار و شهادت به نسل جوان عنوان کرد.

همچنین تشریح و توضیح نقش فرهنگی ایثار و شهادت، تشویق و دعوت دانش آموزان به تحقیق و بررسی در کتب و مقالات مربوط به فرهنگ ایثار و شهادت، مواجه کردن دانش آموزان با فرماندهان و افراد موثر در دفاع مقدس به عنوان نمادهای فرهنگ ایثار و شهادت، بازدید و حضور در مناطق جنگی از نظر بعد مکانی فرهنگ ایثار و شهادت، ارائه الگوی علمی و آثار و پیامدهای کنونی و تاثیرگذاری در عرصه‌های مختلف، استفاده از هنرهای تجسمی و نمایشی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و .... جزو راهکارها و گام‌هایی هرچند کوچک در نهادینه سازی فرهنگ ایثار و شهادت است.

چطور می‌توان وصایای شهدا را تبدیل به کالای فرهنگی کرد تا جامعه بیش از پیش با ادبیات ایثار و شهادت انس و الفت بگیرد؟

طالع‌زاری: از نگاه من که به لحاظ تخصصی و شغلی در حوزه فرهنگی ایثار و شهادت فعالیت دارم قصدم توجه ملت شریف به مقوله ایرانی‌ترین محصول و کالای فرهنگی یعنی وصیت نامه‌ها و دست نوشته‌ها و جملات و کلمات قصار سربازان و مرزداران و نگهبانان واقعی این مرز و بوم است که با ادبیات خاص خود که نشات گرفته در ریشه و باطن ایرانی و اسلامی بودن خود است، افکار خود را بر روی کاغذ آورده‌اند.

و بر ماست به عنوان متولیان فرهنگی، این محصولات ناب و اصیل ایرانی را تبدیل به کالاهای فرهنگی کنیم تا در این عرصه پررقابت عرضه و تقاضا بتوان به عنوان یک محصول فرهنگی، قدرت رقابت در بین سایر محصولات و کالاها داشته باشد، کالای ایرانی و لزوم توجه به آن را می‌توان در کلمات و جملات قصار شهدا جستجو کرد .

امروزه صنعت فیلم سازی بزرگ دنیا و هنرمندان در سراسر جهان یکی از بارزترین مقوله‌های مورد توجه آنان به مفاهیم پایه‌ای ارزش‌آفرین در حو.زه جنگ و دفاع مربوط به کشورهای خود است.

صنعت پولساز هالیود با الهام گرفتن از داستان‌ها و خاطرات سربازان جنگ خود، توانسته‌اند این چنین فیلم‌هایی را بسازند که دنیا را به تسخیر خود در آورده است، میلیون‌ها و بلکه میلیاردها چشم در سراسر جهان چشم به پرده سفید سینما دوخته‌اند تا قهرمان‌های هالیودی برای آنان زندگی روزمره‌شان را قدم بزند.

امروزه توجه به سوژه‌ها، یعنی کلید موفقیت و پیروزی؛ نظر و ارزیابی‌تان در این باره چیست؟

طالع‌زاری: در ایران اسلامی هم به این گونه است، وصیت نامه‌ها و دست نوشته‌های شهدا را می‌توان به عنوان گنجینه‌ای از معدن دل‌های عاشق شهدا در قالب کلیدواژه‌ها و جملات قصار استخراج کرد و سپس در قالب اطلاعات مفید به صورت کتاب و نظایر آن تبدیل کرد و آنگاه در اختیار پدیدآورندگان محصولات فرهنگی قرار داد.

این محصولات فرهنگی تبدیل به کالا خواهد شد و به صورت فیلم، موسیقی، هنر، شعر و ... و ده‌ها اثر فاخر دیگر تبدیل خواهد شد و می‌تواند اثرات مثبت خود را در جامعه بگذارد و مانایی آن بسیار زیاد است.

منبع: فارس

انتهای پیام/

 

ارسال نظر

آخرین اخبار