در گفتگو با دبیر ستاد برداشت گلستان عنوان شد؛
معایب آتش زدن و حسنات حفظ بقایای گیاهی
دبیر ستاد برداشت استان گلستان با اشاره به اینکه خاک سرمایه کشاورز است، گفت: کشاورز باید این سرمایه را حفظ کند، زمانی که بقایای گیاهی را در زمین آتش می زنیم در واقع خاک خود را فقیر می کنیم.
به گزارش گلستان ۲۴ ؛ عید محمد فاروقی در گفت و گو با ایسنا-منطقه گلستان اظهار کرد: از کشاورزان بویژه کلزاکاران درخواست می شود علاوه بر خودداری از سوزاندن بقایای محصول، نسبت به افزودن بقایای گیاهی به خاک همراه با کود ازته با استفاده از ادوات مناسب خاک ورزی حفاظتی اقدام کنند.
وی افزود: سوزاندن بقایای محصول سبب سفت و کلوخی شدن خاک شده و در نتیجه افزایش مصرف آب را به دنبال دارد.
فاروقی تصریح کرد: سوزاندن بقایای گیاهی موجب کاهش ماده آلی خاک، کاهش جمعیت میکروب های مفید خاک، کاهش ظرفیت نگهداری رطوبت، عناصر غذایی و افزایش فشردگی خاک و سله بندی خاک می شود.
دبیر ستاد برداشت استان گلستان خاطرنشان کرد: حفظ بقایای گیاهی موجب افزایش ماده آلی خاک، افزایش نگهداری رطوبت و عناصر غذایی در خاک، کاهش تنش های گرمایی، افزایش جمعیت میکروب های مفید خاک و کاهش فرسایش آبی و خاکی می شود.
وی گفت: سوزاندن بقایای گیاهی در مزارع کشاورزان مطابق قانون هوای پاک مصوب مرداد ماه سال 96، ممنوع بوده و تخطی از آن پیگرد قضایی را به دنبال دارد.
فاروقی اضافه کرد: بر اساس ماده 45 قانون حفظ و احیاء منابع طبیعی، آتش زدن نباتات در مزارع و باغات، داخل یا مجاور جنگل بدون اجازه و نظارت ماموران جنگلبانی ممنوع است.
دبیر ستاد برداشت استان گلستان با بیان اینکه خاک ورزی، بیشترین زمان با بیشترین انرژی و بیشترین هزینه عملیات را در بین مجموعه عملیات زراعی دارا است، تصریح کرد: کشاورزی حفاظتی با کم کردن تعداد عملیات خاک ورزی و کشت مستقیم محصولات زراعی و حفظ بقایای گیاهی در سطح خاک، توام با رعایت تناوب زراعی موجب کاهش هزینه تولید و سودآوری بخش کشاورزی می شود.
وی در ادامه گفت: در سال های اخیر ورود خاک ورزهای حفاظتی و کارنده ها بخصوص کارنده هایی که در داخل بقایای گیاهی کار کشت را انجام دهند، در استان پیگیری می شود. همچنین ورود 13 دستگاه کمباین های کاه کوب در سطح استان انجام گرفته است.
فاروقی تصریح کرد: بهره برداران می توانند با استفاده از تسهیلات حمایتی که در نظر گرفته شده از این ماشین آلات و ادوات کشاورزی بهره مند شوند.
دبیر ستاد برداشت استان گلستان با اشاره به آموزش کشاورزان استان، اظهار کرد: کلاس های آموزشی در سطح روستاهای استان توسط کارشناسان پهنه و تولیدات گیاهاتی درخصوص بحث معایب آتش زدن و حسنات حفظ بقایای گیاهی برگزار می شود.
انتهای پیام /
ارسال نظر