تزریق ۵۰ میلیون دز واکسن آنفلوانزای مرغی در ۱۲ استان
رییس سازمان دامپزشکی کشور از برنامه ریزی برای تزریق 50 میلیون دز واکسن ضد آنفلوانزای مرغی در نخستین عملیات واکسیناسیون طیور در 12 استان پرخطر خبر داد که تاکنون یک پنجم آن عملیاتی شده است.
به گزارش گلستان 24 ؛ علیرضا رفیعی پور گفت : سال گذشته ستاد مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان برای جلوگیری از طغیان این بیماری ضمن انجام اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای انجام واکسیناسیون پرندگان را در دستور کار قرار داد.
وی اظهارداشت: در مرحله اول اجرای طرح واکسیناسیون هدفمند ۱۰ میلیون دز واکسن H5+ND در چهار استان پرریسک همچون قزوین، تهران، البرز و قم عملیاتی شد.
رییس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: ارزیابی ها از اقدامات صورت گرفته نشان می دهد که در پنج ماه اخیر کانون های بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نسبت به پارسال ۵۰ تا ۹۰ درصد کاهش یافت.
وی اضافه کرد: کاهش بیماری از فروردین تا مردادماه امسال نشان می دهد مقابله با بیماری آنفلوانزای پرندگان به خوبی اجرایی شده است.
رفیعی پور گفت: در مرحله دوم واکسیناسیون هدفمند، ۱۰ میلیون دز واکسن وارداتیH5N3 پس از ترخیص، برای واحدهای مرغ مادر تخمگذار استان شمالی کشور چون گیلان، مازندران و گلستان اختصاص و به دیگر استان ها تسری می یابد.
وی تصریح کرد: برای اولین بار ۳۰ میلیون دز واکسن وارداتی دیگر در راه است که در ۱۰ تا ۱۲ استان پرریسک کشور از جمله آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی و فارس عرضه می شود.
«البته در برخی از این استان های دارای ریسک حتی در زمان اپیدمی نیز دچار خسارت نشدیم اما برای مقابله با بیماری عملیات واکسیناسیون انجام می شود».
** برنامه بومی سازی واکسن
رفیعی پور اعلام کرد واکسن های وارداتی مربوط به امریکا، مکزیک و هلند است.
وی گفت: طی توافقاتی با تولیدکنندگان داخلی مقرر شده است تا دو ماه آینده واکسن مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را در داخل کشور تولید کنیم.
به گفته وی، ۸۵ درصد مرغ های مادر تخمگذار کشور در سه استان شمالی قرار دارد.
به گزارش کسب و کار نیوز، پارسال طبق آمارها با شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در واحدهای مرغ تخمگذار صنعتی و بومی بیش از ۲۶ میلیون قطعه مرغ معدوم شد.
در سال ۱۳۹۵ نیز به دلیل شیوع این بیماری ۱۱ میلیون قطعه مرغ معدوم شده بود.
ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با سویه H1N1 بین انسان و پرندگان مشترک است و همه گیری آن در آغاز ماه ژوییه سال ۲۰۰۵ میلادی با گزارش رسمی سازمان بهداشت جهانی دام (او.آی.یی) اعلام شد.
در پایان همان ماه روسیه و قزاقستان نیز گسترش آنفلوآنزای پرندگان را در کشورهای خود گزارش کردند و گفتند که عامل بیماری، ویروس H5N1 است.
در سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ صنعت طیور آمریکا بابت بیماری آنفلوانزا ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار خسارت دید.
با وجود آنکه شیوع آنفلوانزای پرندگان به شدت شیوع آنفلوانزای انسانی در بین انسان ها نیست و بسیار سخت از پرنده به انسان منتقل می شود اما در صورت انتقال، درصد تلفات و کشندگی آن بالاست و به همین دلیل، مجامع بین المللی بر کنترل این بیماری بسیار تاکید دارند.
در همین ارتباط، برای کنترل این ویروس خطرناک توافق هایی میان سه سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، سازمان جهانی بهداشت (دبلیو.اچ او) و سازمان بهداشت جهانی دام (او.آی.یی) صورت گرفته است.
انتهای پیام /ایرنا
ارسال نظر