رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل در ایران، با بیان اینکه ایران نقش خوبی در صلح جهانی دارد، گفت: می‌بینیم که سه‌چهارم مرگ ومیرها ناشی از تروریسم در ۵ کشور افغانستان، عراق، سوریه، نیجریه و سومالی است و سازمان تلاش می‌کند که از حقوق این افراد حمایت کند.

رئیس مرکز اطلاعات سازمان ملل: ایران نقش خوبی در صلح جهانی دارد‌

به گزاش گلستان 24 ؛ ماریا دوتسنکو ظهر امروز در همایش اسوه‌های صبر با حضور خانواده‌های شهدا و جانبازان ترور در استان گلستان اظهار داشت: در سال 2017 سازمان در قطعنامه 72/165 ، 21 اوت را به عنوان روز بین‌المللی یادبود و احترام به قربانیان تروریسم در راستای ارج نهادن و حمایت از قربانیان و بازماندگان تروریسم و همچنین ترویج و حمایت کامل از بهره بردن آنان از حقوق بشر و آزادی‌های اساسی خود نام نهاد.

وی تاکید کرد: این قطعنامه بر تلاش‌های حمایت از حقوق قربانیان تروریسم استوار است و با اعلام این روز بین‌المللی تلاش و تاکید دارد که ترویج حمایت از حقوق قربانیان و حاکمیت قانون در سطوح ملی و بین‌المللی برای جلوگیری و مبارزه علیه تروریسم ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: دبیر کل سازمان ملل آنتونی گوترش می‌گوید: اینجانب از اقدام مجمع عمومی برای اختصاص روز یادبود قربانیان تروریسم و احترام به خانواده‌‌های آنها استقبال می‌کنم ما باید صدای قربانیان و بازماندگان حملات تروریستی را به دنیا برسانیم، چرا که همواره خواسته آنها پاسخگویی و نتیجه دادن تلاش‌های آنها در رساندن به گوش جهانیان است.

وی در بخش دیگر از سخنرانی خود با اشاره به صحبت‌های  گوترش افزود: زمانی‌که به حقوق بشر قربانیان احترام می‌گذاریم و از آنان حمایت و به آن‌ها اطلاعات می‌دهیم خسارت دائمی و ارادی توسط توریست به افراد را کاهش می‌دهیم.

دوتسنکو اظهار داشت: "راهبرد جهانی ضد تروریسم" در سال 2006 قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن به کرامت انسانی و ارتقاء حاکمیت قانونی احترام به حقوق قربانیان تروریسم تاکید شد و در دنیا می‌بینیم که سه‌چهارم مرگ ومیرها ناشی از تروریسم در 5 کشور افغانستان، عراق،  سوریه، نیجریه وسومالی هستند و سازمان تلاش می‌کند که از حقوق این افراد حمایت کند و حقوق آنها احیاء شود و اینکه این قربانیان احساس می‌کنند مورد غفلت قرار می‌گیرند که این امر نتایج بدی بر آنان دارد و تعداد کمی از دولت‌ها عضو سازمان ملل متحد می‌توانند از این قربانیان حمایت کنند و  برای بهبود وضعیت این قربانیان و بازپروری و ادغام در جامعه حمایت فیزیکی روان‌شناسی،اجتماعی و مالی نیاز است تا مورد کرامت قرار گیرند و به زندگی بازگردند.

وی تاکید کرد: برای حل این موارد حمایت از قربانیان بر عهده دولت‌هاست و دولت‌های عضو مجمع بین‌المللی نقش مهمی دارند و با کمک دولت‌ها این مهم ایجاد می‌شود و حمایت از قربانیان احترام به آن‌هاست و یادبود این روز توجه برخی را در جهان جلب می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: درگاهی برای قربانیان تروریسم معرفی شده که می‌توان نام انجمن‌ حمایت از قربانیان تروریسم را دید و در پایین اسم ایران انجمنی درج نشده که این همایش‌ها می‌تواند فرصتی برای آشنایی با این انجمن‌ها و ثبت زیرمجموعه‌ها در ایران باشد.

وی افزود: ایران نقش خوبی در صلح دارد و در سال 2001 به پیشنهاد ایران سال گفتگوی تمدن‌ها شکل گرفت و رئیس جمهور روحانی هم پیشنهاد جهان علیه خشونت و افراطی‌گری را مطرح کرد که در جامعه ملل تائید و در سال‌های 2012، 2015 و 2017 به این نام، نامگذاری شد.

انتهای پیام/تسنیم

 

 

ارسال نظر

آخرین اخبار