در سال‎های اخیر دانشگاه‌های مختلف، بیشتر بر جذب دانشجو و افزایش کمیت رقابت داشته‎ و در این میان آیتم‎هایی از جمله ارتقا آموزش‎های کیفی و تربیت نیروی انسانی ماهر برای ورود به بازار کار به فراموشی سپرده شد و نتیجه این امر افزایش فار‎غ‎التحصیلان دانشگاهی و اضافه شدن به جمعیت بیکاران کشور بود.

جذب فارغ‎التحصیلان به بازار کار، اولویت مهم دانشگاه‌های گلستان

به گزارش گلستان 24 ؛  با نزدیک شدن به روزهای پایانی شهریور ماه، سال تحصیلی دانشگاه‎های گلستان همگام با سراسر کشور آغاز خواهد شد.

در حالیکه حدود 80 هزار نفر در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان مشغول به تحصیل هستند، با این وجود اکثر جوانان گلستانی با معضل بیکاری مواجه‎ هستند چرا که در سال‎های اخیر دانشگاه‌های مختلف، بیشتر بر جذب دانشجو و افزایش کمیت رقابت داشته‎ و در این میان آیتم‎هایی از جمله ارتقا آموزش‎های کیفی و تربیت نیروی انسانی ماهر برای ورود به بازار کار به فراموشی سپرده شد و نتیجه این امر افزایش فار‎غ‎التحصیلان دانشگاهی و اضافه شدن به جمعیت بیکاران کشور بود.

در چند سال اخیر برای رفع مشکل بیکاری یکی از برنامه‎های جدی دانشگاه‎ها اتخاذ سیاست‎هایی در جهت جذب فارغ‎التحصیلان به بازار کار بود، در آغاز سال تحصیلی جدید با رؤسای برخی از دانشگاه‌های گلستان در خصوص برنامه‎های توسعه کمی و کیفی دانشگاه‌ها گفتگو کردیم.

*تحصیل 25 هزار دانشجو در دانشگاههای آزاد گلستان

در همین رابطه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گلستان با اشاره به وضعیت این دانشگاه  اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در سطح استان دارای 12 واحد و مرکز است که از لحاظ تعداد، یک ششم تعداد دانشگاه‎های گلستان را تشکیل می‎دهد، همچنین از لحاظ جمعیت دانشجویی و تعداد اعضای هیئت علمی بیش از یک سوم جمعیت دانشگاه‎های استان متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است.

علی طاهری تصریح کرد: در حال حاضر 25 هزار دانشجو، 600 نفر کارمند و بیش از 45 عضو هیئت علمی در دانشگاه‌‌های آزاد گلستان مشغول به تحصیل و خدمت هستند.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد یک ظرفیت در کشور محسوب می‌شود، افزود: دانشگاه آزاد بدون آنکه یک ریال بودجه از بیت‎المال و دولت استفاده کند توانسته باری از دوش دولت بردارد و به مردم کمک کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گلستان به رشته‎ محل‎های موجود در دانشگاه‎های آزاد استان اشاره کرد و گفت: در مقطع دکترا 47 رشته محل، کارشناسی ارشد بیش از 100 رشته محل و در مقطع کارشناسی و کاردانی بیش از 500 رشته محل وجود دارد، در حال حاضر در مقطع کارشناسی و کاردانی بدون کنکور پذیرش دانشجو داریم و تنها در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد دانشجویان با کنکور پذیرفته می‎شوند.

*پذیرش دانشجو بدون کنکور در مقطع کارشناسی ارشد

طاهری اضافه کرد: تا یک ماه آینده در مقطع کارشناسی ارشد نیز با شرط معدل بالا پذیرش دانشجو خواهیم داشت در واقع در رشته‎های علوم انسانی با معدل بالای 17 و رشته‎های فنی و مهندسی با معدل بالای 16 پذیرش دانشجو انجام خواهد شد.

وی در خصوص امکانات این دانشگاه گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در سطح استان دارای 18 هسته فناور، هفت واحد فناور و 3 شرکت دانش‌بنیان است همچنین 229 آزمایشگاه در سطح دانشگاه‎های آزاد استان داریم و از 170 هکتار زمین متعلق به دانشگاه آزاد 172 هزار متر مربع آن به فضای آموزشی و پژوهشی اختصاص دارد.

رئیس دانشگاه آزاد گلستان بیان کرد: نگاه دانشگاه آزاد اسلامی به این سمت پیش می‎رود تا از وابستگی صد در صد شهریه خود را رها و به سمت درآمدهای غیر شهریه‎ای برود.

طاهری گفت: دانشگاه آزاد گلستان در برخی از رشته‎ها از جمله رشته‎های کشاورزی و گیاهان دارویی در واحد گرگان، رشته‎های فنی و مهندسی در واحد علی‌آبادکتول و رشته‎های علوم انسانی در واحد آزادشهر در سطح کشور مطرح هستند.

وی زمان ثبت‌نام دانشجویان بدون کنکور را تا پایان شهریور ماه اعلام کرد و گفت: به دلیل مقارن شدن ایام تاسوعا و عاشورا حسینی با روزهای پایانی شهریور، دانشجویان در این ایام نیز می‎توانند اقدام به ثبت‌نام کنند.

طاهری بیان کرد: یکی از برنامه‎های جدی دانشگاه آزاد این است که برای آینده فارغ‎التحصیلان به فکر باشیم شاید روزی این نگاه در اولویت برنامه‎های دانشگاه نبود اما در حال حاضر تأکید بر این است که دانشجویان بعد از فارغ‎التحصیلی به بازار کار جذب شوند.

*عدم پذیرش دانشجو در مراکز جامع علمی کاربردی وابسته به دستگاه‌های اجرایی

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان نیز در خصوص فعالیت این دانشگاه در استان گفت: دانشگاه‌های جامع علمی کاربردی در گلستان با سه ماهیت مراکز دولتی، مراکز عمومی و مراکز غیر دولتی مشغول به فعالیت هستند.

امیر احمد دهقانی تصریح کرد: براساس مصوب اخیر شورای عالی اداری مراکزی که وابسته به دستگاه‌های اجرایی بودند و از بودجه عمومی دولتی استفاده می‎کردند، دیگر پذیرش دانشجو نخواهند داشت و آنها موظف به تعیین تکلیف شده‎اند.

وی ادامه داد: سعی می‎کنیم تا از ظرفیت بخش خصوصی استفاده و رشته‎هایی که در این مراکز فعال بوده‎اند را از دست ندهیم، با این وجود افرادی که مراکز آموزشی علمی کاربردی دولتی مشغول به تحصیل هستند تا پایان تحصیل از آنها حمایت خواهد شد.

*فعالیت 17 مرکز جامع علمی کاربردی در گلستان

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان با اشاره به تعداد مراکز این دانشگاه در سطح استان گفت: 17 مرکز جامع علمی کاربردی در سطح استان وجود دارد که پنج مرکز شامل مراکز دولتی و 45 درصد آن را  مراکز غیردولتی تشکیل می‎دهند.

دهقانی اضافه کرد: در مراکز جامع علمی کاربردی استان 5 هزار و 710 نفر دانشجو مشغول به تحصیل هستند که 74 درصد دانشجویان را آقایان و 24 درصد را خانم‎ها تشکیل می‎دهند.

وی یکی از سیاست‎های مهم دانشگاه علمی کاربردی را پرورش تکنسین ماهر عنوان کرد و افزود: برنامه‎ریزی در گلستان به سمت افزایش کیفیت آموزش‎های مهارتی است در واقع 60 درصد از رشته‎های ما را مقطع کاردانی تشکیل می‎دهد تا هرم آموزشی در کشور درست شود، معتقد هستیم نباید به ازای هر رشته کاردانی یک کارشناسی وجود داشته باشد بلکه به ازای هر کاردانی باید دو یا سه رشته کارشناسی وجود داشته باشد تا شاهد تعادل در هرم آموزشی کشور باشیم.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گلستان خاطر نشان کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، یک هزار و 700 برنامه درسی شغلی برای دانشگاه جامع علمی کاربردی تصویب کرده است از این تعداد برنامه درسی شغلی، رشته‎هایی که با آمایش و برنامه‎های توسعه استان همراه است را شناسایی و در مراکز استان فعال خواهیم کرد.


انتهای پیام /فارس

 
 
 
 

 

ارسال نظر

آخرین اخبار