وقف مشارکتی بین مردم گسترش یابد؛ وقف در حوزه رسانه در کشور رواج یابد
مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با تاکید بر اینکه باید وقف مشارکتی بین مردم گسترش یابد، گفت: اصحاب رسانه و خبرنگاران در سراسر کشور با ایجاد وقف در حوزه کاری خود میتوانند مشکلات این حوزه را حل کنند.
به گزارش گلستان 24 ؛ حجت الاسلام حسن سلیمانی عصر دیروز در جلسه تخصصی وقف و رسانه با حضور اصحاب رسانه استان گلستان اظهار داشت: ایجاد وقف برای حل مشکلات رسانه و خبرنگاران در 6 استان کشور مطرح شده و استان کردستان در این حوزه توانسته خوب عمل کند و تاکنون با همکاری خبرنگاران این استان بیش از 52 میلیون تومان جمعآوری شده و مصمم هستند تا مبلغ یکصد میلیون تومان جمعآوری کرده و مکانی را خریداری و در حوزه وقف اجاره دهند که از عایدات آن مشکلات خود را حل کنند.
وی افزود: همچنین رسانهها و خبرنگاران میتوانند در حوزه خدماتدهی، طرح مهر تحصیلی و مشکلات و مطالبات سازمان اوقاف کشور کمک و همکاری کرده و بسیاری از فعالیتها و مشکلات را اجرا و رفع کنند.
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تصریح کرد: رویکرد جدید ما استفاده از ظرفیت نهادهای خودجوش و مردمی است تا بتوانیم با همکاری مردم بسیاری از فعالیت ها را در حوزه حل مشکلات موجود انجام دهیم.
وی یادآور شد: فلسفه وجودی وقف در زمان اسلام و قبلتر نیز براساس نیاز و مشکلات جامعه و در راستای حل آن مسائل ایجاد شده و تنها اداره کردن موقوفات با توجه به قوانین کمی متفاوت شده است.
حجت الاسلام سلیمانی تاکید کرد: اصحاب رسانه با فرهنگسازی در سطح جامعه میتوانند به سازمان اوقاف کشور در زمینه وقفهای جدید براساس نیاز جامعه مانند، اشتغال، آسیبهای اجتماعی و غیره توسط مردم کمک فراوانی کنند و امید داریم اصحاب رسانه با ایدههای مختلف و جدید در این حوزه در فضای رسانه به آن بپردازند.
وی با اشاره به اینکه برخی از موقوفات برای بهرهوری بیشتر تبدیل به احسن میشوند، اظهار داشت: برخی از موقوفات مانند زمینهای کشاورزی در زمان خود دارای عایدات و منافع خوبی بودند و با گذشت زمان این موقوفات اگر به همان شکل بمانند شاید نتواند نیت واقف را اجرا کند, بنابراین سعی داریم با توجه به نیاز روز و ایجاد اشتغال و تولید داخلی آن را تبدیل به احسن کنیم.
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ادامه داد: در خراسان رضوی و تهران در برخی موقوفات با ایجاد سازه خورشیدی هم در تولید برق به کشور و دولت کمک کردیم و هم اشتغال ایجاد شده، ضمن اینکه نیت واقف نیز اجرا می شود.
وی افزود: با کمک رسانهها شرکتهای دانش بنیان و جوانان نخبه میتوانند طرحهای مشترک اقتصادی ایجاد کنند تا ضمن اشتغالزایی مشکلات و معضلات کشور نیز تا حدود زیادی حل شود.
حجت الاسلام سلیمانی با تاکید بر اینکه سازمان اوقاف یک دولت کوچک است که همه آنچه دولت دارد در خود جای داده و تصریح کرد: در حال حاضر 446 مجموعه ورزشی، 133 بیمارستان،50 درصد مدارس و 100 درصد امامزادگان و 25 درصد حجم بهداشت و درمان جز موقوفات سازمان اوقاف کشور است.
وی اظهار کرد: باید فرهنگ وقف خرد و وقف مشارکتی در بین مردم ترویج و گسترش یابد که این امر با کمک و همکاری خبرنگاران و رسانهها قابل اجرا و تسهیل خواهد بود.
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: با توجه به اینکه سازمان اوقاف کشور امور خیریه را نیز در اسم یدک میکشد، اما هیچ امور خیریه مربوط به اوقاف نیست و ما پیشنهاد دادیم تا امور خیریه به ما محول شده و یا در غیر این صورت از اوقاف جدا شود، زیرا در حال حاضر این امور توسط سازمانها و نهادهای دیگر اجرا میشود و سازمان اوقاف هیچ مسئولیتی در این رابطه ندارد.
وی اضافه کرد: سازمان اوقاف کشور متولی برگزاری مسابقات قرآنی بوده و آموزش قرآن برعهده سازمان تبلیغات و فرهنگ و ارشاد و ترویج و تبلیغ قرآنی نیز به عهده سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی است و سازمان اوقاف در کنار اجرای مسابقات قرآنی، اداره کردن موقوفات و بقاع متبرکه را عهدهدار است.
انتهای پیام/تسنیم
ارسال نظر