مدیرکل مراکز تحقیقاتی و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امروز ایران در نانوفناوری مرجعیت علمی در دنیا دارد و دانشگاه آزاد اسلامی در این حوزه اثرگذار است.

اثرگذاری دانشگاه آزاد در حوزه علم نانو/ ارسال ۱۲۴۶ اثر به جشنواره

به گزارش گلستان 24 ؛ظهر چهارشنبه آیین افتتاحیه چهارمین همایش فناوری نانو به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آبادکتول برگزار شد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آبادکتول در آیین افتتاحیه این جشنواره دو روزه ابتدا به برنامه چشم انداز کشور در توسعه نانو اشاره و اظهار کرد: در چشم انداز ۲۰ ساله کشور، جمهوری اسلامی ایران کشوری توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح جهان اسلام و با تعامل سازنده و موثر در روابط بین الملل تصویر شده است.

سید حسن سیدرضایی افزود: در دوره ۱۰ ساله اول (۱۳۸۴- ۱۳۹۴) توسعه فناوری نانو در کشور برای حرکت در راستای چشم انداز گام هایی برداشته شد و تمامی تلاش ها بر این پایه استوار بود که الگویی از حرکت علمی و جهادی هدفمند و برنامه ریزی شده ارائه شود.

وی ادامه داد: سند ۱۰ ساله دوم پیشرفت فناوری نانو بر اساس ارزیابی های انجام شده از نحوه اجرای سند ۱۰ ساله اول و بازخوردهای حاصل از اجرای آن و همچنین بر اساس رویکردها و سیاست های جدید در توسعه علم و فناوری تدوین شده است.

رئیس دانشگاه آزاد علی آبادکتول اضافه کرد: مبتنی بر رویکردهای و چشم انداز برنامه دوم، سه هدف ارتقاء اثرگذاری فناوری نانو در بهبود کیفیت زندگی مردم، دستیابی کشور به جایگاه مناسب در علم و فناوری نانو در بین کشورهای جهان و کسب سهم مناسب از بازارهای فناوری نانو تعیین شده است.

وی تصریح کرد: بر این اساس، پیشرفت های فناوری نانو در ایران تا سال ۱۴۰۴ با تاثیرگذاری در آبادانی کشور و تولید ثروت، موجب بهبود زندگی مردم می شود؛ در این سال کشور ضمن تعامل سازنده با سایر کشورها، حرکت به سمت مرجعیت جهانی در فناوری نانو را ادامه می دهد و اثر قابل ملاحظه ای بر اقتدار علمی کشور خواهد داشت.

سیدرضایی با این توضیح به اهداف برگزاری جشنواره فناوری نانو اشاره و بیان کرد: این جشنواره با هدف شناسایی قابلیت های واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه نانوفناوری، حمایت از توسعه علم، فناوری و تجاری سازی محصولات نانو، هدایت و تشویق واحدهای دانشگاهی و پژوهشگران به سمت عرصه نوین علمی برگزار شده است.

شرکت ۶۰ واحد دانشگاهی در جشنواره چهارم

وی با بیان این که ۶۰ واحد دانشگاهی از ۲۴ استان کشور در این دوره جشنواره فناوری نانو شرکت کرده اند، یادآور شد: این جشنواره در هشت محور نانوشیمی، نانوفیزیک، نانوفوتونیک، نانوبیوتکنولوژی، نانوالکترونیک، نانوفناوری در علوم سلامت (علوم پزشکی، زیست فناوری، علوم دارویی، علوم بهداشتی، محیط زیست، علوم دندان)، نانوسیال، نانوموادو سایر کاربردهای نانوفناوری برگزار شد.

وی با اشاره به این که بخش دانش آموزی برای نخستین بار به جشنواره فناوری نانو در جشنواره چهارم اضافه شد؛ گفت: در این دوره از جشنواره  یک هزار و ۲۴۶ اثر به دبیرخانه رسیده که ۱۳۱ اثر در بخش دانش آموزی است.

سیدرضایی خاطرنشان کرد: در آیین اختتامیه جشنواره چهارم از برترین های ۱۰ بخش مقاله، طرح پژوهشی، کتاب، پایان نامه، اختراع، پیش محصول (پروتوتایپ)، واحدهای فناور، شرکت های دانش بنیان و پژوهشگر برتر تجلیل می شود.

در ادامه مدیرکل مراکز تحقیقاتی و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی با این توضیح که سه دوره قبلی جشنواره فناوری نانو در تهران برگزار شده است، گفت: این نخستین بار است که جشنواره به میزبانی سایر واحدهای دانشگاه های و در استان ها برگزار می شود و امیدواریم بتوانیم دوره های بعدی را هم در سایر استان ها برگزار کنیم.

داوود ثمری با یادآوری این که ۹۰۰ اثر به جشنواره سوم رسیده بود، افزود: در این دوره با رشد ۳۰ درصدی  ارائه آثار روبرو هستیم که از نظر کمی اتفاق خوبی است.

وی اضافه شدن محور دانش آموزی برای ترویج و فرهنگسازی استفاده از نانو را از نوآوری های جشنواره چهارم عنوان کرد و ادامه داد: چهار سال قبل که نخستین جشنواره ملی فناوری نانو با حضور مراکز دانشگاهی سایر کشور برگزار شد، دانشگاه آزاد در لیست منتخبین جشنواره نبود و از آن زمان حرکت به سمت تولیدات علمی نانو در دانشگاه آزاد اسلامی را آغاز کردیم.

تلاش برای صنعتی کردن تولیدات علمی فناوری نانو

ثمری اضافه کرد: امروز دانشگاه آزاد در حوزه علم نانو اثرگذار است و اگر تولیدات اثرگذار و علمی دانشگاه آزاد نبود هم اکنون ایران در جایگاه رتبه ۱۶ علمی کشور قرار نمی گرفت.

وی از نانو فناوری به عنوان علم نوظهور نام برد و گفت: علیرغم همه محدودیت ها و تهدیدها  ایران هم اکنون مرجعیت علمی در نانو فناوری دارد و تلاش داریم بتوانیم این علم را به ثروت تبدیل کنیم.

مدیرکل مراکز تحقیقاتی و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: تلاش می کنیم در شرایط تحریم با اتکا به توانمندی های داخلی، تولیدات علمی فناوری های جدید و نانو فناوری را به تولیدات صنعتی و نیمه صنعتی تبدیل کنیم.

شایان ذکر است؛ در حاشیه برگزاری چهارمین جشنواره نانو فناوری که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آبادکتول در حال برگزاری است نمایشگاه تولیدات نانو در حوزه های مختلف دائر شده و  این دوره جشنواره عصر پنج شنبه با معرفی برترین های ۱۰ بخش مختلف به کار خود پایان می دهد.

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر

آخرین اخبار